Шановні поштовики!

Районна державна адміністрація та районна рада вітають вас із Всесвітнім днем пошти!

На сьогодні ваша професія так потрібна людям, особливо похилого віку, працівники пошти є чи не єдиним джерелом інформації, доброї звістки та привітного слова, адже разом із листами та газетами приносять в кожен дім надію на краще. Скорочуючи відстані між людьми, вони несуть радість спілкування, сприяють об’єднанню людських сердець і доль.

Висловлюємо щиру подяку за вашу роботу. Бажаємо всім поштовикам щастя, благополуччя, доброго здоров’я, бадьорого настрою, оптимізму та наснаги у нелегкій праці.

Нехай усі ваші життєві наміри, мрії та сподівання збудуться!

Тамара САКАРА, голова райдержадміністрації

Світлана  ТИЛИК, голова  районної ради

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають працівників стандартизації та метрології з професійним святом.

Активне впровадження вимог стандартів сприяє розвитку вітчизняної науки, промисловості, торгівлі, підвищенню ефективності міжнародної стандартизації.

Бажаємо всім працівникам сфери стандартизації та метрології творчого та професійного натхнення, плідної праці. Впевнені, що ваша діяльність і надалі сприятиме підвищенню рівня якості та безпеки товарів, робіт, послуг та посиленню захисту прав споживачів.

Тамара САКАРА, голова райдержадміністрації

Світлана  ТИЛИК, голова  районної ради

учасників виставки вітає Президент України Віктор ЯнуковичБезперечно, найголовнішою подією тижня, що минув, у нашій області стало відкриття Всеукраїнської агропромислової виставки «Агроекспо - 2013», яка проходила у Кіровограді, де на площі понад 5 гектарів розташувалися виставкові майданчики, на яких було представлено найширший номенклатурний ряд продукції вітчизняних та світових товаровиробників, передусім тих, що працюють в галузі сільгоспмашинобудування.

Здебільшого, як можна судити з назви виставки, на ній були представлені різноманітні зразки сучасної сільськогосподарської техніки. Однак не лише цей сегмент продукції увійшов до номенклатури експонатів, представлених у павільйонах чи на виставлених стендах. У виставці також узяли участь і чимало виробників широкого сегменту товарів народного споживання, будівельних та оздоблюваних матеріалів, товарів хімічної промисловості, зокрема виробників мінеральних добрив, лакофарбової продукції, а ще широко була представлена продукція товарів харчової промисловості, передусім місцевих виробників.

найшанованіші педагоги району - заслужені вчителі України О.Г. Скоринін та С.П. ЛогачевськаУчителю! Пораднику і друже!

Ви вибрали дорогу непросту.

Ми вам сьогодні дякуємо дуже

За вашу працю вчительську святу.

Серця вчителів завжди наповнені співчуттям, добротою і милою приємністю. Кожен, хто обирає педагогічний фах, бере на себе відповідальність за тих, кого вчить і виховує, разом з тим відповідає за самого себе, свою професійну підготовку, своє право носити таке високе й почесне звання. В умовах суперечливого сьогодення все це особливо непросто. Та радує те, що, незважаючи ні на що, свій обов’язок вони виконують гідно, завжди були і залишаються головним світочем у всебічному житті дитини, даруючи їй тепло свого серця, скарби своїх знань. Бути вчителем, вихователем, наставником – це справжнє мистецтво, обране за покликом серця, наполеглива, чесна, натхненна праця, що збагачує світ мудрістю, знаннями, милосердям, людяністю.

Користуючись нагодою, хочеться привітати з щойно минулим професійним святом педагогічний колектив Балахівської школи. Побажати педагогам здоров’я, терпіння, наснаги та творчих успіхів в їхній нелегкій справі.

В.О.Сухомлинський писав: «Найкращий учитель для дитини той, хто духовно спілкуючись з нею, забуває, що він учитель, і бачить у своєму учневі друга, однодумця. Такий учитель знає найпотаємніші куточки серця свого вихованця, і слово в його вустах стає могутнім знаряддям впливу на молоду людину, що формується». Це саме ті слова, які характеризують моїх перших вчителів, Л.І.Чудну та О.М.Бич. Минуло три роки, а для мене вони так і залишаються тими турботливими, першими шкільними мамами.

