Шановні працівники житлово-комунального господарства і побутового обслуговування!

Районна державна адміністрація та районна рада вітають вас із професійним святом!

Від вашої праці, досвіду залежить домашній затишок, впорядкованість селищ і сіл, якість побутового обслуговування, настрій та добробут кожного жителя нашого району.

Слова шани і подяки адресуються сьогодні усім тим, хто створює життєвий затишок, виявляє турботу про людей.

Прийміть, шановні працівники житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення, найщиріші побажання доброго здоров’я, родинного щастя, наснаги і нових здобутків у праці, професійного зростання!

Районна державна адміністрація

Районна рада

Шановні працівники податкової справи України!

Петрівська районна державна адміністрація та районна рада сердечно вітають вас з професійним святом.

Ми пишаємося тим, що маємо честь працювати разом із справжніми професіоналами своєї справи, авторитетними та визнаними фахівцями, здатними приймати рішення, генерувати ідеї і втілювати їх у життя.

Щиро, від усього серця дякуємо всім тим, хто відповідально виконує свої службові обов’язки, поповнюючи державну скарбницю, хто чесно і самовіддано бореться з порушниками податкового законодавства. Вашу роль у реалізації податкової політики, формуванні бюджетів різних рівнів важко переоцінити.

Бажаємо міцного здоров’я Вам і Вашим рідним, миру, спокою, сімейного затишку та впевненості в завтрашньому дні.

Районна державна адміністрація

Районна рада

доповідає І.ЛуговаДнями відбулося чергове засідання координаційної ради служби у справах дітей районної державної адміністрації. З інформацією про основні напрямки роботи координаційної ради на 2014 рік, про проект плану роботи на рік та про взаємодію кримінальної міліції у справах дітей РВ УМВС, служби у справах дітей, відділу освіти райдержадміністрації щодо профілактики правопорушень серед дітей виступила начальник служби у справах дітей Ірина Лугова. 

Ірина Іванівна  повідомила, що на території району проживає 4158 дітей. Одним із основних завдань діяльності служби є здійснення соціального захисту дітей, тобто реалізація їх права на належні умови життя, розвитку та виховання. З цією метою систематично проводяться профілактичні рейди із залученням працівників РВ УМВС, РЦ СССДМ, відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації, селищних та сільських рад району.

Олександр Петік під час своєї першої апаратної наради виділив кілька важливих напрямків із життя регіону, що стосуються як соціального, так і економічного аспекту

Зокрема, спершу йшлося про взаємовідносини влади і бізнесу. Голова облдержадміністрації відстоює принципи чесної роботи для обох сторін. Ситуація, коли деякі підприємства виплачують своїм працівникам виключно мінімальну заробітну плату, хоча при цьому бурхливо розвиваються, викликає чимало питань. Є вони і до претендентів на розширення торговельних площ чи продовження договору оренди землі. Адже під час укладання відповідних угод бізнес чекає від влади чесних підходів до вирішення цих питань, а з іншого боку необхідне розуміння, а як певні суб’єкти господарювання беруть участь у наповненні бюджету, чи самі вони не забувають про чесність.

Управління соціального захисту населення районної державної адміністрації інформує населення, що, відповідно до Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні», ми забезпечуємо проведення соціальної та професійної реабілітації інвалідів, сприяємо їх побутовій адаптації, враховуючи індивідуальні потреби кожної людини.

Так, наприклад, за 2013 рік 17 осіб було забезпечено технічними засобами реабілітації, зокрема візками інвалідними, милицями, допоміжними засобами для особистої гігієни та меблями, спеціальними  засобами для орієнтування та спілкування.

від «07» березня 2014року №67-Р

Про внесення змін до розпорядження голови районної державної адміністрації від 17 листопада 2013 року № 12-р

Відповідно до статей 6, 39, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статті 25 Кримінально-виконавчого кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2010 року №1042 «Положення про спостережні комісії» та у зв’язку з кадровими змінами:

Більшість пестицидів в тій чи іншій мірі отруйні для людей та навколишнього середовища. Невипадково сама назва цього засобу, що походить з латинської, складається зі слів: «пес-тис» - зараза, «цидо» - вбиваю.

Разом з тим при обережному поводженні з пестицидами вони стають чи не єдиним рятівником урожаю. Якщо на маленькій присадибній ділянці ще можна  обійтись без хімії, то на масштабних площах без неї ніяк.

З метою забезпечення безпечних умов роботи та виконання законів України «Про захист рослин» та «Про пестициди та агрохімікати» рекомендуємо до початку весняно-польових робіт всім працівникам, які працюють з пестицидами та агрохімікатами, пройти медогляд та навчання з техніки безпеки при транспортуванні, зберіганні і застосуванні отрутохімікатів, які проводять державні фітосанітарні інспектори Державної фітосанітарної інспекції Кіровоградської області. При наявності посвідчень про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного проведення робіт з пестицидами і агрохімікатами та результатів медогляду працівники отримують посвідчення та допуск на право роботи  з пестицидами і агрохімікатами.

В минулому році процедура озеленення нашого району набрала масштабного розмаху. Молоді саджанці дерев з’явилися на багатьох вулицях і біля приватних садиб. Проте цей, здавалося б, цілком позитивний факт має один важливий нюанс. Висаджуючи дерева, люди старанно підбирають саджанці, час, коли їх саджати, проте геть не звертають уваги на місцезнаходження підземних комунікацій, зокрема - газопроводів. Водночас згідно державних норм, відстань від газопроводів до дерев повинна бути не меншою ніж 1,5-2 метри, інакше їх коренева система може пошкодити газопровід, а це, в свою чергу, привести до витоку газу і виникненню аварійної ситуації. Тому Петрівська дільниця Олександрійського УЕГГ звертається до всіх земляків з проханням перед тим, як робити озеленення вулиць, висаджуючи дерева, обов’язково звернутися до нас за попереднім погодженням. Попереднє погодження необхідно також брати при будівництві нових об’єктів, в тому числі і на приватних ділянках, оскільки воно може бути в охоронній зоні газопроводів. Як відомо, краще зразу зробити правильно, ніж потім переробляти. Перед тим, як розпочати будівництво, висаджувати дерева або робити нові будівлі на своїй земельній ділянці, зверніться спочатку до Петрівської дільниці ОУЕГГ і отримайте попереднє погодження. Це гарантія вашої безпеки і безпеки інших жителів району.

Адміністрація Петрівської дільниці ОУЕГГ

учасників свята вітають вихованці ДНЗ «Рудана»Днями районна дитяча бібліотека взяла участь у конкурсі проектів програми «Бібліоміст» і, представивши проект «Сучасна бібліотека – сучасні послуги», стала одним з переможців.

Програма «Бібліоміст» започаткована Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) в рамках партнерства Агентства США з міжнародного розвитку та Міністерства культури України за підтримки Фундації Білла та Мелінди Гейтс. Мета програми – обладнання бібліотек комп’ютерною технікою, навчання бібліотекарів роботі з новітніми технологіями на базі тренінгових центрів та підвищення рівня комп’ютерної грамотності населення у бібліотеках – учасницях проекту.