в.о. начальника дільниці по обслуговуванню житла А.Гончаренко і двірники М.Поліц, Р.Харланова, Г.Сохач, І.Замула, С.Гаркуша, І.Херсонець, А.Лящишина, О.Бондаренко, Л.Попроцька.Завдяки сучасним інформаційним технологіям, зокрема мережі «Інтернет», ми тепер можемо побачити як виглядає будь-який населений пункт Європи, та й усьо-го світу. До того ж, давно минули часи, коли нас тримали за «залізною завісою», бо так легше було ідеологам  вішати  «локшину на вуха», розповідаючи, що радянський народ живе чи не найкраще у світі. Добре знали, що варто було лише поглянути власними очима на реалії «загниваючого капіталізму», аби зрозуміти брехливість пропаганди.
Нині, дивлячись на охайність, впорядкованість і чистоту населених пунктів у тих же європейських країнах нам залишається їм хіба що заздрити.
Втім, і у нас є люди, які дбають, щоб ми відчували себе затишніше. Житловий масив Петрового, принаймні, досить охайний. Прибудинкова територія регулярно прибирається, вивозиться сміття, проводяться косметичні ремонти в під’їздах багатоквартирних будинків, фарбуються різні об’єкти. Всим цим займаються працівники дільниці по обслуговуванню житла КП «Петрівське». Крім того, їх залучають і на інші роботи по впорядкуванню території райцентру і навіть інших населених пунктів району. Я сам став свідком того, як вони білили дерева і прибирали територію, прилеглу до колишнього кафе «Смак», хоча цим повинні б займатися власники будівлі. В.о. начальника дільниці А.Гончаренко каже, що совість не дозволяє залишити невпорядкованою цю територію.

Прикро, що далеко не всі з повагою ставляться до роботи двірників, цінують їхню працю. Адже чисто, в першу чергу, не там, де прибирають, а там, де не насмічують. Тож кожен повинен дбати про те, щоб територія була охайнішою. Як про це дбають майстри чистоти, на перший погляд непомітні працівники – двірники.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімку: в.о. начальника дільниці по обслуговуванню житла А.Гончаренко і двірники М.Поліц, Р.Харланова, Г.Сохач, І.Замула, С.Гаркуша, І.Херсонець, А.Лящишина, О.Бондаренко, Л.Попроцька.