Н.М.Полонську вітають начальник УСЗ  РДА В.Сибіра, її заступник М.Посвистак і секретар Петрівської селищної ради Г.Тищенко.Влада, як на державному, так і на місцевому рівнях, намагається поліпшити життя пенсіонерів, ветеранів Великої Вітчизняної й інших воєн та праці. Приймаються законодавчі акти і соціальні програми, спрямовані на підтримку людей названих категорій. Петрівська районна рада також неодноразово приймала відповідні рішення, зокрема про виділення стипендій і заходи соціального захисту громадян, яким виповнилося 90 і 100 років.

Нещодавно одразу кілька жительок району відзначили своє 90-ліття. Усі вони прожили нелегке життя, всім довелося тяжко працювати, ростити дітей, всі пережили страшні лихоліття – голодомори, війну.  

Наталія Миколаївна Полонська народилася в Башкирії, працювала в колгоспі. У 1986 році переїхала до України, в м. Сміла Черкаської області і, хоча вже перебувала на пенсії, продовжувала працювати в міській лікарні. В Петрове переїхала 10 років тому до молодшої доньки.

Трудова біографія Клавдії Макарівни Реви, жительки Братського, пов’язана з сільським господарством. Працювала в колгоспі ім. Леніна, радгоспі «Маріампольський».

Тетяна Яківна Овдій у 1943 році, після визволення Петрівщини від німецьких загарбників, стала санітаркою прифронтового медсанбату, пізніше довелося працювати на Дніпробуді різноробочою, а згодом оволоділа професією водія. Має вона і нагороди – медалі «Захисник Вітчизни», «50 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні», «50 років визволення України», «За доблестный труд», значок «Ударник ХХІІ пятилетки».

Раїса Сергіївна Дерев’янко багато років віддала роботі у тваринницькій галузі, працювала ветеринарним фельдшером, головним ветеринарним лікарем колгоспу ім. Леніна. Після виходу на пенсію продовжувала працювати в колгоспній їдальні.

Ювілярок привітали працівники управління соціального захисту райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування. Побажали їм здоров’я, сімейного затишку і благополуччя.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімку: Н.М.Полонську вітають начальник УСЗ  РДА В.Сибіра, її заступник М.Посвистак і секретар Петрівської селищної ради Г.Тищенко.