Районна державна адміністрація та районна рада сердечно вітають працівників театру і усіх причетних до театрального мистецтва!

Культура і мистецтво є важливими факторами виховання, формування емоційного та інтелектуального рівня людини, її патріотичних почуттів, любові до рідної землі, невід’ємною умовою духовного розвитку.

Саміт між Україною та Європейським Союзом і його державами членамиУ п’ятницю, 21 березня, в Брюсселі під час  позачергового Саміту між Україною та Європейським Союзом і його державами членами, відбулася церемонія Підписання політичної частини Угоди про асоціаціюміж Україною та Європейським Союзом.

З української сторони політичні положення Угоди про асоціацію підписав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Зі сторони Європейського союзу - керівництво інституцій ЄС та глави держав або урядів держав-членів ЄС.

Святослав ВакарчукСвятослав Вакарчук звернувся до нової української влади та запропонував їй 10 принципів діяльності, яких вона має дотримуватися.

За його словами, в Україну прийшли непрості часи. «Це і загроза втрати частини території, і неспокійна ситуація в регіонах, і економічні виклики, і багато іншого. В цій ситуації ви не маєте права на помилки. Ні, я маю на увазі не помилки в процесі роботи, які були, є і будуть в кожного, хто працює. Я кажу про стратегічні помилки, які можуть призвести не лише до втрати вами цієї влади, але й до втрати нами - цілісної і стабільної країни. Не йдіть шляхом своїх попередників», - каже він.

На думку Вакарчука, 10 принципів, за якими потрібно діяти, виглядають так:

У стрілецькому батальйоні військової частини №3011 розпочався набір чоловіків віком від 18 до 40 років до Національної гвардії України.

Усі бажаючі, окрім раніше засуджених та інвалідів, можуть записатися до лав Національної гвардії України. Для цього слід звернутися безпосередньо за місцем розташування батальйону за адресою: м. Кіровоград, вул. Ленінградська, 19 (район Новомиколаївки). При собі обов’язково мати паспорт та військовий квиток.

Більш детальну інформацію можна отримати за телефонами: (0522) 22-39-55 (черговий), 050-23-63-518; 095-24-60-651.

голова профкому СВК «П’ятихатський» Ніна Цапенко з переможцями жнив (серпень, 2006р.)Цими днями п’ятдесят п’яту річницю від дня народження відзначила одна з найяскравіших жінок сьогоденної Петрівщини, справжня перлина місцевого самоврядування – Ганнівський сільський голова Ніна Цапенко.

В трудовій біографії Ніни Степанівни переважають етапні сходинки, пов’язані з безпосередньою роботою з людьми і для людей. Ще далекого 1981 року вона очолила одну з найбільших на той час комсомольських організацій району: була обрана секретарем комсомольської організації в радгоспі «П’ятихатський» і впродовж десятиліття слугувала для молодих сільгоспвиробників взірцем завзяття, наполегливості та трудового горіння. Коли ж не стало Радянської держави та, відповідно, й комсомольських організацій, упродовж також майже десяти років пропрацювала завідуючою дошкільним навчальним закладом «Казка».

підсніжникиЛюдям доводиться вирішувати багато різноманітних проблем. Є такі, що стосуються тільки певних територій, країн, націй, а є і загальнолюдські, планетарного масштабу. Одна з найголовніших – збереження довкілля, відновлення екологічного балансу, який вже суттєво порушений. Нехтування цією проблемою може привести до загибелі людської цивілізації.

Загальна картина екологічних проблем складається з багатьох так би мовити «пазлів» - різноманітних напрямків діяльності людини. Кожен з них сам по собі може на перший погляд здатися не таким вже й значним, але всі вони важливі, бо ж в природі все перебуває у взаємозв’язку і кожна пошкоджена чи вилучена цеглина цієї будови може стати причиною її руйнації.

вчитель з дітлахами- Відгадайте, діти, загадку. Без сокири і без рук, а дім будують?

