Скористайтеся своїм конституційним правом, зробіть власний усвідомлений вибір!
Не залишайтеся байдужими до власної долі, до долі своїх дітей та онуків, до долі усієї нашої країни!

Ми всі відповідальні за долю держави

Завершується черговий виборчий марафон – через день виборці прийдуть на виборчі дільниці, щоб віддати свій голос за одного з кандидатів на пост Президента України.

Нинішня виборча кампанія була, як ніколи, напруженою, брудною, заплутаною. Чого тільки варта безпрецедентна кількість бажаючих потрапити на цю високу посаду! Зрозуміло, що реальних кандидатів з-поміж майже чотирьох десятків не більше п’яти-шести, решта – технічні кандидати, завданням яких є, по-перше, – «відкусити» певний відсоток голосів від «електорального пирога» конкурентів, по-друге – забезпечити присутність представників відповідного реального кандидата, на якого працює технічний, в окружних і дільничних виборчих комісіях.

31 березня 2019 року відбудуться чергові вибори Президента України. Державна міграційна служба України наголошує, що паспорт громадянина України є основним документом для реалізації права голосу на вказаних виборах та підставою для отримання виборчого бюлетеня на виборчих дільницях особам, яким на день виборів виповнилося 18 років та яких включено до списку виборців.

Відповідно до роз’яснень Центральної виборчої комісії України (Постанова ЦВК № 268 від 27 грудня 2018 року), для участі в голосуванні громадянам України не потрібно подавати ніяких додаткових документів, окрім ID-картки або паспорта-книжечки, адже обидві форми паспорта є рівнозначними та самодостатніми.

31 березня, у день виборів Президента України, підрозділи Управління Державної міграційної служби у Кіровоградській області у районах працюватимуть з 08:00 до 20:00.

Робочий день у неділю запроваджено у зв’язку з тим, щоб кожен громадянин зміг реалізувати право голосу на виборах, маючи на руках паспорт громадянина України. Усі громадяни, які раніше подали документи на оформлення ID-картки або на вклеювання фото до паспорта громадянина України зразка 1994 року, зможуть отримати їх протягом тижня, а також у неділю.

У Володимирівці пройшов ІІІ фестиваль юних поетів «Поетична Петрівщина - 2019»

Я мислю мовою цією
Я нею змалку говорю,
Зву рідною її, своєю –
Це, де завгодно, повторю,

Моя чарівна, дивна мово,
Хто перелічить в ній слова?
Вона – прекрасна і казкова,
Весела, щира і жива.

Вона державною вже стала,
Але до волі довго йшла.
Щороку з попелу вставала…
А скільки спалена була!

На ноги б інша не сп’ялася,
А українська знов жива!
Нарешті, стала, відбулася!
Говорить, думає, співа!

7 речей, яких діти ніколи вам не пробачать.
Як ніколи не можна поводитися по відношенню до дітей, і що їм може не сподобатися?

1. Крик
По суті, кричати на дитину – розписуватися у власній безпорадності. Батьки, що підвищують голос на дитину, сприймаються нею як невпевнені в собі, не маючі терпіння. І дитині стає страшно. А ще крик вибудовує в дітях демонстративний характер: вони звикають до емоційних реакцій. Отож – вчіться стримуватися.

2. Глузування.
Ніколи, ні за яких обставин не смійтеся над своїми дітьми. Запам’ятайте це, як аксіому. Тим більше при чужих людях. Незначну деталь, яка вам здається жартом, дитина може сприйняти, як нанесену навмисне образу.

3. Відсутність підтримки.
Завжди підтримуйте своїх дітей, мотивуйте їх. Навіть проста фраза: “Я вірю, у тебе все вийде” часом може допомогти дитині перевернути гори на шляху до результату.

