Весна-красна, пробуджена журавликом і першими сонячними променями та потічками, прийшла на землю. Тому невипадково наші предки вважали весну початком нового року. Найбільше цьому святу раділи діти. Ця зустріч завжди була пишна і радісна.

Готуючись до весняних свят, вчитель початкових класів Тамара Капустинська підготувала та провела зі своїми учнями 1- Б класу Петрівської ЗШ І ступеня, філії комунального закладу «Петрівське НВО - гімназія» відкритий урок, присвячений поверненню перелітних птахів з вирію. Молодші школярі з величезним задоволенням водили хороводи, співали пісні, які прославляли родючу землю і весняну працю, проганяли зиму, славили рідну природу, що прокидається від зимового сну, зачитували імпровізовані телеграми від перелітних птахів, відгадували загадки та розповідали весняночки. Особливо запам’ятається учням та най-цікавіша подія, коли вони розвісили на шкільному подвір’ї годівнички та за допомогою дорослих прилаштовували шпаківні.

Для цього особливого дня мами власноруч напекли обрядового печива у вигляді журавликів, а діти, взявши печиво, бігали по шкільному подвір’ю і закликали птахів.

Урок пройшов досить продуктивно і весело. Неймовірне задоволення отримали учні від такого нестандартного навчального процесу, де можна, граючись навчатися і відчувати себе невід’ємною частиною матінки, природи.

 

Олена Приходкова.

На знімках: обрядове печиво у вигляді журавликів; діти розповідають цікаві наукові факти про птахів; учні 1-Б класу на шкільному подвір’ї розвішують годівнички.