Шановні працівники державної виконавчої служби району!

Районна державна адміністрація та районна рада вітають вас із професійним святом.

Виконання судових рішень – це важлива державна справа, яка потребує високої професійної відповідальності та моральних чеснот. Справа, яка працює на благо громадян України та стоїть на захисті їх конституційних прав.

Нехай ваші професійні зусилля  будуть винагороджені довірою і повагою наших краян! Бажаємо вам професійних звершень та успіхів, творчої наснаги, міцного здоров’я, добробуту вашим родинам.

Олександр АНІСІМОВ, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

З нагоди професійного свята переказую найщиріші вітання і найкращі побажання працівникам відділу державної виконавчої служби Петрівського районного управління юстиції. 

Роль державного виконавця складна і, разом з цим, відповідальна, оскільки потребує виняткового професіоналізму та надзвичайної відданості справі. 

Від компетентності, сумлінності та неупередженості державних виконавців залежить своєчасність і повнота виконання судових рішень, а відтак – забезпечення дотримання прав та свобод громадян.

У цей святковий день бажаю вам міцного здоров’я, добробуту у житті та незмінної успішності у професійній діяльності. 

Нехай професійні зусилля працівників державної виконавчої служби будуть винагороджені довірою і повагою громадян України! 

З повагою, Ірина Антоненко, начальник відділу

Шановні адвокати!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас із професійним святом!

Переконані, що професіоналізм, принципова громадянська позиція та бездоганна репутація правозахисників є вагомим чинником у розбудові демократичної правової України.

Нехай людська шана стане гідною подякою вам за плідну працю, неупередженість та чесність!

Здоров’я вам, великого особистого щастя, злагоди в родинах, щирості, натхнення в усіх ваших справах!

Олександр АНІСІМОВ, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Любі діти, шановні дорослі!

Світле, добре й веселе свято Дня Святого Миколая здавна називають найпершим із різдвяних та новорічних свят, яке традиційно уже уособлює в собі початок великого всенародного Новоріччя. Водночас День Святого Миколая – це своєрідний символ людської надії і віри у краще своє майбутнє.

Для дітей це свято завжди прикрашене щирими дитячими посмішками, адже у їхньому прекрасному дитячому світі, за їхніми найщирішими переконаннями, саме в День Святого Миколая здійснюються найпотаємніші й найфантастичніші дитячі мрії, добрі справи і задуми.

Щиро вітаємо усіх жителів Петрівщини зі святом, бажаємо здоров’я, добра, радості та великої духовної благодаті. Нехай щедрий Святий принесе мир, щастя, злагоду вашим родинам та благополуччя рідній Україні.

Олександр АНІСІМОВ, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Щиро вітаю вас із Днем Святого Миколая!

Це свято з особливим символом і шармом. І найбільше його завжди чекає дітвора, натхненна казковим образом Миколая Чудотворця, який має підготувати бажані подарунки усім слухняним малюкам. Це світле християнське свято вчить милосердю, щедрості і любові кожного з нас, не лише малечу. В цей день дорослі намагаються максимально допомогти і підтримати знедолених людей. 

Усі ми віримо в дива, а особливо напередодні таких свят як День Святого Миколая, а буває навіть загадуємо бажання, як у дитинстві. Певно, що для більшості із нас зараз головне бажання – це мир і спокій у нашій рідній країні, її зміцнення та процвітання.

А для того, щоб досягти цих мрій – ми не повинні стояти осторонь проблем, які стосуються громади чи ж усієї України. Наша сила - в єдності!

Тож нехай в добрі та любові зростає кожна дитина, нехай чудові традиції святкування Дня Святого Миколая виховують в нас головні прояви людяності. Добра кожній дитині, кожній родині, усій рідній Україні!

Голова обласної державної адміністрації, Сергій КУЗЬМЕНКО

Святий МиколайВід щирого серця вітаю вас з Днем Святого Миколая.