На сьогоднішній день досить гостро постають питання погіршення екології, зокрема забрудненості довкілля, впливу різноманітних хімічних елементів на здоров’я людини. Тому великою популярністю у ЦДЮТ користується гурток «Жайворонок», на заняттях якого вихованці проводять різноманітні досліди, аналізують і шукають шляхи вирішення проблем. Варто відзначити керівника гуртка – Наталію Тимченко. Це цілеспрямована, сильна особистість, що налаштовує своїх вихованців у потрібне русло та спонукає до критичного мислення. Вона постає зразком керівника, котрий користується авторитетом як серед колег, так і серед учнів, яких веде до перемог. Її вихованці є постійними учасниками та переможцями районних, обласних, Всеукраїнських конкурсів, конференцій і олімпіад. Наталія Петрівна постійно шукає нові теми досліджень, обговорює ідеї зі своїми вихованцями, проводить досліди, дотримуючись усіх вимог, саме тому має високі показники роботи.

Волонтерство – це найсвітліша та найкрасивіша місія за покликом душі. Долучати до волонтерства та розповідати про важливість цієї справи потрібно з дитячих літ. Усвідомлення важливості цього напрямку діяльності спонукає проводити на базі Петрівського ЦДЮТ засідання Координаційної ради волонтерських загонів учнівської молоді. Нещодавно, аби ознайомити дітей зі своїми планами роботи, сюди завітала голова ГО «Допоможемо воїнам Петрівщини» Алла Горністова. Вона розповіла дітям про останню поїздку на полігон, про те, як доводиться жити нашим солдатам, яких речей не вистачає, й за що вони безмірно вдячні (листівки від дітей – вони, як обереги). Отже, напередодні Великодня Алла Горністова, разом із волонтерами та благодійниками, планує відправляти посилки нашим петрівським захисникам. Тому вона закликає, щоб діти долучилися та підготували адресні посилки до свята своїм односельчанам, котрі боронять їхні життя. Алла Павлівна від імені захисників подякувала дітям за новорічні привітання, листівки. Попрохала юних волонтерів дізнатися, чи є у когось старенькі, але робочі телевізор чи пральна машинка, адже нашим захисникам вони дуже б покращили побутові умови. Поширити інформацію про пошуки медичної сестри на контрактну службу у танковий батальйон. Прослухавши виступ Алли Горністової, було вирішено: розпочати щорічну акцію «Великдень разом», збирати книги та спортивний інвентар для акції «Дозвілля солдата».

З настанням теплої погоди працівники Петрівського лісництва знову поринули у свої повсякденні турботи по створенню нових лісів та збереженню існуючих. У цьому році, незважаючи на відсутність фінансування з боку держави, буде створено 8,4 га нових лісів та додатково 1,0 га плантації сосни для реалізації до новорічних свят, поправлені насадження посадки попередніх років на площі 10,0 га.

Усі ці роботи проводяться з єдиною метою - примножити лісистість району, покращити екологічний стан навколишнього середовища, протидіяти ерозії та сприяти підвищенню родючості сільськогосподарських культур.

Працівники лісництва проводять ці роботи заради людей, які проживають в районі та других областях.

ГУ ПФУ в Кіровоградській області – інформує

Займатися підприємницькою діяльністю в усі часи було непросто. Проте найбільш сміливі та відчайдушні все ж таки пробували власні сили на ниві підприємництва. Для декого така діяльність стала стартом, іншим – підприємництво відкрило нові горизонти, а дехто зрозумів, що власна справа – не те, чим варто було б займатися.

Проте всі, хто мали статус фізичної особи – підприємця, стикалися з поняттями «страховий внесок», «страховий стаж». Що ж повинні знати ті, хто займається підприємницькою діяльністю?

Міф 1: Члени фермерського господарства – не підприємці, отже, не сплачують внески.

Від щирого серця поздоровляємо нашу дорогу доньку, дружину, маму, бабусю, сестру, тещу, невістку Валентину Андріївну РЯБОКОНЬ з 65-річчям від дня народження.

