Христос ВоскресЩиро вітаємо жителів області з великим християнським святом – світлим Воскресінням Христовим!

Великдень – глибоко символічне свято, що здатне зачепити найтонші струни душі, спонукачи до роздумів, до оцін-ки власних вчинків і помислів. Свято Христового Воскре-сіння символізує перемогу добра над злом, життя над смертю й утверджує непохитну віру у значимість добрих вчинків і думок.
Ми щиро бажаємо усім жителям нашого славного степового краю здоров’я та сил. Нехай наповнює ваші серця відчуття справжньої любові, душевної чистоти, щоб кожен день дарував добрий настрій і задоволення від життя.
Зі святом вас! Христос Воскрес!

З повагою Андрій НІКОЛАЄНКО, голова обласної державної адміністрації

Дорогі журналісти, редактори, фотографи, усі, хто має радість працювати у засобах масової інформації, щиро вітаємо Вас зі святом
Всесвітній день свободи преси є щорічним нагадуванням міжнародній спільноті про те, що свобода преси і свобода вираження поглядів є основними правами, закріпленими в Загальній декларації прав людини. Ми повинні захищати ці права, оскільки вони являють собою основу демократії і мають реальний вплив на життя людей в усьо-му світі.
Бажаємо Вам використовувати свої можливості, мати могутнє і правдиве слово, повагу і довіру читачів!

Юрій САМОХВАЛ, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

ПасхаВесною, коли після холодної і голодної зими на селян чекала найбільш виснажлива pобота: зоpати та засіяти лан, святкували Великдень - свято Воскpесіння Хpиста (Пасха). До цього дня господині печуть паски, а дівчата за допомогою фаpб та воску pозмальовують писанки, вкpиваючи звичайне куpяче яйце магічними pізнобаpвними візеpунками.
Писанки та звичайні кpашанки (pізними кольоpами пофаpбовані яйця) - є неодмінною ознакою цього свята. Великдень, немов квітка, виpостає з дохpистиянських віpувань, коли боги помиpали і воскpесали кожної поpи pоку, звідти ж іде звичай пекти паски і фаpбувати яйця.
Є кілька легенд на тему, чому Великдень називається «Великий День». Одна з них записана була колись на Слобожанщині: «Великдень називається так тому, що в той час, коли Христос народився, сильно світило сонце і стояли такі довгі дні, що теперешніх треба сім зложити, щоб був один тодішній. Тоді, було, як зійде сонце в неділю вранці, то зайде аж у суботу ввечері. А як розп`яли Христа - дні поменшали. Тепер тільки царські ворота в церкві стоять навстіж сім днів...»

ІконаЗ Великоднем!

Дорогі трудівники! Прийміть щиросердечні вітання з найвеличнішим християнським святом – Воскресінням Христовим!
Це свято ми зустрічаємо з хвилюючим піднесенням, відчуваючи переможну силу очищення у наших душах. Воскресіння Христове нагадує нам про істинну мету нашого земного шляху, наповнює життя змістом і вселяє впевненість у наші серця.
Хай Божа милість, взаємна повага та порозуміння допоможуть нам подолати всі перешкоди на тернистій дорозі до щастя, добробуту й гармонії, а щира любов до нашого краю і до ближніх нехай об’єднує нас у невпинному поступі до вершин духовності та надихає на добрі праведні діла!
Бажаємо, щоб кожного огорнуло світло Христового Воскресіння та сповнило серця Ваші любов’ю і радістю!
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

З повагою дирекція та профком ТОВ «Агрофірма П’ятихатська»

голова добровільного фонду «Союз-Чорнобиль» В. Попіль вручає зірку «За заслуги» І ступеня І. ЛевченкуЖахливої квітневої ночі 1986 року «мирний», як нам тоді здавалося, атом вирвався з-під контролю. Люди планети з гіркотою сприйняли звістку про лихо, що трапилося у маленькому містечку Чорнобиль. Наслідки могли бути ще більшими, якби не самопожертва та героїзм наших земляків.

З нагоди відзначення 27-х роковин Чорнобильської катастрофи 26 квітня 2013 року відбулася зустріч голови районної державної адміністрації Юрія Самохвала, голови районної ради Світлани Тилик та заступника голови районної державної адміністрації Валентини Сибіри з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і представниками районної організації добровільного фонду “Союз Чорнобиль”. Під час цієї зустрічі учасників ліквідації було нагороджено грамотами райдержадміністрації і почесними нагородами: орденом «Ліквідатор» І ступеня: В.М.Попіля, М.Д.Тайдакова, С.Г.Поповича,  С.В.Зелінського, В.М.Циганка, А.І.Погорєлого; зіркою «За муж-ність» І ступеня: В.М.Тузніченка, В.М.Зимогляда, Г.М.Кулініча, А.В.Зуєнка, О.М.Богуславського, С.Г.Устимчука  та «За заслуги» І ступеня: І.М.Левченка, С.О.  Кухту, В.А.Сікуна, Г.А.Штефана, медаллю “За заслуги”: С.В.Москаленка, О.В. Тараненка, В.С.Кривого. Після урочистого нагородження ліквідатори долучилися до поминального молебню у Свято-Покровській церкві для вшанування пам’яті загиблих колег.

механізатори ФГ «Катрич» Артур Бірюк, Володимир Соковець та Володимир ОбразокПрохолодні дні затяжної весни не стали на заваді пробудженю природи. Зазеленіли луки і поля, заквітували дерева, а дзвінкий спів птахів перегукується з гуркотом тракторів. Нині хлібороби квапляться якомога скоріше посіяти, адже настала пора, що рік годує. Механізатори, котрі перші відчули подих весни, поєднують насолоду від погожих днів з клопіткою працею. Щороку кліматичні зміни приносять все нові і нові «сюрпризи», яким вкотре наперекір стає професіоналізм полеводів. На території Іскрівської сільської ради до основних сільгоспвиробників належать ПСП «ВізаАгро», а також фермерські господарства «Катрич» та ТОВ «Валентина». В цю напружену пору вони працюють навіть у нічний час, аби засіяти ниви вчасно і в рекомендовані агрономічні строки.

в.о. начальника дільниці по обслуговуванню житла А.Гончаренко і двірники М.Поліц, Р.Харланова, Г.Сохач, І.Замула, С.Гаркуша, І.Херсонець, А.Лящишина, О.Бондаренко, Л.Попроцька.Завдяки сучасним інформаційним технологіям, зокрема мережі «Інтернет», ми тепер можемо побачити як виглядає будь-який населений пункт Європи, та й усьо-го світу. До того ж, давно минули часи, коли нас тримали за «залізною завісою», бо так легше було ідеологам  вішати  «локшину на вуха», розповідаючи, що радянський народ живе чи не найкраще у світі. Добре знали, що варто було лише поглянути власними очима на реалії «загниваючого капіталізму», аби зрозуміти брехливість пропаганди.
Нині, дивлячись на охайність, впорядкованість і чистоту населених пунктів у тих же європейських країнах нам залишається їм хіба що заздрити.
Втім, і у нас є люди, які дбають, щоб ми відчували себе затишніше. Житловий масив Петрового, принаймні, досить охайний. Прибудинкова територія регулярно прибирається, вивозиться сміття, проводяться косметичні ремонти в під’їздах багатоквартирних будинків, фарбуються різні об’єкти. Всим цим займаються працівники дільниці по обслуговуванню житла КП «Петрівське». Крім того, їх залучають і на інші роботи по впорядкуванню території райцентру і навіть інших населених пунктів району. Я сам став свідком того, як вони білили дерева і прибирали територію, прилеглу до колишнього кафе «Смак», хоча цим повинні б займатися власники будівлі. В.о. начальника дільниці А.Гончаренко каже, що совість не дозволяє залишити невпорядкованою цю територію.

Світлій пам’яті земляків-повстанців…

(Закінчення.  Поч. у № 23, 27, 29)

Тримайло Іван Григорович 1897р.н., с. Чечеліївка, українець, освіта початкова,… У 1932р. розкуркулений і висланий у Вологду, звідти втік у 1933р., у1935р. висланий на «Беломорстрой». Заарештований 6.10. 1937р. Петрівським РВ НКВС («у1919р. служив у петлюрівській армії, у 1920р.в повстанському загоні Ярового…») Засуджений 21.10.1937р. трійкою УНКВС Дніпропетровської обл. до розстрілу з конфіскацією майна, вирок виконано 132.11.1937р. Реабілітований 20.06.1959р. Кіровоградським облсудом.