Ідея акції «Всесвітній день вишиванки» належить студентці Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича Лесі Воронюк, якій дуже сподобалося, що її однокурсник Ігор Житарюк щодня носив вишиванку як повсякденний одяг. Вона запропонувала товаришам обрати день, в який всім разом прийти на лекції у вишиванках. Спочатку цю ідею підтримали лише кілька студентів та викладачів, але згодом вона набула в місті масового характеру, вишиванки одягали студенти, учні загальноосвітніх шкіл, державні службовці, працівники установ і підприємств, навіть таксисти.

У 2010 році акцію вже підтримували в багатьох містах України – в Запоріжжі, Львові, Рівному, навіть в Сімферополі. А незабаром до неї долучилися і українці та прихильники України в багатьох країнах світу.

Таку назву має традиційна акція, яка проводиться з нагоди Всеукраїнського дня вишиванки. Напередодні цієї дати в пологовому відділенні центральної районної лікарні народилося двоє малят, дівчаток, майбутніх берегинь роду українського.

Тож цього дня у відділенні побували перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета і заступник голови районної ради Антоніна Іванова. Вони, разом з головним лікарем райлікарні Миколою Яновським, привітали Мар’яну Гавриленко з народженням донечки Віки і Віку Бахарєву з первістком – донечкою Ангеліною, подарували малятам вишиванки, як символ нескінченності українсько роду, а мамам - квіти.

Як і домовлялися – на цьому тижні підводимо підсумки конкурсу, умови якого були оприлюднені на сторінках районки якраз на Великдень: у № 29 від15 квітня. Вдячні усім нашим читачам, що взяли у ньому участь, водночас, дещо засмучує пасивність молоді, адже якраз від молодих мешканців Петрівщини, на яких ми розраховували, творчих робіт і не надійшло. Будемо сподіватися, що це сталося не через відсутність у нас талановитої, креативної молоді, а тому, що своє творче натхнення вони реалізують в якийсь інший, більш сучасний спосіб, наприклад, через соціальні мережі.

І все ж сказати, що ми зовсім не відкрили для себе і для наших читачів нові прізвища – буде несправедливо: досить цікавими, а головне – відповідними до теми конкурсу поетичними рядками нас потішили луганчанки – Ольга Михайлівна Лотиш та Світлана Олексіївна Мельник. Вони ж, за узгодженою оцінкою конкурсної комісії, що складається з працівників редакції, стали призерами конкурсу, посівши третє місце. А от перше і друге місця ми віддали нашим постійним, регулярним авторам - відповідно Григорію Ліщенюку та Раїсі Філіпенко. І Григорій Васильович, і Раїса Іванівна працюють в зовсім різних жанрах, але їх твори завжди є незмінною окрасою нашого видання і завжди знаходять теплий відгук в серцях своїх прихильників. Усі твори, що визнані переможцями і призерами конкурсу, ми пропонуємо до вашої уваги.

Днями зі збірного пункту Петрівського районного військового комісаріату для проходження строкової військової служби було відправлено ще двох призовників - Дмитра Стадніченка та Костянтина Арапова.

З напутнім словом перед майбутніми воїнами виступив військовий комісар Петрівського районного військового комісаріату Олександр Братченко. У своїй промові він побажав хлопцям бути терплячими, мудрими і не забувати своїх рідних та близьких. У черговий раз нагадав, що призовники проходитимуть військову строкову службу в пунктах постійної дислокації, а в район проведення антитерористичної операції не направлятимуться.

Молоді солдати отримали благословення також і від отця Михайла, який вручив хлопцям іконки та натільні хрестики як обереги від усього лихого, та окропив їх свяченою водою. Він звернув увагу призовників на те що, не так багато можливостей служити своєму народу є в нашій країні, і одна серед них - служба в армії, яка є почесною і відповідальною. Адже треба вміти гідно стояти на захисті кордону своєї Батьківщини та народу.

