Цими днями представники громадськості райцентру, разом з депутатським корпусом Петрівської селищної ради та представниками засобів масової інформації, оглянули каналізаційно - насосні станції №2 і №3, що обслуговують наше селище.

Ситуація там критична. Наразі ведуться термінові ремонтні роботи по локалізації аварійного стану, який міг призвести до екологічної катастрофи, і ми переконалися, що справа не стоїть на місці. Технічний стан системи водовідведення селища вкрай незадовільний. Протяжність аварійних каналізаційних мереж складає 50 км. Технологічне обладнання застаріле морально і зношене фізично. В експлуатацію його було запущено близько 40 років тому, і з того часу ні ремонтних, ні профілактичних робіт по обслуговуванню мереж водовідведення, фактично, не проводилося.

Не можна погодитися з тим, хто вважає часи існування СРСР суцільним негативом, бо ж було тоді і чимало такого, що варто було б не відкидати, а застосовувати задля успішної розбудови нашої держави. В даному випадку маю на увазі питання патріотичного виховання молоді і підготовки її до захисту країни, військової служби. Одним з головних напрямків в цій роботі був культ здорового способу життя, спорту і оволодіння професіями, потрібними у військовій справі. В першу чергу це стосується передвоєнних років. В подальшому пріоритети в роботі з молоддю дещо змінилися, але все одно цій темі приділялася значна увага: юнаків готували до військової служби на курсах водіїв, трактористів (танкістів), водолазів, парашутистів, зв’язківців тощо з допомогою мережі установ ДТСААФ, серед них рідко траплялися непридатні до військової служби за станом здоров’я. Молодих чоловіків, які не відслужили належний термін в армії, вважали, так би мовити, не зовсім повноцінними.

Життя територіальних громад

В контексті досить важливої сьогодні для усіх нас теми - добровільного об”-єднання громад, про що ми намагаємося регулярно інформувати наших читачів, днями працівники редакції побували в с. Козацькому на сесії місцевої сільської ради. Там депутати саме розглядали лист Ганнівської сільської ради, в якому містилися пропозиції по приєднанню до цієї громади, а крім того внесли зміни до бюджету, затвердивши ряд видатків, та розглянули кілька земельних питань.

Отже головним було питання реагування на лист Ганнівської сільської ради з пропозицією розглянути можливість об’єднання Козацької територіальної громади з Ганнівською.

Обговорення цього питання видалося гарячим і емоційним. Козацький сільський голова Наталія Лепська повідомила, що, згідно з перспективним планом Кабінету Міністрів України, Козацька сільська рада мала б об’єднатися з Петрівською селищною, але, водночас, нагадала, що всі місцеві територіальні громади мають право об’єд-нуватися з будь-якими іншими, не обов’язково з тими, які передбачені цим планом. Тому слід розглянути і пропозицію Ганнівської сільської ради про можливе об’єднання. Крім того, є звернення і Петрівської селищної ради до сільських рад, які, згідно з цим планом, повинні увійти до Петрівської об’єднаної громади, на який також слід реагувати.

У кожного керівника місцевої територіальної громади безліч питань і проблем, якими йому щодня доводиться займатися, адже він – найближча до людей влада, до нього йдуть односельці зі своїми скаргами, пропозиціями, заявами тощо. Він повинен знати стан справ на своїй території, дбати про наповнення бюджету і співпрацю з платниками податків та потенційними інвесторами, створення належних умов для навчання і виховання дітей, забезпечення нормального функціонування закладів соціальної сфери. Саме увага до цих об’єктів є однією з найголовніших, визначальних сторін діяльності сільського чи селищного голови.

Чечеліївський сільський голова Сергій Дяченко тримає під повсякденним контролем всі сфери життєдіяльності громади, але заклади соціальної сфери – в зоні його особливої уваги. Він вважає, що їхня чітка і ефективна робота є надзвичайно важливою для людей. Мені особисто вже доводилося свого часу писати про роботу Чечеліївських ФАПу, загальноосвітньої школи, дитячого садка, нещодавно читачі «Трудової слави» мали змогу ознайомитися з роботою Олександрівського сільського клубу. Сьогодні ж зупинюся на роботі Олександрівських сільської бібліотеки і ФАПу.

Звіт селищного голови за 2017 рік

Шановні мешканці Петрівської територіальної громади, позаду залишився ще один рік нашої з вами спільної роботи. А тому, згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», я, як селищний голова, звітую перед вами про виконання тих заходів та об’єктів, які були завершені у 2017 році. Мій звіт адресований усім моїм виборцям.

2017 рік видався непростим, напруженим, бо хотілося встигнути зробити якнайбільше. Поставлені завдання вимагали поєднання певних зусиль, коштів, часу, наявності техніки та ще багатьох інших чинників.

Усім здобуткам минулого року я завдячую наполегливій, злагодженій співпраці нашого депутатського корпусу, членів виконавчого комітету, колективу працівників селищної ради, працівників комунального підприємства «Петрівське» та усім громадянам, яким не байдужа доля нашої територіальної громади. Підібралася команда однодумців, згуртованих спільною метою, прагненням зробити життя мешканців селища та сіл, які входять до складу нашої громади, кращим, а самі селище і села - більш привабливими, комфортнішими для проживання.

Спортивні новини

Ось уже тиждень «Інгулець» перебуває в Туреччині, де проводить перший у своїй історії закордонний тренувальний збір. Умови для проживання, тренувань та дозвілля на північному узбережжі Середземного моря, де розташувалася наша команда, просто чудові, тож хлопці отримали нагоду не лише якісно провести плановий тренувальний цикл, але й психологічно налаштуватися на проведення весняної, особливо складної і відповідальної частини чемпіонату. Щоправда, в хвилях Середземного моря поки що небагато хто зважився попірнати, адже якщо для тренувального процесу середня температура повітря + 17-18С0 є майже ідеальною, то для купання все ж доволі прохолодно.

Дещо зазнав змін, у порівнянні з запланованим, графік проведення контрольних спарингів. Точніше, не сам графік, а суперники, з якими у «Інгульця» була попередня домовленість.

Петрівська районна державна адміністрація, Петрівська районна рада та районна організація ветеранів України з глибоким сумом повідомляють, що 22-го лютого 2018 року, на 91-му році, пішов з життя учасник бойових дій у Другій світовій війні, ветеран праці, житель села Луганка ХОЛОД ВАСИЛЬ ІВАНОВИЧ.

Призваний до лав Радянської Армії у жовтні 1944-го року (щойно йому виповнилося 17) Василь Іванович встиг узяти участь у воєнних баталіях Другої світової, а потім ще носив воєнний однострій аж до липня 1949 року. Демобілізувавшись, влаштувався на роботу в колгосп, де й пропрацював усе життя. Пережив страшні лихоліття голодоморів та тяжкі часи повоєнної відбудови.

Смерть Василя Івановича для усіх нас є тяжкою втратою, а особливо – для його рідних і близьких, яким висловлюємо наше щире співчуття.

 

4 березня виповнюється 10 років нашій дорогій, милій, рідній, любимій правнучці і онучці, учениці 4 класу, відмінниці в навчанні, добрій помічниці АЛІНЦІ ДЕРКАЧ.

Люба онученько!
Сонечко ясне,
Ти, наче квітка. Ніжна, прекрасна!
Хай золоті твої мрії здійсняться,
Хай синій птах принесе тобі щастя,
Хай твоє серденько завжди радіє,
Хай в ньому квітнуть добро і надія!
Щоб усмішка твоя не згасала,
Щоб удача тебе завжди обіймала,
Будь здорова і щаслива.

З любов’ю до тебе прабабуся Валентина Пухната та бабуся Галина Ткачук.

Петрівському селищному голові присвячую

Сонечко з-за обрію зійшло
І зазолотило-засвітило,
І заграло фарбами село,
Росяною райдугою вкрилось.

13 лютого наша сім’я зазнала тяжкої втрати. Після тривалої хвороби, на 82-му році пішов з життя наш дорогий чоловік, батько, дідусь, прадідусь Костянтин Данилович Сім’ян.

Висловлюємо велику подяку колишнім голові виконкому районної ради Ю.М.Бабенку, голові райдержадміністрації В.І.Ганжі, колишнім начальникам управління статистики Н.П.Моторній, районного відділу статистики О.І.Утєву, всім співробітникам цієї установи, начальнику кар’єру ПрАТ «ЦГЗК» О.В.Тилику, керівнику обрядового кооперативу «Скорбота» О.І.Хрокалу, приватному підприємцю Л.В.Молдавській, працівникам відділу освіти, Петрівського НВО «ЗШ І-ІІІ ст.. – гімназія», родичам, сусідам, кумам, сватам, всім добрим людям за моральну та матеріальну підтримку під час поховання.