Нехай Миколай принесе у кожну домівку любов, добро, щастя, достаток і мир, нехай не залишить нас всіх віра у краще майбутнє нашої рідної України, а наша праця сприяє подоланню негараздів і процвітанню Батьківщини.

З повагою Інна Беркун, Зеленський сільський голова.

Багатостраждальна Україна впродовж своєї історії зазнала багато лих і нещасть, та у останній чверті ХХ століття на нашій землі сталася катастрофа всесвітнього значення – вибухнув реактор Чорнобильської атомної електростанції. Вона могла б бути фатальною не тільки для України, а й для всієї Європи та й інших країн світу. Ціною надзвичайних зусиль аварію вдалося локалізувати, а пізніше ще довго на самій АЕС і у прилеглій зоні тривали роботи з ліквідації її наслідків. 

12 грудня у залі засідань районної ради відбувся захід з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. З вітальним словом до ліквідаторів звернулася голова районної ради С.Тилик. Вона зауважила, що більше трьох мільйонів людей постраждали від аварії, 73 тисячі осіб стали інвалідами, тисячі людей вже померли від хвороб, спричинених радіоактивним ураженням, 50 тисяч квадратних кілометрів території України вилучені з господарського обігу. Понад 300 жителів нашого району брали участь у ліквідації аварії. За цими цифрами статистики – біль, горе, передчасно обірвані людські життя.

Волонтерська група з Петрівщини знову підтримала земляків на буремному Сході

зібрані речі і саморобний плакат з побажаннями перемоги від вихованців Петрівського ЦДЮТ16 листопада в черговий раз наша волонтерська група з вантажем від’їхала до воїнів 17-го батальйону, в якому несуть службу найбільше наших земляків. Свого часу ми їх вперше відвідали ще на початку літа. Тоді батальйон дислокувався на південних рубежах нашої країни, які віднедавна також стали для нас вразливими і небезпечними: під Бердянськом, Новою Каховкою, Генічеськом. Наші хлопці з вдячністю прийняли продовольчий вантаж, зібраний земляками, разом з тим попросили зосередити головні зусилля волонтерської допомоги на тих військових підрозділах, що перебувають безпосередньо в зоні бойових дій.

Після того майже на місяць батальйон перевели до Кіровограда (в Канатове), де його доукомплектовували і готували до від’їзду на бойові позиції. Саме тоді ми, на прохання заступника командира батальйону І.М.Шевчука, допомогли бійцям в забезпеченні зимовим обмундируванням: надали теплі берци, бушлати та спідню термобілизну.

24-та річниця існування Державної служби зайнятості для працівників служби – це не лише свято, а й нагода оцінити досягнуте та окреслити нові орієнтири на майбутнє. 

Зараз інколи доводиться чути такі слова: «Стою на біржі». Це так сьогоднішні безробітні «по старій пам’яті» називають центри зайнятості. Хоча майже сто років минуло від створення в жовтні 1915 року першої в Україні біржі праці в м. Києві. 

У 20-ті роки біржі вже діяли у всіх повітових містах. 

З проголошенням на початку 30-х років остаточної і безповоротної перемоги соціалізму в СРСР, було взято курс на повну зайнятість. Замість бірж праці створювалися територіальні управління кадрів. Безробітні підлягали негайному направленню на роботу незалежно від бажання, віку, професії, місця проживання.

В попередньому номері районки ми інформували про доручення голови області Сергія Кузьменка структурним підрозділам, територіальним органам міністерств та відомств, суб’єктам економічної діяльності та й загалом громадянам Кіровоградщини вжити заходів задля скорочення споживання електроенергії, особливо у так звані «пікові» години, тобто з 8 до 11 та з 17 до 21. Разом з тим, звертаючись до керівника обленерго, Сергій Кузьменко просив посилити інформаційну роботу і при входженні в аварійну ситуацію завчасно оповіщати населення про відключення світла.