Рішення

від 20 лютого 2017 року № 94 с.Луганка

Про внесення змін до рішення сільської ради № 55 від 23 .06.2016 р. «Про ставки земельного податку, пільги по сплаті за землю на 2017 рік та орендну плату на землю»

Керуючись нормами Податкового кодексу України (із змінами та доповненнями згідно із Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» від 20.12.2016 року ,Земельного кодексу України,ст..26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні, сільська рада, ВИРІШИЛА:

Днями в приміщенні управління соціального захисту населення райдержадміністрації пройшов захід з нагоди Дня матері і Дня сім’ї. Зібрання відбулося у форматі круглого столу, а взяли участь у ньому голова районної ради Тамара Сакара, перший заступник голови райдерж-адміністрації Тетяна Панета, багатодітні матері Єлизавета Іваніца та Зоя Кобилянська, мама нашого героя, загиблого захисника Вітчизни Олексія Лисенка Тамара Олексіївна, представниця найспортивнішої сім’ї Петрівщини, яка стала переможцем змагань «Мама, тато, я – спортивна сім’я» Тетяна Максімова, благочинний Петрівського району протоієрей Дмитрій Городецький, протоієрей Михайло Царук, відпо-відальні працівники управління соціального захист населення та керівники структурних підрозділів райдержад-міністрації, які займаються роботою з сім’ями.

Закон України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», план заходів з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року, за-тверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23.11.2015 року №1393-р передбачають здійснення комплексних заходів щодо подолання дискримінації за ознакою статі, упровадження своєчасних спеціальних тимчасових заходів, спрямованих на усунення дисбалансу між можливостями жінок і чоловіків реалізувати рівні права, надані їм Конституцією України.

Дискримінація є однією з головних проблем досягнення гендерної рівності в економічній, політичній та інших сферах. Окремі групи жінок, такі як жінки похилого віку, жінки з інвалідністю, особливо у сільській місцевості, ВІЛ-позитивні та/або наркозалежні жінки, а також жінки національних меншин страждають від множинних форм дискримінації.

Спортивні новини

Тридцять перший тур Чемпіонату України з футболу як в Першій , так і в Другій лізі для наших команд можна вважати якщо й не особливо вдалим, то, як мінімум, цілком прийнятним. Принаймні, необхідні для більш-менш спокійного самопочуття, визначеного задовільним становищем команд в турнірних таблицях, очки взяли, тож уже зараз можемо подумки дякувати нашим футболістам і тренерам за цікаве видовище, яке ми могли спостерігати впродовж усього року. Звичайно, теоретично, за три тури до кінця першості наша перша команда ще може опинитися якщо й не в зоні вильоту, то принаймні в зоні перехідних матчів. Однак, говоритимемо відверто -це досить малоймовірно, адже для цього в тих матчах, що залишилися, нам довелося б не взяти жодного очка, а нашим прямим конкурентам навпаки – перемогти у всіх заключних іграх. Тож своє завдання на сезон «Інгулець» виконав. Безумовно, хотілося б, аби команда посіла якомога вище місце, проте, напевне, особливої різниці в тому, чи це буде одинадцята сходинка, чи, як на сьогодні, - тринадцята, - немає. Приємно, що у весняній частині першості (якби можна було не враховувати показники провального першого кола), «Інгулець» упевнено перебував би в десятці, чи навіть у сімці найкращих команд. Тобто темп, узятий навесні, не може нас не тішити і з нетерпінням чекати вже сезону наступного.

Люба матусю, бабусенько мила,
Спасибі велике, що Ви нас зростили,
Що Ви нас любили, усім помагали,
За руки робочі, за хліб на столі,
Спасибі вам, рідна, уклін до землі.
Бажаєм здоров’я міцного довіку,
Щастя і радості повнії ріки,
Берег спокою нехай зігріває,
А горе завжди стороною минає.

З повагою діти, онуки.

11 травня 2017 року пішов з життя любий чоловік, дорогий тато та улюблений дідусь Іван Тихонович Стулій. Пропрацювавши 30 років начальником Петрівської авколони № 3, мав авторитет серед співробітників, друзів та колег. У скорботну хвилину вони прийшли вшанувати його світлу пам’ять та підтримати сім’ю.

Близькі та родичі висловлюють щиру подяку колегам померлого, сусідам, друзям та просто знайомим, а також генеральному директору ПП «Дружба» Віталію Волкову та директору ПСП «Богнер» Аліні Нероді за мате-ріальну та моральну підтримку.

З повагою дружина, діти та онуки.