учасників свята вітають вихованці ДНЗ «Рудана»Днями районна дитяча бібліотека взяла участь у конкурсі проектів програми «Бібліоміст» і, представивши проект «Сучасна бібліотека – сучасні послуги», стала одним з переможців.

Програма «Бібліоміст» започаткована Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) в рамках партнерства Агентства США з міжнародного розвитку та Міністерства культури України за підтримки Фундації Білла та Мелінди Гейтс. Мета програми – обладнання бібліотек комп’ютерною технікою, навчання бібліотекарів роботі з новітніми технологіями на базі тренінгових центрів та підвищення рівня комп’ютерної грамотності населення у бібліотеках – учасницях проекту.

співає А.ПроценкоЯк один з переможців, дитяча бібліотека отримала три комп’ютери з веб-камерами та ліцензійним забезпеченням, підключені до Інтернету. Відтепер користувачі бібліотеки матимуть змогу безкоштовно користуватися усіма послугами Інтернету, у тому числі скайп-зв’язком, ще в більшому обсязі, ніж мали до цього.

З цієї нагоди в бібліотеці відбулося свято відкриття Інтернет- центру, в якому взяли участь вчителі та учні Петрівського НВК та ЗШ І ступеня, вихователі та вихованці ДНЗ «Рудана», працівники установ, які ведуть роботу з дітьми. Учасників заходу привітала начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Наталія Подкопаєва. 

О.Царук вручає Н.Єременко іконуДиректор бібліотеки Ніна Єременко розповіла присутнім про програму «Бібліоміст», запросила учнів користуватися послугами комп’ютерної техніки, разом з тим не забуваючи й про книжки. 

Комп’ютери й книги, стежки Інтернету,
Європа сучасна і наш ретро-край…
Ми з вами разом пізнаємо планету, -
Колись подарований Господом рай.

Цими словами ведучих Тетяни Карнажук та Миколи Носова розпочалася художня частина свята. В ній взяли участь вихованці дитячого садка «Рудана», які читали вірші про комп’ютери, виконали жартівливу пісню. Учасників свята привітали також учні ЗШ І ступеня та юні солісти Оля Лєнська, Андрій Проценко, Влада Адамюк.

Свято було цікавим, пройшло в теплій, доброзичливій атмосфері, і звичайно ж, спонукало його учасників відтепер стати постійними відвідувачами бібліотеки. Аби робота працівників бібліотеки завжди була успішною, і комп’ютерна техніка діяла безвідмовно, вчителька НВК Олеся Царук подарувала бібліотеці ікону із зображенням Божої Матері. Закінчилося свято урочистим розв’язанням стрічок на моніторах комп’ютерів. 

урочисте розв’язання стрічок на моніторах

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: учасників свята вітають вихованці ДНЗ «Рудана»; співає А.Проценко; О.Царук вручає Н.Єременко ікону; урочисте розв’язання стрічок на моніторах.