О.Анісімов, С.Тилик і О.Радул підписали угоду про співробітництво.На початку грудня в сесійній залі районної ради проведено районний семінар-презентацію третьої фази спільного проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», метою якого є сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом зміцнення спільного управління та заохочення громадських ініціатив на території району.

Семінар-презентація проводився координатором Кіровоградського обласного підрозділу впровадження Проекту Оленою Радул за участю голови районної державної адміністрації Олександра Анісімова та голови районної ради Світлани Тилик.

Розпочинаючи семінар, Олена Радул зазначила, що Петрівський район за результатами розгляду поданих заявок був відібраний для участі в Проекті МРГ –ІІІ у складі 9 інших районів області і має право на впровадження 4 мікропроектів загальною вартістю 40 тис.дол. США.

Пріоритетними сферами впровадження мікропроектів є охорона здоров’я (закупівля медичного обладнання, проведення ремонтів у ФАПах і лікарських амбулаторіях), енергетика (заходи з енергозбереження, енергоефективні технології, використання альтернативних джерел енергії), довкілля (утилізація сміття, водовідведення) та водопостачання (питна вода, мікрозрошення тощо).

У 2008 - 2010 роках Петрівський район уже брав участь у першій фазі Проекту, протягом якої в районі було впроваджено 6 мікропроектів загальною вартістю майже 844 тис.грн., а саме: ремонти водопроводів у с. Водяному та с.Петрівському; енергозберігаючі заходи в дитсадках смт Петрового, смт Балахівки та с. Нового Стародуба; придбання шкільного автобусу в с. Чечеліївці.

Реалізація проектів в районі продемонструвала зацікавленість більшості громад та місцевої влади у співпраці з ЄС/ПРООН, активізувала використання нових підходів, дала можливість забезпечити співфінансування та впровадження місцевих ініціатив. 

Після проведення презентації було оголошено конкурс на участь сільських та селищних рад в Проекті «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - III» та підписано угоду про співпрацю між Програмою розвитку ООН та Петрівською районною державною адміністрацією і Петрівською районною радою.

Укладення цієї угоди свідчить про прагнення працювати задля однієї мети – покращення якості життя людей в громадах. Голова райдержадміністрації Олександр Анісімов і голова районної ради Світлана Тилик запевнили учасників семінару, що районна влада зробить все можливе, щоб реалізувати третій етап МРГ в районі. 

Сільським та селищним головам було запропоновано проявити небайдужість, зацікавленість й  ініціативу у впровадженні цього Проекту на підвідомчих територіях та подати заповнені заявки на участь у Проекті до 19 грудня  2014 року.

Геннадій Горбанець, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА

На знімку: О.Анісімов, С.Тилик і О.Радул підписали угоду про співробітництво.