1 квітня вшанували па-м’ять Леоніда Йосиповича Шліфера, українського сільськогосподарського діяча, директора ТОВ «Добробут», двічі Героя Соціалістичної Праці, якому виповнилося б 90 років.

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко разом з сільськогосподарськими виробниками, громадськими активістами відвідали село Надлак (Новоархангельський район), де встановлено погруддя знаному хліборобу та відкрито виставку про життєвий та трудовий шлях Леоніда Шліфера.

- «Леонід Йосипович - це людина-епоха. Видатний син Кіровоградщини, котрий за роки роботи здійснив чимало неможливих речей – підняв сільськогосподарську галузь на той рівень, про який і досі мріють деякі регіони. Він був учителем, наставником, керівником, однак, в першу чергу, він був Людиною. Леонід Шліфер працював заради громади, і за це його любили та поважали всі покоління», - підкреслив голова обласної ради.

У районній державній адміністрації

Днями під головуванням Ольги Семехової - керівника апарату районної державної адміністрації, відбулося засідання архітектурно - містобудівної ради, створеної при відділі містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства районної державної адміністрації. У роботі архітектурно - містобудівної ради взяли участь члени ради, склад якої затверджено розпорядженням голови районної державної адміністрації, та запрошені особи.

На засіданні розглядалися питання оновлення та внесення змін до генерального плану і зонінгу села Іванівка. Також звернули увагу на стан проведення робіт з оновлення та внесення змін до генерального плану смт Петрового.

Олена Приходкова.

Працівники Петрівського комбінату комунальних підприємств розпочали поточний ремонт покрівель на кількох будинках райцентру, побудованих у 60-і роки минулого століття. Роботи ведуться під керівництвом начальника підприємства Володимир Колісника. На даний час проводиться заміна дерев’яних конструкцій і шиферної покрівлі площею 750 квадратних метрів на багатоквартирному будинку за адресою: вулиця Центральна, № 3. Будуть також відремонтовані покрівлі на будинках № 32 на цій же вулиці (площею близько 700 квадратних метрів), та на будинку № 5 (близько 1000 квадратних метрів).

Вартість робіт, згідно з кошторисом (з урахуванням податків і заробітної плати працівників) по об’єкту, де в даний час ведуться роботи, близько 300 тисяч гривень. По 300 тисяч гривень виділила ра-йонна рада і на ремонт покрівель на решті будинків.Всі роботи будуть завершені вже до початку осінньо-зимового періоду.

НАКАЗ
військового комісара Петрівського районного військового комісаріату

27.03.2017 смт. Петрове № 49

Про організацію проведення призову громадян Петрівського району на строкову військову службу до ЗС України та інших військових формувань весною 2017 року

1. На підставі Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та указу Президента України від 24 лютого 2017 року № 44/2017 «Про звільнення у запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2017 році» з 1 квітня по 31 травня 2017 року проводиться призов громадян на строкову військову службу.

Відповідно до Постанови КМУ від 05.04.2012 № 321 затверджено новий порядок забезпечення осіб з інвалідністю та інших окремих категорій технічними та іншими засобами реабілітації. Тепер заявник сам має право обирати підприємство для отримання протезно-ортопедичних послуг, на якому за результатами індивідуального обстеження буде оформлене індивідуальне замовлення, визначено тип технічного засобу реабілітації, що відповідає вимогам цієї людини з інвалідністю.

1.Цей Порядок визначає:

-механізм безоплатного забезпечення осіб, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації (далі – ТЗР);

-безготівкового перерахування коштів підприємствам, що виконали індивідуальні заявки осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення на виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, надання послуг з їх ремонту.

У приміщенні управління соціального захисту населення райдерж-адміністрації минулого тижня пройшов черговий прийом громадян з питань надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам, в якому взяли участь Юрій Турбаєвський - заступник начальника відділу Пет-рівського бюро правової допомоги Олександ-рійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Марія Толчіна – головний спеціаліст відділу бухгалтерського обліку управління соціального захисту населення райдержадміністрації, на яку покладені обов’язки роботи з внутрішньо переміщеними особами, ряд інших спеціалістів управління соціального захисту.

Начальник управління соціального захисту населення Валентина Сибіра, розпочинаючи роботу, нагадала, що внутрішньо переміщені особи потребують правової допомоги та мають право на безоплатне її отримання, в тому числі – вторинної. В.Сибіра згадала і про певні зміну у законодавстві. Раніше, зокрема, за порушення внутрішньо переміщеними особами правил перетину лінії зіткнення припинялися компенсаційні виплати, а зараз – усі виплати, в тому числі пенсія. Тому щомісяця проводить засідання комісія, яка ви-рішує питання виплат.

Останнього березневого дня в актовій залі Петрівського НВО «ЗШ І – ІІІ ступенів – гімназія» пройшов районний фестиваль-конкурс хорових колективів працівників закладів освіти. Незважаючи на атмосферу доброзичливості, яка панувала в залі, конкурс хорових колективів був справжньою битвою, бо ж відзначився високим рівнем виконавської і сценічної майстерності. Відверто слабких колективів не було, тож не позаздриш журі, якому непросто було серед чудових колективів визначити переможців.