Оскільки останнім часом особливої актуальності набувають завдання, направлені на підготовку учнів до повноцінного життя в інформаційному суспільстві, директор Червонокостянтинівської ЗШ І-ІІІ ст. Наталія Гавриленко ділиться досвідом перших успіхів у цьому напрямку.

Ваш заклад має статус школи інформаційно-тех-нічного профілю та інформаційних технологій і вже став лауреатом обласного конкурсу програм інформатизації навчальних закладів «Школа інформаційного суспільства». Як досягаєте успіху?

один з фрагментів зустрічі.Півфінал, гідний фіналу

Отож анонсоване на кінець минулого тижня футбольне дійство, що мало впродовж двох поспіль днів пройти на райцентрівському стадіоні «Інгулець», як уже відомо петрівським уболівальникам, відбулося лише наполовину: через неявку гостей – команди «Степ» з міста Долинської не відбулася гра 19 туру першості області. Тепер цей інцидент розглядатиметься виконкомом федерації футболу Кіровоградської області і, швидше за все, долинчанам буде зараховано технічну поразку (згідно з регламентом змагань – з рахунком 0:3). Як стало відомо з неофіційних джерел, нібито футболісти  сусіднього району свідомо обрали такий шлях із тактичних міркувань, адже, враховуючи те, яку форму зараз набрали футболісти «П’ятихатської», 3:0 для них міг би виявитися найприйнятнішим рахунком. Прикро, але коли гору бере звичайний математичний розрахунок, а не спортивний принцип, стає шкода уболівальників, які цього дня знову у доволі значній кількості зібралися на стадіоні, але, розчаровані, були змушені повертатися ні з чим. Певне, федерації варто було б враховувати можливість подібних тактичних схем та карати їх ініціаторів не просто технічною поразкою, а ще й додатково штрафувати, знімаючи, наприклад, три очки. Можливо, тоді б доля футбольних поєдинків частіше б вирішувалася саме на зеленому газоні, а не за його межами.

Найкращі якості жінки

Напевне, ніхто не може з точністю сказати, які ж якості жінки є найкращими. Адже у кожного своя думка на цей рахунок. Для когось важливіша зовнішність жінки, її вміння красиво і стильно одягатися, стежити за собою. Комусь важливішими здадуться внутрішні якості - хороший характер, доброта, душевна краса, розум. Але багато хто погодиться й з тим, що в жінці повинні поєднуватися всі ці якості.

Мабуть, в цьому питанні слід звернути увагу на думку чоловіків. Що ж вони найбільше цінують у жінках? Які якості їх приваблюють?

Як стверджують багато представників чоловічої статі - часто жінки, свідомо чи ні, змушують їх змінюватися на краще. Вже один той факт, що, знаходячись поряд з жінкою, вони намагаються вести себе більш уважно, привітливо, говорить багато про що.

Не можна не відзначити все зростаючий останнім часом інтерес до здорового способу життя. Рано чи пізно починаєш замислюватися, що спосіб життя, який зараз ведеш, не кращим чином позначається на здоров’ї. І добре, якщо це станеться рано ... 

Найчастіше людина починає замислюватися про свій спосіб життя і здоров’я, коли вже наздоганяє якась проблема, з’являється хвороба чи нездужання. Турбота про своє здоров’я не має бути проблемою, турбота про своє здоров’я повинна бути способом життя.

У Хресто-Воздвиженському храмі села Іскрівки відбулося віднайдення і перенесення чесних останків отця Миколая Іскрівського, канонізованого священним синодом в лику священномученика.

З нагоди 1025-ліття Хрещення Київської Русі та з Благословіння правлячого Архієрея Олександрійської єпархії Преосвященного Єпископа Олександрійського та Світловодського Боголєпа 2 жовтня, в День пам’яті священномученика отця Миколая Іскрівського, відбулася Хресна хода з села Ганнівки до Іскрівського Свято-Воздвиженського храму, де і знаходяться нетлінні мощі священномученика.

«Нехай по молитвах святих Господь дарує нам мир та єдність».