найшанованіші педагоги району - заслужені вчителі України О.Г. Скоринін та С.П. ЛогачевськаУчителю! Пораднику і друже!

Ви вибрали дорогу непросту.

Ми вам сьогодні дякуємо дуже

За вашу працю вчительську святу.

Серця вчителів завжди наповнені співчуттям, добротою і милою приємністю. Кожен, хто обирає педагогічний фах, бере на себе відповідальність за тих, кого вчить і виховує, разом з тим відповідає за самого себе, свою професійну підготовку, своє право носити таке високе й почесне звання. В умовах суперечливого сьогодення все це особливо непросто. Та радує те, що, незважаючи ні на що, свій обов’язок вони виконують гідно, завжди були і залишаються головним світочем у всебічному житті дитини, даруючи їй тепло свого серця, скарби своїх знань. Бути вчителем, вихователем, наставником – це справжнє мистецтво, обране за покликом серця, наполеглива, чесна, натхненна праця, що збагачує світ мудрістю, знаннями, милосердям, людяністю.

На урочистості, присвячені Дню вчителя, зібралися представники цієї почесної професії з усього району. Їх прийшли привітати голова райдержадміністрації Тамара Сакара зі своїми заступниками Тетяною Панетою і Олександром Лукашовим та голова районної ради Світлана Тилик. Нинішнє свято стало особливим, бо відбувається у рік 90-річного ювілею утворення району. Тому як рефрен прозвучала пісня на слова Григорія Крячка «Петрівський край» у виконанні Дмитра Суліми та Вадима Блохи.

премію ім. О.В. Сухомлинського отримує заступник директора з навчально-виховної роботи Петрівської ЗШ І ступеня Тетяна ОгирУ вітальному слові керівники району наголосили, що кожен із нас із почуттям глибокої вдячності згадує свою рідну школу, своїх духовних наставників – вчителів.

Велике щастя для кожної людини мати доброго та щирого вчителя, який навчає бути Людиною, уміло передає дітям свої знання та уміння, а разом з цим – свою мудрість і талант. А найбільше щастя для вчителя – бачити у своїх учнях продовження себе. Тож представники влади щиро подякували вчительській громаді за невтомну творчу працю і побажали талановитих вдячних учнів, довірливих активних батьків, наснаги, нових звершень, сімейного благополуччя, матеріального достатку та міцного здоров’я.


Ведучі урочистостей Альона Жигунова та Дмитро Суліма, у супроводі відеоряду поіменно назвали прізвища ветеранів педагогічної праці, які залишили на освітянській ниві району яскравий слід – Дмитра Дмитренка, Олександра Скориніна, Світлани Логачевської, Валентини Кіфенко, Марії Гончаренко, Ніни Гуренко, Лідії Довгуник, Валентини Костенко, Таїсії Зуєнко. Двоє із них - Світлана Панасівна Логачевська та Олександр Георгійович Скоринін - були особисто присутні на святі і зі сльозами на очах приймали теплі й щирі вітання.


педагоги району на урочистостяхУ вітальному слові до колег начальник освіти райдержадміністрації Григорій Москалець сказав: «Першим ученим у житті кожної людини є учитель. Прекрасна професія! Найблагородніша серед інших. Учитель навчив нас писати й читати перше слово в житті: «мама». Потім такі, як «земля», «сонце», «народ», «праця». І не тільки навчив писати й читати ці слова, а  допоміг збагнути їх глибинний зміст, прищепив відповідальність обов’язку, допоміг нам поступово знаходити своє місце в житті. Учитель живе в кожній людині. Тому жодна професія не обходиться без нього. Час і прогрес відводять деякі професії в архів. Та серед небагатьох незмінних величин є одна, найверховніша - Учитель. І через століття він так само заходитиме в клас і вже школярам майбутніх поколінь відкриватиме незмінні величини: Батько, Мати, Вітчизна, Народ. Буде нести все добре, мудре, світле й чисте. Хтось із мудреців сказав: «Будуйте більше шкіл – стане менше в’язниць». Тож бажаю вам, колеги, витримки, талану, щедрості та доброти душі, щоб дійти до серця кожної дитини і усвідомити, що від вас залежить майбутнє нашої держави».

керівники структурних підрозділів райдержадміністрації на чолі із заступником голови райдержадміністрації Тетяною Панетою вітають педагогів з професійним святомЗа сумлінну плідну працю, високі досягнення у справі навчання і виховання підростаючого покоління керівники району вручили високі нагороди – премію і диплом районної ради та райдержадміністрації імені В.О. Сухомлинського заступнику директора Петрівської ЗШ І ступеню Тетяні Огир, премію і диплом імені С.П. Логачевської вчителю початкових класів Луганської ЗШ І-ІІІ ст. Юлії Міщаніній, премію та диплом імені О.Г. Скориніна  заступнику директора з навчально-виховної роботи Петрівської ЗШ І-ІІІ ст. Оксані Скворцовій.

Почесними грамотами департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації нагороджені: вчитель української мови та літератури Луганської ЗШ І-ІІІ ст. Ольга Єлисєєва, вчитель географії Володимирівської ЗШ І-ІІІ ст. Ірина Ляхович, вчитель української мови та літератури Петрівського НВК Наталія Митько та подякою департаменту вчитель фізичної культури Новостародубської ЗШ І-ІІІ ст. Володимир Петренко.

Почесними грамотами відділу освіти райдержадміністрації нагороджено вчителя музики Володимирівської ЗШ І-ІІІ ст. Ірину Іщенко, грамотою відділу освіти – практичного психолога Червонокостянтинівської ЗШ І-ІІІ ст. Вікторію Васяніну, бібліотекаря Балахівської ЗШ І-ІІІ ст. Ганну Верхогляд, вчителя художньої культури Петрівського НВК Вікторію Узлову, педагога-організатора Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ст. Фатіму Цомаєву.

Колег також тепло привітала голова райкому профспілки працівників освіти Людмила Горбанець, яка вручила грамоти Любові Медведко (Петрівська ЗШ І-ІІІ ст.) та Гульнарі Лубенець (Балахівська ЗШ ІІ-ІІІ ст. соціальної реабілітації) як найактивнішим головам профспілки.

До поздоровлень долучилися колеги – Ірина Іщенко, Галина Петриченко, Володимир Єрмаков, Юлія Рябошапка та Тетяна Деркач із музичними вітаннями.

Валентина РЯБОКОНЬ

музичне вітання від учителя музики Володимирівської ЗШ І-ІІІ ст. Ірини Іщенко в особі начальника відділу освіти Григорія Москальця голова райдержадміністрації Тамара Сакара привітала учительську громаду району зі святом

Почесну грамоту департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації отримує вчитель української мови та літератури Петрівського НВК Наталія Митько

На знімках: найшанованіші педагоги району - заслужені вчителі України О.Г. Скоринін та С.П. Логачевська; премію ім. О.В. Сухомлинського отримує заступник директора з навчально-виховної роботи Петрівської ЗШ І ступеня Тетяна Огир; педагоги району на урочистостях; керівники структурних підрозділів райдержадміністрації на чолі із заступником голови райдержадміністрації Тетяною Панетою вітають педагогів з професійним святом; музичне вітання від учителя музики Володимирівської ЗШ І-ІІІ ст. Ірини Іщенко; в особі начальника відділу освіти Григорія Москальця голова райдержадміністрації Тамара Сакара привітала учительську громаду району зі святом; Почесну грамоту департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації отримує вчитель української мови та літератури Петрівського НВК Наталія Митько.