Останнього березневого дня в актовій залі Петрівського НВО «ЗШ І – ІІІ ступенів – гімназія» пройшов районний фестиваль-конкурс хорових колективів працівників закладів освіти. Незважаючи на атмосферу доброзичливості, яка панувала в залі, конкурс хорових колективів був справжньою битвою, бо ж відзначився високим рівнем виконавської і сценічної майстерності. Відверто слабких колективів не було, тож не позаздриш журі, якому непросто було серед чудових колективів визначити переможців.

Свою майстерність демонстрували хорові колективи «Експромт» Луганської ЗШ І – ІІІ ступенів, «Мереживо» Петрівського НВО «ЗШ І – ІІІ ступенів – гімназія», «Водограй» Володимирівської ЗШ І – ІІІ ступенів, «Первоцвіт» Новостародубської ЗШ І – ІІІ ступенів, «Калинонька» Іскрівської ЗШ І – ІІІ ступенів, «Оберіг» Чечеліївської ЗШ І – ІІІ ступенів, «Вербиченька» Балахівської ЗШ І – ІІІ ступенів, «Горлиця» Червонокостянтинівської ЗШ І – ІІІ ступенів, «Хуторянка» Петрівської ЗШ І – ІІІ ступенів та хор Ганнівської ЗШ І – ІІІ ступенів. А оцінювали виступи Тетяна Панета – перший заступник голови райдержадміністрації, Наталія Подкопаєва – начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації, Григорій Москалець – директор комунальної установи «Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти», Людмила Горбанець – голова райкому профспілки працівників освіти та Валентина Бойко – директор центру дитячої та юнацької творчості.

Крім високої вокальної майстерності хорові колективи порадували гарними сценічними костюмами, а деякі колективи ще й цікавою сцено-графією та елементами шоу і театралізації.

Перше місце цілком заслужено посів колектив Петрівського НВО, друге – Ганнівської школи, третє поділили «хуторяни» і володимирівці. Гран-Прі ж отримав колектив Новостародубської школи. Переможці нагороджені спільними грамотами відділу освіти та райкому профспілки і грошовими винагородами. А новостародубці, як володарі головного призу, отримали сертифікат на 3000 гривень.

На завершення можна додати, що «битва хорів» стала справжнім святом української пісні.

  

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: журі за роботою; виступає хор Петрівського НВК; оригінальний виступ хору «Хуторянка»; хоровий колектив Новостародубської ЗШ І-ІІІ ст..- володар Гран-Прі; виступає хор Ганнівської школи.
Фото автора.