голова добровільного фонду «Союз-Чорнобиль» В. Попіль вручає зірку «За заслуги» І ступеня І. ЛевченкуЖахливої квітневої ночі 1986 року «мирний», як нам тоді здавалося, атом вирвався з-під контролю. Люди планети з гіркотою сприйняли звістку про лихо, що трапилося у маленькому містечку Чорнобиль. Наслідки могли бути ще більшими, якби не самопожертва та героїзм наших земляків.

З нагоди відзначення 27-х роковин Чорнобильської катастрофи 26 квітня 2013 року відбулася зустріч голови районної державної адміністрації Юрія Самохвала, голови районної ради Світлани Тилик та заступника голови районної державної адміністрації Валентини Сибіри з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і представниками районної організації добровільного фонду “Союз Чорнобиль”. Під час цієї зустрічі учасників ліквідації було нагороджено грамотами райдержадміністрації і почесними нагородами: орденом «Ліквідатор» І ступеня: В.М.Попіля, М.Д.Тайдакова, С.Г.Поповича,  С.В.Зелінського, В.М.Циганка, А.І.Погорєлого; зіркою «За муж-ність» І ступеня: В.М.Тузніченка, В.М.Зимогляда, Г.М.Кулініча, А.В.Зуєнка, О.М.Богуславського, С.Г.Устимчука  та «За заслуги» І ступеня: І.М.Левченка, С.О.  Кухту, В.А.Сікуна, Г.А.Штефана, медаллю “За заслуги”: С.В.Москаленка, О.В. Тараненка, В.С.Кривого. Після урочистого нагородження ліквідатори долучилися до поминального молебню у Свято-Покровській церкві для вшанування пам’яті загиблих колег.

Яна БОЙКО

ліквідатори аварії на ЧАЕС вшановують пам’ять загиблих

На знімках: голова добровільного фонду «Союз-Чорнобиль» В. Попіль вручає зірку «За заслуги» І ступеня І. Левченку; ліквідатори аварії на ЧАЕС вшановують пам’ять загиблих.