Сьогодні пропонуємо увазі читачів районки офіційний лист-відповідь правління «ПАТ «Кіровоградобленерго» стосовно цієї ситуації.

Враховуючи введення надзвичайного стану в об’єднаній енергосистемі України, різке погіршення енергетичного балансу через дефіцит палива на теплових електростанціях та зменшення виробітку електричної енергії на ГЕС у зв’язку з малою водністю на річках Дніпровського та Дністровського басейнів, для недопущення відділення об’єднаної енергетичної системи України від енергооб’єднання країн СНД та Балтії, по команді диспетчера ДнЕС (Дніпровська Енергетична Система) по м. Кіровограду та Кіровоградській області вводяться графіки аварійних відключень (ГАВ) на 2014-2015 роки. Величину навантаження по ГАВ, час відключення та кількість черг визначає черговий диспетчер національної енергетичної компанії України та диспетчер ДнЕС. Термін реалізації графіків аварійних відключень становить 10-15 хвилин. Обсяги відключення доводяться до рівня 100 МВт (30% від граничної дозволеної потужності). Це, в свою чергу, змушує ПАТ «Кіровоградобленерго» вводити Графіки аварійних відключень на 100% і не дає змоги проводити ротацію відключених споживачів та призводить до перерв в електропостачанні споживачів більше двох годин.

О.Анісімов, С.Тилик і О.Радул підписали угоду про співробітництво.На початку грудня в сесійній залі районної ради проведено районний семінар-презентацію третьої фази спільного проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», метою якого є сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом зміцнення спільного управління та заохочення громадських ініціатив на території району.

Семінар-презентація проводився координатором Кіровоградського обласного підрозділу впровадження Проекту Оленою Радул за участю голови районної державної адміністрації Олександра Анісімова та голови районної ради Світлани Тилик.

Розпочинаючи семінар, Олена Радул зазначила, що Петрівський район за результатами розгляду поданих заявок був відібраний для участі в Проекті МРГ –ІІІ у складі 9 інших районів області і має право на впровадження 4 мікропроектів загальною вартістю 40 тис.дол. США.

Олександрійський об’єднаний міський військовий комісаріат проводить відбір військовозобов’язаних, котрі бажають проходити військову службу за короткостроковим контрактом за наступними спеціальностями:

Офіцерський склад:
- розвідки;
- по ремонту бронетанкової техніки;
- психологи.

Президент України Петро Порошенко з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій та перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і на підтримку ініціативи громадськості 14 жовтня 2014 року підписав Указ № 806/2014, яким в Україні встановлено свято - День захисника України, що відзначатиметься щорічно 14 жовтня. 

У своєму виступі на День незалежності Президент України Петро Порошенко відзначив, що ми більше не будемо святкувати чуже свято чужих збройних сил.

Дійсно, у нас є свої Збройні Сили зі своєю звитяжною історією. Як відомо, 14 жовтня є особливим днем для українців, він поєднав у собі три значущих підстави вважати його святковим: релігійну, державну, ідеологічну.

До Олександрійської міжрайонної виконавчої дирекції Кіровоградського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності надходять запитання громадян щодо надання соціальних послуг та матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду. Тож пропонуємо увазі читачів районки деякі з цих питань і відповіді на них:

- В яких випадках листок непрацездатності видається за підписом головного лікаря закладу охорони здоров’я?

- Відповідно до пункту 1.9 Інструкції № 455 листок непрацездатності в амбулаторно-поліклінічних закладах видається лікуючим лікарем переважно за місцем проживання чи роботи.

Кіровоградська філія ДП МВС Україні «Інформ - Ресурси» оголошує конкурс на виконання наступних послуг:

1. Доставляння тимчасово затриманих транспортних засобів на спецмайданчик.

2. Зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів на спецмайданчику.

Звертатися за адресою:

25030, м. Кіровоград, проїзд Тінистий 3.

Телефон (0522) 56-93-04