один з фрагментів зустрічі.Півфінал, гідний фіналу

Отож анонсоване на кінець минулого тижня футбольне дійство, що мало впродовж двох поспіль днів пройти на райцентрівському стадіоні «Інгулець», як уже відомо петрівським уболівальникам, відбулося лише наполовину: через неявку гостей – команди «Степ» з міста Долинської не відбулася гра 19 туру першості області. Тепер цей інцидент розглядатиметься виконкомом федерації футболу Кіровоградської області і, швидше за все, долинчанам буде зараховано технічну поразку (згідно з регламентом змагань – з рахунком 0:3). Як стало відомо з неофіційних джерел, нібито футболісти  сусіднього району свідомо обрали такий шлях із тактичних міркувань, адже, враховуючи те, яку форму зараз набрали футболісти «П’ятихатської», 3:0 для них міг би виявитися найприйнятнішим рахунком. Прикро, але коли гору бере звичайний математичний розрахунок, а не спортивний принцип, стає шкода уболівальників, які цього дня знову у доволі значній кількості зібралися на стадіоні, але, розчаровані, були змушені повертатися ні з чим. Певне, федерації варто було б враховувати можливість подібних тактичних схем та карати їх ініціаторів не просто технічною поразкою, а ще й додатково штрафувати, знімаючи, наприклад, три очки. Можливо, тоді б доля футбольних поєдинків частіше б вирішувалася саме на зеленому газоні, а не за його межами.

Проте втішає, що напередодні петрівські любителі футболу отримали справжню насолоду, адже стали свідками очної дуелі справді двох сильних і видовищних команд. Можна з певністю стверджувати, що таких суперників «П’ятихатська» у цьому сезоні ще не мала. Вже з самого початку гри стало зрозумілим, що команда «Алан» з Дніпропетровська до півфіналу Кубку губернатора потрапила невипадково, адже показала себе чудовим, відлагодженим по усіх позиціях колективом, який ні в чому не поступався господарям. За деякими компонентами гості навіть переважали п’ятихатців, зокрема за відмінними фізичними  кондиціями та за антропометричними даними. Особливо вражала їхня лінія захисту, яка складалася з кількох досвідчених стоперів гренадерської статури, котрі свого часу пройшли вишкіл у різних командах майстрів, тож юним гравцям «П’ятихатської» протистояти їм на рівних виявилося дуже непросто. Здалося, що на якомусь етапі під тиском досвідчених дніпропетровських футбольних авторитетів опинилися і арбітри матчу, адже інколи, в доволі суперечливих моментах, почали все частіше «помилятися» на користь «Алану», після того, як його гравці з кожної нагоди і навіть без нагоди стали апелювати до арбітрів. За цієї ситуації приємно вразила надійна і впевнена гра молодого голкіпера п’ятихатців Олександра Антоненка, який не тільки ліквідував кілька, здавалося б, стовідсоткових гольових атак дніпропетровців, а й, фактично, «диригував» своїми партнерами по команді, підказуючи, як краще діяти на тій чи іншій ділянці футбольного поля. А після того, як Олександр намертво узяв пенальті, призначений за також вельми сумнівне порушення, окрилені таким успіхом п’ятихатці вже більш розкуто і сміливо перейшли до атакувальних дій. Саме під час однієї з стрімких контратак наш нападник Максим Тарасюк і відкрив рахунок, перекинувши м’яча головою через воротаря гостей, який дещо із запізненням вийшов на перехоплення флангового прострілу. Далі підопічні Олександра Поворознюка провели ще кілька досить гострих атак, але, на жаль, для того, щоб розвинути подальший успіх, часу вже залишалося замало. Отож у першому півфінальному поєдинку рівних за класом команд з мінімальною перевагою 1:0 перемогу здобули п’ятихатці. Чи вистачить такого заділу, аби пройти у фінал за підсумками двох зустрічей – знатимемо вже за тиждень.

В іншій півфінальній парі між командами «ОРРЗ» (Орджонікідзе) та «ВПК-Агро» (Магдалинівка) її учасники розійшлися результативною нічиєю 1:1. Тож фіналіста в цій парі також буде визначено лише за тиждень.

Володимир КІФЕНКО

На знімках: один з фрагментів зустрічі.