голова профкому СВК «П’ятихатський» Ніна Цапенко з переможцями жнив (серпень, 2006р.)Цими днями п’ятдесят п’яту річницю від дня народження відзначила одна з найяскравіших жінок сьогоденної Петрівщини, справжня перлина місцевого самоврядування – Ганнівський сільський голова Ніна Цапенко.

В трудовій біографії Ніни Степанівни переважають етапні сходинки, пов’язані з безпосередньою роботою з людьми і для людей. Ще далекого 1981 року вона очолила одну з найбільших на той час комсомольських організацій району: була обрана секретарем комсомольської організації в радгоспі «П’ятихатський» і впродовж десятиліття слугувала для молодих сільгоспвиробників взірцем завзяття, наполегливості та трудового горіння. Коли ж не стало Радянської держави та, відповідно, й комсомольських організацій, упродовж також майже десяти років пропрацювала завідуючою дошкільним навчальним закладом «Казка».

робота з ветеранами - один з головних акцентів діяльності сільського головиА в 2000-му році працівники на той час уже СВК «П’ятихатський», пам’ятаючи молодечий запал свого колишнього комсомольського ватажка, запросили її очолити профспілкову організацію господарства. І хоча тоді  для «П’ятихатського» розпочалися не найкращі часи, однак за сегмент відповідальності, яким опікувалася Ніна Степанівна, можна було не турбуватися – у неї, як і завжди, все було зроблено на найвищому організаційному і виконавчому рівні. Тож, коли добіг кінця черговий десятилітній етап її трудової біографії, сільчани звернулися до неї з пропозицією очолити місцевий орган самоврядування. Трохи повагавшись, дала згоду після того, як своєю допомогою і підтримкою заручився новий керівник господарства Олександр Поворознюк, який на той момент уже домігся, щоб донедавна відстаюче господарство, що, фактично, було опинилося на межі розвалу, не просто вистояло в буремних перипетіях ринкової економіки, а й, поступово нарощуючи потужність, стало одним з лідерів сільгоспвиробництва не лише району, але й області та й держави в цілому. І Ніна Цапенко також зайняла найактивнішу позицію в цьому процесі, ставши  в багатьох питаннях «правою рукою» Олександра Григоровича.

Ніна Цапенко, Ніна Єременко та Ольга ПозивайСьогодні важко в Ганнівській сільській раді знайти людину, яка б висловила сумнів у правильності свого вибору, довіривши Ніні Степанівні очолити громаду. Не применшуючи успіхів та заслуг її попередників, усе ж, говоритимемо відверто, мало кому з них вдалося домогтися на цій посаді таких відчутних змін і досягнень у діяльності територіальної громади, як це вдається їй.

Неабияким авторитетом та повагою Ніна Степанів-на користується і серед своїх колег – сільських та селищних голів району. І хоч  за терміном діяльності на зайнятій посаді вона вважається одним з «наймолодших» керівників місцевих територіальних громад, однак до її думки і позиції з того чи іншого питання уважно дослухаються і визнані «метри» місцевого самоврядування, котрі очолюють на своїх територіях відповідний орган уже не перше скликання. Також з вдячністю і повагою та готовністю до постійної продуктивної співпраці з нинішньою річницею ювілярку вітають Петрівська районна рада та районна державна адміністрація, висловлюючи при цьому побажання міцного здоров’я, незгасаючого оптимізму, завзяття і натхнення при вирішенні усіх злободенних проблем, без яких, звичайно, в жодній громаді не обходиться. 

Гадаємо, до цих щирих побажань доєднаються й усі наші читачі:

- Ваш ювілей – не тільки Ваше свято,
Радіють й Ваші рідні й друзі теж
Хай Бог пошле іще років багато,
Здоров’я, щастя, радості без меж!

На знімках: голова профкому СВК «П’ятихатський» Ніна Цапенко з переможцями жнив (серпень, 2006р.); робота з ветеранами - один з головних акцентів діяльності сільського голови; Ніна Цапенко, Ніна Єременко та Ольга Позивай - славні представниці жіноцтва Петрівщини серед номінанток на чествування районною Дошкою пошани.