Голова районної державної адміністрації Сергій Завалій провів зустріч з керівниками найпотужніших сільськогосподарських підприємств району. В ній взяли участь керівники ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» Олександр Поворознюк, СВК «Агрофірма «Маріампольська» Костянтин Міщанін, ПСП «Зарічне» Андрій Давидовський, ПП «Дружба» Віталій Волков, СПП «Віза-агро» Віталій Галяс,ТОВ «Агрофірма «Маяк» Володимир Кузнєцов, СВК «Росія» Володимир Максімов, ПСП «Водянське» Григорій Огир, СФГ «Катрич» Юлія Тороп, ТОВ «Авет ЛГД» Юрій Больбот, СТОВ «Колос» Костянтин Дорошенко, СФГ «Алан» Олег Жушман, СФГ «Карат» Сергій Кравченко і представник філії ТОВ «Верес».

Очільник району зауважив, що запросив представників найпотужніших аграрних бізнес-структур району, аби надати новий поштовх співпраці районної влади з сільгоспвиробниками, адже всі проблеми вирішувати спільно найефективніше.

Добігає кінця травень. Усе менше часу залишається до завершення передплатної кампанії на друге півріччя 2017 року. Тож, аби бути в курсі усіх найактуальніших новин району, поспішіть придбати абонемент на передплату «Трудової слави». Як за сьогоднішніми мірками, то вартість її просто символічна:
на півроку - 36 грн. 84 коп., на 3 міс. – 18 грн. 48 коп., на місяць – 6 грн. 14 коп.

Оформити передплату можна у ваших листонош, у відділеннях поштового зв’язку чи безпосередньо у районному відділенні з розповсюдження преси.

Фотофакт (майже всерйоз)

Шляхетні парижани розпочинають день з горнятка запашної кави та свіжого номера «Трудової слави». А Ви не забули передплатити свою районку на 2-е півріччя?!

У день Вознесіння Господнього в однойменній церкві Петрового пройшло храмове свято.

Благочинний Петрівського району протоієрей Дмитро Городецький та настоятель храму протоієрей Михайло Царук провели Божу Літургію, водосвятний молебень.

На богослужінні побували й офіційні особи, зокрема перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, заступник голови районної ради Антоніна Іванова та Ярослав Лєнський, який проходить стажування на посаду заступника голови райдержадміністрації.

Раніше мені доводилося бувати в храмах Божих на території Західної України, де неможливо залишитися байдужим від того, що молитви хором співають всі присутні на богослужінні, і це надає дійству надзвичайної урочистості. Тут також до співу церковного хору часом приєднувалися всі прихожани, урочисто і хвилююче возносилися до Господа «Отче наш», «Символ Віри» та інші молитви.

Графік
особистого прийому громадян керівниками та спеціалістами управління соціального захисту населення Петрівської райдержадміністрації

  Прийом проводиться протягом дня, початок прийому о 8.00

Начальник управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації

Сибіра Валентина Григорівна

Понеділок, п’ятниця протягом дня. Початок прийому о 8.00

Заступник начальника управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації

Попіль Світлана Володимирівна

Вівторок, четвер протягом дня. Початок прийому о 8.00

Спеціалісти відділу прийому громадян та відділу прийняття рішень

Щербак І.Г.

Сидоренко Л І.

Шеляг К.І.

Образок К.І.

Кожного дня, крім неділі, протягом дня. Початок прийому о 8.00

Спеціалісти

Дуда О.П.

Михальчук М.Я.

Іллюк І.Л.

Скочко С.П.

Караханян К.М.

Кириченко Т.А.

Кудряхіна О.О.

Литовченко В.С.

Толчіна М.Г.

Коваль І.П.

Копиця Я.О.

Колісник О.М.

Іванченко С.В.

Свердленко Л.І.

Протягом дня, крім вихідних. Початок прийому о 8.00

За минулий рік Кірово-градщина піднялася з 11 на 6 місце в Україні за показниками соціально-економічного розвитку: область посіла 3 місце за обсягом капітальних інвестицій, вперше за 5 років капітально відремонтовано значні ділянки важливих доріг, а зарплата у сільському господарстві області зросла, порівняно з 2015-м, більш ніж у півтора рази. Про те, що ще зроблено, у яких напрямках «недотягуємо», і що буде далі, очільник регіону Сергій Кузьменко минулого тижня звітував перед депутатами обласної ради, як це передбачено законодавством.

