Як відомо, керівництвом району приділяється значна увага всім сферам соціальної життєдіяльності, одним із пріоритетних напрямків якої є розвиток фізичної культури та спорту.

Зокрема, в минулому році у нашому районі була створена громадська організація «Федерація волейболу у Петрівському районі». Це професійна волейбольна чоловіча команда, яка представляє наш район у другій лізі Чемпіонату України з волейболу. До речі, команда має назву «Азимут-Петрове». Тренером волейбольної команди «Азимут-Петрове» став Олександр Васильович Сологуб, який, разом з тим, очолює й громадську організацію «Федерація волейболу у Петрівському районі».

У 2016 році з районного бюджету на розвиток команди було виділено фінансову підтримку в сумі 25 тисяч гривень. На ці кошти придбано професійну спортивну форму гравцям та волейбольні м’ячі, а в 2017 році на розвиток орга-нізації виділили ще 27 тисяч гривень.

Наші гравці вже неодноразово брали участь у територіальних змаганнях. А у грудні 2016 року відбувся І тур Чемпіонату України з волейболу, який проходив у Жовтих Водах. Своїми враженнями діляться Олександр Сологуб: «Хлопці добре зіграли і йшли до кінця нарівні з суперниками, та від перемоги їх відділяло всього 2 очки. ІІ тур відбувся 13 березня в м. Чернігові, де наша команда здобула безапеляційну перемогу над спортсменами із Кропивницького. А от під час гри з представниками із Чернігова «Азимут-Петрове» від перемоги відділяло лише 2 очки, але вирішальну долю зіграли судді (котрі, до речі, також з Чернігова, тобто про неупередженість суддівства у цьому випадку не може бути й мови), які «засудили» наших хлопців. А ІІІ тур планується провести 20 квітня в м. Кропивницькому в групі з командами із Чернігова та Кропивницького. Про перспективи цього туру говорити не беремося, але дивимося в майбутнє з оптимізмом».

Між турами та тренуваннями хлопці беруть активну участь у спортивному житті району. Так, 10 грудня 2016 спортсмени провели майстер-клас до Дня Збройних сил України у форматі товариської зустрічі. Гра пройшла в Петрівському НВО – гімназії. У змаганнях взяли участь три команди: ветерани спорту, учнівська молодь та «Азимут-Петрове». Усі гравці отримали задоволення від гри та гарний досвід.

У квітні 2017 року команда «Азимут-Петрове» планує провести майстер-клас і в Новому Стародубі для місцевої волейбольної команди, молоді та громади селища.

Бажаємо гравцям удачі на спортивній ниві!

Олена Приходкова.

На знімках: Ірина Лугова та Олександр Сологуб під час робочої зустрічі в кабінеті сектору молоді та спорту райдержадміністрації; майстер-клас команди «Азимут-Петрове» в Петрівському НВО-гімназії.