Ти значну частину життя присвятила культосвітній роботі, пісні, тобі довелося бути і професійною співачкою. Твій голос пам’ятають сцени Зоряного містечка і телестудії «Останкіно», столичних палаців культури «Україна» в Києві і палацу імені Абая в Алма-Аті, сцени Львова і Грозного, Херсона і Саратова, він звучав на хвилях радіо і телебачення і, звичайно ж, в Будинках культури і клубах Петрівщини, яка стала тобі рідною.

Тебе пам’ятають читачі «Трудової слави», як цікавого і талановитого журналіста.

Тебе люблять всі твої рідні, близькі і друзі, поважають знайомі.

Тож бажаємо тобі здоров’я і оптимізму ще на багато років, бо ти нам дуже потрібна.

З любов’ю і повагою мама Євгенія Андріївна, чоловік Анатолій, доньки Аліна і Тетяна, онучки Юлія, Тетяна і Іванна, брат Валерій, невістка Валентина, зяті Сергій, Андрій, Роман і Євгеній.

У останній день першого весняного місяця буде святкувати свій день народження чудова жінка, турботлива мама, гарна сестра та надійна подруга Інна Чирва. Жінка, котра багато років віддала роботі у школі, вона працює завучем і веде уроки біології. Чесна, відповідальна та наполеглива, користується авторитетом в колективі та є найулюбленішим учителем для багатьох школярів. Інна Миколаївна – дуже добра та чуйна людина, вона завжди допоможе та підтримає. Тож побажаємо їй міцного здоров’я, сімейного затишку та душевного тепла.

Оксана Ліщенюк

З самого дитинства для Лідії Тищенко доля була нелегкою... Дитина війни, котра пережила багато жахіть і побачила те, що ніколи не зітреться з пам’яті. Потім, зовсім з юних літ, мусила тяжко працювати, і так все життя... Вона не жаліла себе ніколи, таким чином поступово відшліфовувався характер, формувалася власна думка та чітка позиція. Викликає захоплення стійкість, чесність і жага справедливості Лідії Тимофіївни. Саме завдячуючи цим чеснотам її всі поважають, прислухаються до порад. Вона користується авторитетом у односельчан, а свого часу – й у колег. Водночас, Лідія дуже добра та чуйна жінка, завжди радо допоможе, хто б не звернувся, намагається зрозуміти та розрадити. Вона співчутлива та милосердна.

Кохання всього її життя – чоловік Олександр. Разом подружжя прожило багато років душа в душу, оберігали один одного та цінували. Вони виростили двох прекрасних донечок – Інну та Вікторію. Лідія Тимофіївна й зараз залишається для них підтримкою та опорою, а донечки, у свою чергу, окутують матусю теплом і любов’ю. Її дівчатка уже давно повиростали та стали дорослими жінками, створили свої сім’ї. Інна та Вікторія дуже цінують і люблять свою маму. Кожна зустріч великої родини – це справжнє свято! Адже Лідія Тимофіївна – хороша мама, турботлива бабуся та щедра прабабуся.

(за утримання молодняка до 13 місячного віку 2500 гривень на голову)

Дотація за молодняк надається на безповоротній основі фізичним особам за утримання ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняка великої рогатої худоби до тринадцятимісячного віку, який народився у господарствах фізичних осіб, а також набутий шляхом його переміщення від інших власників.

Крок 1. Ідентифікувати теля шляхом біркування та реєстрації.

Крок 2. Підготувати для подання мінімальну кількість документів:
- копії паспортів ВРХ, а якщо 10 і більше голів молодняку – виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин;
- копія паспорту особи – власника тварини;
- копія довідки або договору про відкриття рахунку в банку;
- копія ідентифікаційного номеру фізичної особи – власника тварини.

Україна перейде на літній час в останню неділю першого місяця весни і у день виборів президента України - 31 березня. Українці переведуть стрілки годинника на одну годину вперед, при цьому скоротиться час їх сну.

Згідно з постановою №509 Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року, перехід на літній час в Україні вже понад 20 років відбувається в останню неділю березня. У 2019 році переведення годинників відбудеться в ніч на 31 березня.