Свою майстерність демонстрували хорові колективи «Експромт» Луганської ЗШ І – ІІІ ступенів, «Мереживо» Петрівського НВО «ЗШ І – ІІІ ступенів – гімназія», «Водограй» Володимирівської ЗШ І – ІІІ ступенів, «Первоцвіт» Новостародубської ЗШ І – ІІІ ступенів, «Калинонька» Іскрівської ЗШ І – ІІІ ступенів, «Оберіг» Чечеліївської ЗШ І – ІІІ ступенів, «Вербиченька» Балахівської ЗШ І – ІІІ ступенів, «Горлиця» Червонокостянтинівської ЗШ І – ІІІ ступенів, «Хуторянка» Петрівської ЗШ І – ІІІ ступенів та хор Ганнівської ЗШ І – ІІІ ступенів. А оцінювали виступи Тетяна Панета – перший заступник голови райдержадміністрації, Наталія Подкопаєва – начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації, Григорій Москалець – директор комунальної установи «Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти», Людмила Горбанець – голова райкому профспілки працівників освіти та Валентина Бойко – директор центру дитячої та юнацької творчості.

Весна-красна, пробуджена журавликом і першими сонячними променями та потічками, прийшла на землю. Тому невипадково наші предки вважали весну початком нового року. Найбільше цьому святу раділи діти. Ця зустріч завжди була пишна і радісна.

Готуючись до весняних свят, вчитель початкових класів Тамара Капустинська підготувала та провела зі своїми учнями 1- Б класу Петрівської ЗШ І ступеня, філії комунального закладу «Петрівське НВО - гімназія» відкритий урок, присвячений поверненню перелітних птахів з вирію. Молодші школярі з величезним задоволенням водили хороводи, співали пісні, які прославляли родючу землю і весняну працю, проганяли зиму, славили рідну природу, що прокидається від зимового сну, зачитували імпровізовані телеграми від перелітних птахів, відгадували загадки та розповідали весняночки. Особливо запам’ятається учням та най-цікавіша подія, коли вони розвісили на шкільному подвір’ї годівнички та за допомогою дорослих прилаштовували шпаківні.

Як відомо, керівництвом району приділяється значна увага всім сферам соціальної життєдіяльності, одним із пріоритетних напрямків якої є розвиток фізичної культури та спорту.

Зокрема, в минулому році у нашому районі була створена громадська організація «Федерація волейболу у Петрівському районі». Це професійна волейбольна чоловіча команда, яка представляє наш район у другій лізі Чемпіонату України з волейболу. До речі, команда має назву «Азимут-Петрове». Тренером волейбольної команди «Азимут-Петрове» став Олександр Васильович Сологуб, який, разом з тим, очолює й громадську організацію «Федерація волейболу у Петрівському районі».

У 2016 році з районного бюджету на розвиток команди було виділено фінансову підтримку в сумі 25 тисяч гривень. На ці кошти придбано професійну спортивну форму гравцям та волейбольні м’ячі, а в 2017 році на розвиток орга-нізації виділили ще 27 тисяч гривень.

Прилітайте до нас, пернаті друзі! Швидше б поїхати на велосипеді! Посідали лебеді на воду…

Фотоетюди Сергія Андрусенка.

НАЦІОНАЛЬНА ПОЛІЦІЯ УКРАЇНИ
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ В КІРОВОГРАДСЬКІЙ ОБЛАСТІ

НЕ БУДЬ БАЙДУЖИМ:
ЗДАЙ НЕЛЕГАЛЬНУ ЗБРОЮ.
ТВІЙ ВЧИНОК БУДЕ ВАРТИЙ ЧИЙОГОСЬ ЖИТТЯ.
ЗДАЙ НЕЛЕГАЛЬНУ ЗБРОЮ – УНИКНИ КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ!

На території держави в період 01 по 30 квітня 2017 року проводиться загальнодержавна оперативно-профілактична операція «Місячник добровільної здачі незареєстрованої зброї, спеціальних засобів, бойових припасів та вибухових матеріалів».

В даний період громадяни, які мають у власному користуванні незареєстровану вогнепальну зброю, спеціальні засоби, бойові припаси чи вибухові матеріали, мають право здати їх до Петрівського ВП ГУНП. При цьому вони, згідно з чинним законодавством України, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності.

Мисливську гладкоствольну чи нарізну вогнепальну зброю та спеціальні засоби можна зареєструвати в законному порядку.

Зброю можна здати до Петрівського ВП ГУНП в будь-який час.

Звертатися за телефонами, 9-71-02, 102, 0968293345

Роман КОПІЙКА, капітан поліції Петрівського ВП.

Поліцейські вилучили набої та порох у домоволодінні мешканця одного з сіл району, які він зберігав без передбаченого законом дозволу.

Розпочато розслідування у рамках кримінального провадження, за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Особі оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Коментар надав начальник Петрівського відділення поліції Долинського відділу поліції Олександр Лисенко.

Петрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади посадової особи органів місцевого самоврядування: головного спеціаліста відділу соціально-економічного розвитку Петрівської селищної ради.

У конкурсі на заміщення вакантної посади головного спеціаліста відділу соціально-економічного розвитку Петрівської селищної ради можуть брати особи, які відповідають слідуючим вимогам: