У Петровому останнім часом ведуться інтенсивні ремонтні роботи на деяких вулицях. Ми звернулися до селищного голови С.Тилик, аби докладніше розповіла про вирішення проблеми, яка хвилює практично всіх жителів селища.

- Світлано Олександрівно, вже досить багато вулиць райцентру практично втратили нормальне дорожнє покриття, навіть центральні «прикрашають» ями та вибоїни. І ось, нарешті, на них закипіла робота, причому складається враження, що досить серйозна, бо задіяна потужна техніка, яка залишає після себе гладенький асфальт.

- Так, якість доріг як місцевого, так і державного значення надзвичайно низька, на це, традиційно, у держави не вистачає коштів. Тож, відповідно, і дорожнє покриття багатьох вулиць населених пунктів зруйноване, бо воно впродовж десятиліть не бачило нормального ремонту. Не виняток і Петрове. Та ми вишукуємо можливість виділити досить значні кошти з місцевого бюджету, аби почати виправляти ситуацію. Причому, підійшли до цього не так, як раніше, а дещо по-новому і сподіваємося, що матимемо позитивні результати.

- Що маєте на увазі?

- Справа в тому, що раніше за ці кошти, зазвичай, лише латали дірки, виконуючи так званий ямковий ремонт, аби вважалося, що вся вулиця відремонтована. Але дуже швидко замість старих вибоїн з’являлися нові, і дорога залишалася в незадовільному стані.

Отже ми вирішили вкладати кошти в суцільний ремонт певної ділянки, таким чином поступово всю вулицю приводячи до належного стану, і вважаємо це більш ефективним.

- Зрозуміло. Які вулиці плануєте відремонтувати?

- Будуть відремонтовані вулиці Олексія Лисенка, Святкова, Центральна. В тих місцях, де є необхідність, вони розширюються, якість робіт контролюється. Ведуться й інші попередні роботи, зокрема на вулиці Центральній, пов’язані з тим, що слід привести до належного стану каналізаційні і водопровідні мережі. На даний час завершуються роботи на вулиці Святкова, і якби не дощі, то вони вже були б закінчені. Після цього візьмемося за Центральну.

Крім цього, виготовляється документація на ремонт вулиць Літвінова і Проектувальної (яка йде від офісу РЕМ вгору, повз «Оптовичок» і НВО «ЗШ І – ІІІ ступенів – гімназія»). Біля приміщення початкової школи хочемо майданчик біля зупинки вкрити бруківкою, а автобусний розворот – асфальтом.

На ряді вулиць плануємо здійснити поточний ремонт: на ділянці вулиці Паркова в районі двоповерхових будинків, на вулицях Каштанова (біля магазину «Старт»), Чумацька. На це виділили з місцевого бюджету 500 тисяч гривень.

- Ви вже згадали, що якість робіт контролюється. Сподіваєтеся, що буде бажаний результат?

- Сподіваємося. Це передбачено в угодах з підрядниками, які дають два роки гарантії. Підрядники і техніку мають сучасну, і до роботи ставляться сумлінно, тож хотілося б, щоб відремонтовані дороги служили якомога довше.

- Що ж, будемо на це сподіватися. І наостанок скажіть кілька слів про підрядників і суму коштів, виділену на ремонт доріг.

- Підрядники – ТОВ «Будекспрессервіс» та ТОВ «Делайн груп», обидва підприємства з Кременчуга. Кошти на проведення робіт з капітального ремонту також виділено з бюджету Петрівської селищної ради, з селищного бюджету. На ремонт вулиці Центральної виділено загалом 1467 тис.грн., Святкової – 1376 тис.грн., Олексія Лисенка – 1551 тис.грн., Проектувальної – 1085 тис.грн. На даний час проектним інститутом проводяться обрахунки вартості робіт з капітального ремонту дорожного покриття по вулиці Літвінова від зупинки «Смак» до перехрестя з вул. Проектувальною. Плануємо даний проект реалізувати також у поточному, 2017 році.

Спілкувався Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: працівники ТОВ «Делайн груп» ведуть роботи на вулиці Святковій.