У зв’язку із подіями, що трапилися цими вихідними у Харкові, голова облдержад-міністрації наполягає на посиленні цивільного захисту жителів області.

Голова ОДА підкреслює, що на рівні області проводяться щоденні наради із силовиками, де розглядається оперативна інформація про ситуацію в регіоні. Подібної співпраці із правоохоронними органами він вимагає і від керівників територій. «Безпека людей – це наше першочергове завдання – і в повсякденному житті, і під час проведення певних заходів», - наголошує Сергій Кузьменко.

Звернувся він і до журналістів з проханням поширювати у ЗМІ інформацію, як людям необхідно себе поводити із невідомими предметами, які можуть нести загрозу життю чи здоров’ю.

Разом з тим, Сергій Кузьменко відзначає позитивну динаміку у приведенні до належного стану захисних споруд по області. Але про повністю виконане дане завдання мова поки що не іде, і на це також вказує голова ОДА. Він вимагає 100-відсоткової готовності захисних споруд.

Не послаблює уваги керівник області і до соціального захисту військовослужбовців Кіровоградщини та їхніх родин. Насамперед це стосується умов і якості лікування поранених. Сергій Кузьменко наголошує, що за можливості (коли дозволене транспортування на далекі відстані) поранені кіровоградські військові мають отримувати медичну допомогу тут, в області.

Бійці, які повертаються із зони АТО на ротацію, також мають отримувати належний соціальний супровід від органів виконавчої влади. У цьому контексті Сергій Кузьменко згадав про повернення додому звільнених із піврічного полону п’ятьох кіровоградських спецпризначенців та вихід з-під Дебальцевого шістьох військових 40-го батальйону. Він доручив своїм заступникам зв’язатися із родинами цих військових, оскільки самі вони не часто говорять про власні потреби, і з’ясувати, яка потрібна допомога у відновленні хлопців та їхньої адаптації до умов мирного життя.