Одразу – про, мабуть, найважливіше для кожного: зарплати та доходи. У 2016-му, згідно із статистичними даними, середня зарплатня мешканців Кіровоградщини зросла більш ніж на 21% і склала 3974 гривні у місяць. Було ліквідовано суттєвий розрив між рівнем оплати праці у цілому в регіоні і в сільському господарстві зокрема – середня зар-плата у галузі, яка є однією з провідних для місцевої економіки, зросла за минулий рік з 2480 до 3922 грн. Як зазначив Сергій Кузьменко, хоча ця динаміка і є позитивною, темпи зростання поки є недостатніми, і їхнє «підтягування» до загальноукраїнських залишиться одним з найважливіших завдань для всієї області.

У Петровому останнім часом ведуться інтенсивні ремонтні роботи на деяких вулицях. Ми звернулися до селищного голови С.Тилик, аби докладніше розповіла про вирішення проблеми, яка хвилює практично всіх жителів селища.

- Світлано Олександрівно, вже досить багато вулиць райцентру практично втратили нормальне дорожнє покриття, навіть центральні «прикрашають» ями та вибоїни. І ось, нарешті, на них закипіла робота, причому складається враження, що досить серйозна, бо задіяна потужна техніка, яка залишає після себе гладенький асфальт.

- Так, якість доріг як місцевого, так і державного значення надзвичайно низька, на це, традиційно, у держави не вистачає коштів. Тож, відповідно, і дорожнє покриття багатьох вулиць населених пунктів зруйноване, бо воно впродовж десятиліть не бачило нормального ремонту. Не виняток і Петрове. Та ми вишукуємо можливість виділити досить значні кошти з місцевого бюджету, аби почати виправляти ситуацію. Причому, підійшли до цього не так, як раніше, а дещо по-новому і сподіваємося, що матимемо позитивні результати.

27-28 травня у Кіровоградській обласній філармонії проходитиме ХХVІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів». Під час церемонії урочистого відкриття на сцені до фестивальної емблеми – гілки калини – щороку пов’язується новий рушник, спе-ціально вишитий народними майстринями окремого району чи міста області. Цього року така честь надана делегації нашого Петрівського району. Якраз до початку «Калинового співу» свої поетичні рядки підготував петрівчанин Іван Васильович Сердюк. Їх ми й пропонуємо до уваги наших читачів.

Калинові квіти нам весна дарує,
І спів солов’їний пісню нам несе.
Весною природа барвами квітує,
І радіє щиро їй завжди усе.

Батьки нам здобутки у праці лишили
І сонце, і зорі, й небесну блакить.
І славу, і гордість вони освятили,
Усе, з чим нам добре і радісно жить.

Іванівська сільська рада, на відміну від деяких, які об’єднують по кілька населених пунктів, невелика, компактна. Зрозуміло, що і її фінансова спроможність не така, як у найпотужніших громад. Про це говорив голова райдержад-міністрації Сергій Завалій під час зустрічі з активом громади в рамках об’їзду територій керівництвом району. Тут, крім голови райдержадміністрації, побували його перший заступник Тетяна Панета і голова районної ради Тамара Сакара.

Відкрила зустріч, представила гостей її учасникам і коротко розповіла про роботу по виконанню програми соціально-економічного розвитку території та поточну роботу Іванівський сільський голова Людмила Коломієць.

З 1 по 30 квітня, за щорічною традицією, яка триває з 2007 року, в нашому ра-йоні проходили акції в рамках Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота», цілями та головною метою якого є підготовка спортивної бази до весняно-літнього періоду, приведення в належний стан спортмайданчиків та покращення умов для регулярних масових занять фізичною культурою різних верств населення за місцем проживання та в місцях масового відпочинку.

В ході заходів особлива увага приділялася технічному стану спортивних споруд, а у разі виявлення недоліків - проводилися відповідні ремонтні роботи. Учасниками зазначених заходів були громада району, органи місцевої влади і місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації усіх форм власності. До проведення Місячника також були залучені волонтери, добровольці, учнівська та студентська молодь. В ході місячника залучалися кошти місцевих бюджетів та позабюджетні.