Так почалася виховна година «Зустрічаємо птахів» у Водянському НВК. Вчитель початкових класів Ігор Мерщанський підготував цікаву розповідь про те, які різні бувають птахи, де вони живуть, які будують гнізда, яку користь приносять природі. Діти переглянули комп’ютерні презентації «Птахи України» та «Перелітні птахи», відгадали загадки та розповіли веселі вірші про птахів. А потім разом закріпили шпаківні на деревах біля школи. Шпаківні змайстрував робітник з обслуговування Печений Юрій Анатолійович. Дякуємо його вмілим рукам!

Людина дістає від природи все, що їй потрібно для життя. Вона вивчає природу, щоб уміти використовувати її багатства. Природа захоплює нас своєю неповторною красою, зміцнює наше здоров’я. Вивчаючи природу, ми відкриваємо для себе щось нове, цікаве. Природа – непрочитана книжка. Учись її читати! Шануй природу! 

Лариса Воронцова, вчитель початкових класів Водянського НВК

Ні в кого не виникає сумніву, що діти – це найцінніший скарб людства. Турбота про дітей – це головне завдання дорослих, обов’язок перед майбутнім.

Втілюючи в життя завдання, поставлені перед дошкільною освітою Законом України «Про дошкільну освіту», новою редакцією Базового компонента дошкільної освіти, програмою виховання і навчання дітей від 2 до 7 років «Дитина», працівники Петрівського дошкільного навчального закладу №1 «Рудана» поглиблено працюють над створенням сучасних естетичних умов для дітей, адже дитячий садок для дітей – це друга домівка. І дуже важливо, щоб у цій домівці було гарно і затишно, щоб завжди в ній лунав веселий дитячий гомін.

Н.М.Полонську вітають начальник УСЗ  РДА В.Сибіра, її заступник М.Посвистак і секретар Петрівської селищної ради Г.Тищенко.Влада, як на державному, так і на місцевому рівнях, намагається поліпшити життя пенсіонерів, ветеранів Великої Вітчизняної й інших воєн та праці. Приймаються законодавчі акти і соціальні програми, спрямовані на підтримку людей названих категорій. Петрівська районна рада також неодноразово приймала відповідні рішення, зокрема про виділення стипендій і заходи соціального захисту громадян, яким виповнилося 90 і 100 років.

Нещодавно одразу кілька жительок району відзначили своє 90-ліття. Усі вони прожили нелегке життя, всім довелося тяжко працювати, ростити дітей, всі пережили страшні лихоліття – голодомори, війну.  

Наталія Миколаївна Полонська народилася в Башкирії, працювала в колгоспі. У 1986 році переїхала до України, в м. Сміла Черкаської області і, хоча вже перебувала на пенсії, продовжувала працювати в міській лікарні. В Петрове переїхала 10 років тому до молодшої доньки.

робочий момент зустрічі.Минулого тижня працівники служби ВДАІ району провели зустріч у форматі круглого столу з представниками окремих громадських формувань в частині взаєморозуміння та співпраці ДАІ з населенням, а також відповідними службами, покликаними сприяти забезпеченню безаварійного руху по автошляхах району. Розглянуто було ряд пропозицій, що стосуються заходів зі зниження аварійності та безумовного дотримання вимог Правил дорожнього руху усіма його учасниками. 

Разом з тим начальник районного відділення ДАІ, майор Андрій Дуброва повідомив про деякі організаційні зміни в структурі органів Державтоінспекції, які відбудуться найближчим часом, зокрема про те, що вже з 1 квітня поточного року районна служба ДАІ підпорядковуватиметься не Петрівському РВ, а безпосередньо УДАІ УМВС в Кіровоградській області.

Вже традиційно, наприкінці лютого місяця, освітянська галузь підвела підсумки участі учнів району в обласному етапі Всеукраїнських олімпіад з навчальних предметів. 