Стрілки годинника необхідно перевести на годину вперед. О 3 годині ночі починається літній час, тому доведеться прокидатися раніше.

4 березня 2019 року Європарламент ухвалив рішення, згідно з яким Євросоюз з 2021 року переходить постійно на літній час.

Сьогодні, а особливо у виборчий період, багато говоримо про те, що Україні ще далеко до європейських стандартів. Чекаємо, що «хтось» прийде і зробить для нас достойне життя. Бідкаємося про погані дороги, брудні вулиці й під’їзди, низький рівень життя.

А про який рівень здорового глузду, совісті чи культури й вихованості можна говорити, коли будь-які спроби зробити район гарним і комфортним, щоразу наштовхується на безглузде і невикорінне руйнування?

Йдучи населеним пунктом, бачиш понівечені урни та обписані, скалічені лавки, навколо яких - «килимок» із лушпиння від насіння, недопалків та різнокольорових обгорток. І якщо сміття під ногами ще можна якось списати на брак культурного виховання, а викрадені каналізаційні люки - на бажання легко заробити гроші, то як зрозуміти прагнення виривати «з корінням» і перевертати урни чи ламати молоді дерева та знищувати вщент щойно збудовані зупинки?

В головному управлінні Пенсійного фонду України в Кіровоградській області щодня з 08.00 до 17.00 години працює пряма телефонна «гаряча лінія». Звертатись за телефоном 0522-33-04-41.

Щовівторка та щочетверга з 13.00 до 14.00 на телефонні дзвінки відповідають:

02 квітня 2019 р. – начальник управління обслуговування громадян Світлана Олегівна РИНДІНА

04 квітня 2019 р. – заступник начальника управління – начальник відділу з питань організації роботи з виплати пенсій управління з питань виплати пенсій БУТКОВСЬКА Наталя Олександрівна

09 квітня 2019 р. – начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів ПАРХОМЕНКО Олена Миколаївна

Спортивні новини

Не секрет, що початку офіційного сезону усі уболівальники нашого «Інгульця» очікували з надією, але і з певною тривогою, з огляду на відверто невдалу для команди кінцівку осінньої частини першості. Про об’єктивні та суб’єктивні причини тих невдач ми вже говорили, і все ж, певне хвилювання перед виїзним поєдинком з «Миколаєвом» таки було присутнє. Зокрема й тому, що корабели під час зимового міжсезоння суттєво посилили свій склад, до тренерського керма команди прийшов досить досвідчений та по-хорошому амбіційний спеціаліст Сергій Шищенко та й взагалі віднедавна миколаївці також стали декларувати для своєї команди найвищі завдання, конкретніше: на поточний чемпіонат – це потрапляння до п’ятірки кращих команд Першої ліги, а на наступний рік - боротьба за вихід до УПЛ. Тож, зрозуміло було, що «битва» на полі миколаївського стадіону «Парк Перемоги» на час чекає безкомпромісна. Відтак, удвічі приємніше, що наші хлопці не знітилися перед серйозним суперником, а, практично, з самого початку окреслили свою ігрову перевагу. Разом з тим, звітний поєдинок, напевне, видався найскладнішим за всю історію протистояння наших клубів: миколаївці також будь-що не бажали поступатися ініціативою, а відтак в’язка, безкомпромісна, напружена боротьба з великою кількістю зіткнень, мікротравм, перманентних виходів лікарів для надання медичної допомоги гравцям точилися на кожній ділянці футбольного поля. Словом, поєдинок протримав уболівальників у нервовому збудженні ледь не до фінального свистка. І особливо втішно, що це збудження завершилося радісноюю емоційною розрядкою саме для уболівальників нашої команди. Відіграли відмінно усі ігрові лінії, тож відзначати когось окремо, напевне, було б неправильно. І все ж, не можу обійти увагою саме авторів забитого м’яча, адже цього разу він був справжнісіньким шедевром.