Олександр Петік під час своєї першої апаратної наради виділив кілька важливих напрямків із життя регіону, що стосуються як соціального, так і економічного аспекту

Зокрема, спершу йшлося про взаємовідносини влади і бізнесу. Голова облдержадміністрації відстоює принципи чесної роботи для обох сторін. Ситуація, коли деякі підприємства виплачують своїм працівникам виключно мінімальну заробітну плату, хоча при цьому бурхливо розвиваються, викликає чимало питань. Є вони і до претендентів на розширення торговельних площ чи продовження договору оренди землі. Адже під час укладання відповідних угод бізнес чекає від влади чесних підходів до вирішення цих питань, а з іншого боку необхідне розуміння, а як певні суб’єкти господарювання беруть участь у наповненні бюджету, чи самі вони не забувають про чесність.

При нормальних чесних відрахуваннях, надходження до бюджету одразу ж зримо зростають. За такого стану справ прохати сільськогоспвиробників чи підприємців про допомогу для соціального об’єкту не треба, влада буде в змозі забезпечити цю допомогу з бюджету, - зазначає Олександр Петік.

Що стосується соціальної сфери життя регіону, попри складну економічну ситуацію, в умовах якої з бюджету фінансуються першочергові видатки – заробітна плата і енергоносії, обласна влада забувати про фінансування інших важливих напрямків не має наміру. Так, Олександр Петік наголошує на необхідності вишуковувати можливості реалізації програм, які стосуються найперше дітей і людей похилого віку.

Згадав Олександр Петік і про святкування в області 200-річного ювілею з дня народження Тараса Шевченка, що пройшли в дусі єдності і взаєморозуміння. Голова ОДА закликав зберігати цю єдність і надалі.

- Незважаючи на політичні настрої і уподобання ми – єдиний народ. Хотів би закликати жителів області, громадські організації, державних службовців до єдності і згуртування – це дозволить нам гідно відповісти на виклики, що постали зараз. І таким чином ми зможемо перейти від утримання ситуації до розвитку, покращення добробуту людей, заради чого ми і працюємо, - наголосив Олександр Петік