У цьому році 67 школярів презентували наш край на обласній арені. Шістнадцять із них пройшли це складне випобування із честю. Змагаючись із досить сильними суперниками, проявили свої знання, випробували сили та завоювали 22 перемоги. То ж цьогоріч ужинки призових місць, здобутих обдарованими учнями району, досить вагомі - на 5 перемог більше, ніж у минулому році. Наші учасники продемонстрували свої успіхи у вивченні математики, фізики, хімії, астрономії, екології, географії, української, російської, німецької мов, історії, інформаційних технологій, фізичної культури і спорту, трудового навчання.

виступ вихованців гурка21 березня у світі відзначили Міжнародний день лялькаря. Найкраще висловилася про ляльковий театр відома діячка індійського театру ляльок Капіла Ватсяаян: «Світ лялькового театру – це невинність дитинства, його чистота, особлива безпосередність і мудрість філософа».

Держава включає театр ляльок у систему позашкільної освіти і ставить перед ним важливе завдання – естетично виховувати дітей. Так утворився гурток лялькового театру «Капітошка» від ЦДЮТ, який працює на базі Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів. 

Розпочиналося все із Петрушки, простої ляльки, яка імітувала різноманітні рухи. Згодом були виготовлені нові ляльки на тростинах. У цієї ляльки рухи подібні до рухів людини. Вона може робити широкий жест, повертати та нахиляти голову виразніше, ніж Петрушка. Потім з’явилася Мавпа-маріонетка, нею керують зверху за допомогою ниток. І, нарешті, ростова лялька, її ще називають естрадною. Ведуть її відкрито, тобто актор не маскується, його бачить глядач поруч із лялькою. Саме з такими ляльками виступили вихованці гуртка «Капітошка» на районному фестивалі дитячої творчості «Інгулецька росинка». Лялька без виконавця – мертвий матеріал, і лише з його допомогою вона «оживає», здатна творити диво. Лише відчувши образ, можна «оживити» ляльку.

За січень - лютий 2014 року Петрівським відділенням Олександрійської ОДПІ ГУ Міндоходів у Кіровоградській області забезпечено надходження до зведеного бюджету в сумі 18 млн. 63,1 тис. грн., що на 13,1% більше надходжень за відповідний період минулого року та на 5,4% від запланованого. З них до місцевого бюджету – 11 млн. 953,0 тис. грн., що на 18,9% більше від запланованого та на 12,7% від  надходжень за відповідний період минулого року.

До державного бюджету надійшло за січень - лютий 2014 року 6 млн. 110,1 тис. грн., що на 14,0% більше минулорічних надходжень і на 9,2% від запланованого.

У разі отримання громадянином України доходів з іноземних джерел, такому громадянину слід зазначені доходи включити до загального річного оподаткованого доходу, задекларувати такі доходи в річній податковій декларації та сплатити податок на доходи фізичних осіб в розмірі 15% (17%) від суми отриманого доходу. 

Річну Декларацію про майновий стан і доходи, одержані громадянами у 2013 році, слід подати до територіального органу Міндоходів за місцем своєї прописки до 1 травня 2014 року за формою, затвердженою наказом Міністерства доходів і зборів України від 11.12.2013 р. №793.

Протягом січня - лютого 2014 року до місцевого бюджету Петрівського району надійшло 11млн.953,0 тис. грн., що на 1 млн. 896.9 тис. грн. більше, ніж за цей же період минулого року.

Суттєво збільшили сплату податків до місцевих бюджетів суб’єкти господарювання, що обрали спрощену систему оподаткування, та податкові агенти з податку на доходи фізичних осіб.

Якщо ви стали свідком виявленої мужності і героїзму або безпосереднім учасником рятування людей, ліквідації пожежі, аварії чи стихійного лиха, просимо надавати інформацію про це за телефонами: (022) 22-15-42, 22-09-90 або за адресою: відділ роботи із ЗМІ та громадськістю У ДСНС України у Кіровоградській області, вул. Пашутінська, 1, м. Кіровоград, 25015.

Підсумки підбиваються напередодні Дня рятівника. Учасники, які стають лауреатами, нагороджуються державною службою з надзвичайних ситуацій відзнакою “Герой-рятувальник року”.

Чекаємо ваших листів і повідомлень!