Дорогі журналісти!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають всіх, хто вирішив присвятити себе благородній справі - журналістиці. Самовіддане служіння обраній професії, доброта і милосердя, чуйність і щедрість душі винагороджуються вдячністю і повагою читачів!

Тож, шановні журналісти, нехай ваші творчі будні будуть сповнені новими відкриттями, цікавими темами. Нехай невичерпними будуть талант і натхнення, гострим – перо, сильним і переконливим – журналістське слово, спрямоване на благо нашого народу!

Нехай з Вами будуть щирі друзі, а вдома оточує тепло і любов рідних людей!

Олександр АНІСІМОВ, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Певне, важко пригадати, коли ще у своїй історії наша українська спільнота була такою об’єднаною, такою згуртованою, як сьогодні. Також, здається, ще ніколи ра-ніше, навіть на зорі нашої державної незалежності, не спостерігалося таких яскравих проявів національного патріотизму як нині, коли ледь не кожен з нас прагне позначити свій душевний стан елементами державної символіки чи традиційного народного вбрання. І, за інших обставин, це все, напевне, мало б неабияк тішити кожного з нас. Однак підстави для втіхи і радості нині повністю нівелюються тією страшною загрозою, перед якою постала наша країна, фактично, лише почавши спинатися на ноги. Адже біда, що прийшла на нашу землю звідтіля, звідки цього майже ніхто не очікував (і як виявилося – дарма!) сьогодні щодоби забирає десятки, а часом і сотні, кращих синів і дочок нашої молодої держави у найпродуктивнішому їх віці. Наш справжній цвіт нації сьогодні кладе свої голови задля того, аби зберегти цю землю для прийдешніх поколінь, для тих, можливо, ще й ненароджених українців, які, маємо надію, більш розсудливо і дбайливо облаштовуватимуть майбутній життєустрій нашої поки що не надто удачливої, але, безумовно, перспективної держави, аніж це вдавалося їх попередникам.

Тож нинішнім найважливішим завданням для кожного з нас є необхідність відстояти єдність і незалежність нашої України, непорушність її кордонів. Комусь випала честь робити це зі зброєю в руках, зустрівши в обличчя озброєні до зубів полчища підступного сусіди. Ми ж, усі решта – маємо підтримати бойовий дух наших захисників доблесною працею в тилу, узявши на озброєння гасло наших батьків і дідів, яке, свого часу, їм також допомогло зупинити і прогнати ненависного агресора: «Усе для фронту, все для перемоги!»

О.Анісімов з підприємцями – учасниками зустрічіМинулої п’ятниці голова райдержадміністрації О.Анісімов провів зустріч з підприємцями району, відзначеними нагородами з нагоди їхнього професійного свята. 

За сумлінну працю, внесок у розвиток сфери торгівлі області, активну участь у реалізації проекту «Купуй Кіровоградське» Грамотою обласної державної адміністрації нагороджено фізичну особу – підприємця Надію Кукіль. Фізичним особам – підприємцям Миколі Жугану і Надії Лось оголошено Подяку обласної державної адміністрації. Грамотою районної державної адміністрації нагороджено фізичних осіб – підприємців Любов Новик, Павла Чорного і Олега Ясковця.

О.Анісімов, вручивши нагороди, наголосив, що підприємці відзначені за активну участь у громадському житті району, небайдужість до місцевих проблем.

ветеран освітянської ниви, учасник бойових дій у Великій Вітчизняній війні Д.Л. Дмитренко під час відкриття пам’ятника героям-землякамНовостародубська сільська рада - одна з найбільших за площею не лише на Петрівщині, але й на Кіровоградщині загалом, а, можливо, й в усій нашій державі. Їй підпорядковані села: Олімпіадівка, Червоносілля, Федорівка, Мар’янівка. У сімдесятих роках на її території знаходилося два колгоспи: імені Чкалова, де на той час головою правління працював А.І. Мамулат, та імені 40-річчя Жовтня, який очолював П.В.Ткаченко. За ними було закріплено 16 тисяч гектарів угідь, з них - більше 10 тисяч орної землі. Господарства мали потужний машинно-тракторний парк. У 80-х роках колгосп імені Чкалова мав більше вісімдесяти автомобілів, майже сто тракторів, двадцять чотири зернових комбайни та багато іншої сільськогосподарської техніки та інвентаря. Не набагато менше техніки налічувалося і в колгоспі імені 40-річчя Жовтня. У кожному з цих господарств було по три тракторні бригади.

Історія без «білих плям»

підписання договору між Німеччиною і СРСР, який став прологом другої світової війниЦими днями виповнилося 75 років відтоді, як найстрашніші диктаторські режими ХХ століття уклали між собою угоду, що ввійшла в історію як пакт Молотова – Ріббентропа, що фактично і стало початком другої світової війни.

22 серпня 1939 року до Москви прилетів Йоахім фон Ріббентроп, глава МЗС Німеччини й особистий посланець Гітлера. Він привіз радянському диктатору Й.Сталіну пропозиції фюрера щодо поділу Європи на зони впливу.

Переговори розпочалися у той же день і тривали до пізньої ночі. Хоча й вважалося, що їх ведуть Молотов і Ріббентроп, та на них був присутній і Сталін, який, відіграючи роль веселого і приязного господаря, фактично контролював їх хід. Німецька делегація підтримувала постійний зв’язок з Гітлером, який, зі свого боку, безумовно, теж слідкував за ходом переговорів. Під час обговорення документа Сталін запропонував свої правки. Ріббентроп відправив у Берлін обидва проекти – свій і сталінський. Гітлер вибрав варіант Сталіна, зауваживши, що він значно кращий. 

Шкідливість більшості карантинних бур’янів досить вагома. Вона проявляється, передусім, у зниженні врожайності сільськогосподарських культур, луків і пасовищ; за-сміченні урожаю та погіршенні його якості; перенесенні збудників захворювань та накопиченні шкідників сільськогосподарських культур; токсичності для тварин, у збитках тваринництву; в негативному впливі на здоров’я людей. Ще раз нагадати про найбільш розповсюдженні та небезпечні карантинні організми в нашому районі, методи боротьби з ними, ми запросили заступника начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Геннадія Білаша.

- Геннадію Вікторовичу, вважається, що особливо шкідлива та небезпечна карантинна рослина - це амброзія, яка шкодить як сільськогосподарським угіддям, так і здоров’ю людей?

флангову передачу, з якої за мить буде відкрито рахунок, виконує Євген ФальковськийОтож, як уже відомо петрівським любителям футболу, анонсоване нами на кінець тижня футбольне дійство, що мало відбутися на стадіоні «Інгулець», відбулося лише наполовину. Минулої суботи кількасот футбольних уболівальників, що зібралися на головній футбольній арені Петрівщини підтримати улюблену команду, змушені були повертатися додому розчарованими: футболісти кіровоградського «Олімпіка», який мав цього дня помірятися силами з другою командою п’ятихатців, визнали за краще для себе отримати «технічну» поразку за неявку. Адже, згідно регламенту, в такому випадку команді зараховується програш з рахунком 0:3, тоді, як, по факту, на стадіоні «Інгулець» кіровоградці в усіх попередніх іграх зазвичай отримували в свої ворота втричі більше. Натомість уже наступного дня уболівальники мали нагоду не лише насолодитися чудовим футбольним видовищем, але й вдосталь похвилюватися, адже зустріч першої команди з сусідами з ФК «Головківка» подарувала справжню інтригу, якої, відверто кажучи, з огляду на місця, що їх займають обидві команди в турнірній таблиці, мало хто очікував.