Спортивні новини

Поєдинок 32-го туру чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги між «Інгульцем» та «Гірником-Спорт» з Горішніх Плавнів став для нас, певною мірою, визначальним: по-перше, як не парадоксально, «Інгулець» цієї весни здобув лише першу перемогу на власному полі (перед цим усі очкові здобутки команди досягалися виїзними перемогами та домашніми нічийними результатами), а по-друге – фактично саме в цьому турі «Інгулець» гарантував собі (за два тури до кінця першості) місце в Першій лізі на сезон наступний. Більше того – теоретично ті два тури, що залишилися, дозволять нашим хлопцям позмагатися й за місце в десятці кращих команд чемпіонату. Щоправда, тут все залежатиме не лише від того, наскільки вдало зіграє сам «Інгулець», а й від того, з яким результатом завершаться матчі його найближчих конкурентів. Повертаючись же безпосередньо до перебігу гри, маємо зазначити, що «Інгулець» з самого початку виглядав солідно й переконливо, тож перемогу з рахунком 2:0 слід вважати цілком закономірною. Дякувати Богу, цього разу на результат гри не вплинули ні помилки арбітрів (хоча, говорячи відверто – якщо вони й траплялися, то відвертої упередженості по відношенню до якоїсь із команд ми не побачили), ні фатальне невезіння, як це було в домашніх іграх з «Вересом» та «Десною». «Інгулець» з самого початку гри заволодів ініціативою, а результативна атака відбулася вже на десятій хвилині: вийшовши один на один з голкіпером «Гірника-Спорт» Ситниковим, Олександр Мішуренко відкрив рахунок, прокинувши м’яч поміж ногами стража воріт. Втім, у цій комбінації, в першу чергу, хотілося б відмітити своєчасний «гросмейстерський» розрізний пас «на хід» Євгена Запорожця, який залишив безучасними статистами захисників гостей. Після забитого швидкого голу гра дещо вирівнялася, принаймні серединою поля почергово володіли як петрівчани, так і горішнеплавненці. Однак, до честі наших футболістів, вони не дозволили гостям вести злагоджену комбінаційну гру, перериваючи їх атаки ще у центрі поля і миттєво організовуючи стрімкі контратаки. Що ще трохи насторожує в атакувальних діях нашої команди - це не надто високий процент реалізації так званих «стовідсоткових» нагод для взяття воріт. Зокрема, той же Мішуренко ще двічі виходив сам на сам з Ситниковим, але переграти його більше не зміг, міг забивати і Євген Запорожець, але втратив слушну нагоду для удару, внаслідок чого захисник гостей встиг повернутися на свою позицію і ліквідувати загрозу для власних воріт. І все ж «Інгулець» зумів завоювати три очки з комфортною для себе перевагою: вже на заключних хвилинах основного ігрового часу після навісної передачі зі штрафного удару Артема Прошенка, котрий вийшов на заміну замість Запорожця, по воротах пробивав Роман Світличний. Голкіпер гостей зреагував на цей удар, але на добиванні першим на м’ячі опинився Микита Ткачов, який просто «розстріляв» порожній кут воріт. Отож переможний акорд у виконанні «Інгульця» і схвальні овації наших уболівальників стали підсумком заключного ігрового дня в турі.

«Перший учитель… У кожної людини він,— як початок шляху, як перший відбиток у дитячій душі. Нехай час обдарує тебе іншими, більш цікавими і значнішими вчителями, але він назавжди лишиться тим маленьким далеким вогником, що посвітив тобі на початку шляху.»

С. П. Титов

Професія вчителя дуже важлива, складна і, насамперед, відповідальна. В його руках лежить доля кожного учня, якого він навчає. Праця вчителя важка і виснажлива, адже він повинен бути не тільки вчителем, а й порадником і взірцем.

…Учителем не кожен може бути,
Не кожне серце вміє говорить...
Учитель лише той, хто вміє чути,
Окрилити, навчити і любить.
Тендітну душу ласкою зігріти
І добротою ниву засівать,
Безмежно, щиро цілий світ любити
І дітям усього себе віддать.

(Н. Красоткіна)

Саме такою була і є для своїх учнів Тетяна Григорівна Коломоєць. Саме вона прищепила їм любов до знань, допитливість, настирливість, віру в себе.

Т.Г.Коломоєць навчає своїх вихованців бути мужніми, не лякатися життєвих труднощів, мати почуття власної гідності. Вона – досвідчений педагог, не тільки навчає, але й виховує у дітей чуйність, людяність, доброту. Наша перша вчителька завжди намагалась зайняти величезне місце у серці кожної дитини. Саме Тетяна Григорівна радісно зустрічала учнів кожного ранку на порозі школи, намагаючись передати свої знання і вміння.

Хочемо висловити велику подяку нашій наставниці. Людині, що навчила читати, писати, мислити, розуміти та насамперед бути людьми, гідними українцями. Хочемо сказати: ми ВАС ніколи не забудемо, хай Бог дає вам сили, здоров’я, натхнення та благополуччя.

З повагою батьки та учні 4-А класу

Зі стрічки Інтернет-новин

У Петровому планують переглянути ставку земельного податку для підприємців, адже громадські ділянки біля їх закладів заростають бур’янами.

Про це на сторінці селищної ради у Фейсбуці повідомила голова Світлана Тилик.

«У зв’язку з тим, що керівники установ, підприємств та організацій, які здійснюють свою діяльність на території Петрівської селищної ради, не дотримуються правил благоустрою та утримання в належному са-нітарному стані селища (покосу бур’янів), депутати селищної ради будуть змушені здійснити перегляд ставок земельного податку, для оплати найманих працівників за виконання робіт по благоустрою Вашої ж території» - попереджає селищний голова.

Інтернет-сайт «Гречка».