З 1 по 30 квітня, за щорічною традицією, яка триває з 2007 року, в нашому ра-йоні проходили акції в рамках Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота», цілями та головною метою якого є підготовка спортивної бази до весняно-літнього періоду, приведення в належний стан спортмайданчиків та покращення умов для регулярних масових занять фізичною культурою різних верств населення за місцем проживання та в місцях масового відпочинку.

В ході заходів особлива увага приділялася технічному стану спортивних споруд, а у разі виявлення недоліків - проводилися відповідні ремонтні роботи. Учасниками зазначених заходів були громада району, органи місцевої влади і місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації усіх форм власності. До проведення Місячника також були залучені волонтери, добровольці, учнівська та студентська молодь. В ході місячника залучалися кошти місцевих бюджетів та позабюджетні.

Цього року, під час Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота», було встановлено два нових спортивних майданчики на території Чечеліївської сільської ради, зокрема в Олександрівці та Чечеліївці. Відремонтовано 21 спортивний об’єкт, витрачено 154,00 тисячі бюджетних та близько 2,000 позабюджетних коштів.

Заключним етапом цих робіт став ремонт вуличних тренажерів в смт. Петровому, що в центральному парку, а саме - встановлення нових рукояток на вуличних спортивних тренажерах, у яких чомусь раніше «виросли ноги». Захід відбувся за сприяння керівництва району та волонтерів, зокрема: представників молоді Олега Обертаса, Андрія Кравченка, Олександра Гусарєва, Юліана Курінного та Станіслава Рябова, яким висловлюється щира вдячність за небайдужість та активну участь в облаштуванні майданчика.

Хочеться звернутися до громади із закликом берегти те, що робиться для нас із вами, для наших дітей та онуків, для щоденних занять фізичною культурою та спортом! Дякуємо всім, хто проявив активність та долучився до проведення Місячника, зробивши свій внесок на підтримку здорового майбутнього нашого району! Дружна робота мала гарний результат.

Пам’ятайте, що рухова активність, фізичні навантаження та заняття спортом позитивно впливають на стан вашого здоров’я!

Олена Приходкова.

На знімках: новий ігровий майданчик в Олександрівці; ремонт рукояток на тренажерах в Петрівському парку відпочинку.