Шановні земляки!

Щиросердно вітаю вас із Днем Гідності та Свободи!
Сьогодні ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні та усіх українських вояків, які беруть участь у війні на Сході України, усіх тих, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі. Всі вони залишаються в пам’яті народу назавжди, стають гордістю й прикладом для майбутніх поколінь. Ми відродилися як сучасна європейська нація - нація гордих, вільних і відповідальних громадян, здатних відстояти свою свободу, державність і людську гідність.
І сьогодні, в час змін, нашим святим обов’язком є утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, віддання належної шани патріотизму й мужності.
Низько вклоняюсь Героям Небесної Сотні, адже їх подвиг є неоціненним для України. Сьогодні кожен українець повинен згадати про патріотів під час хвилини мовчання.
Бажаю мирного неба над головою, єдності, благополуччя і добробуту всім українським родинам!
Слава Україні!

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Шановні жителі Кіровоградщини!

21 листопада ми відзначаємо День Гідності та Свободи, який символізує відродження української нації.
Саме цього дня у 2004 та в 2013 роках починалися події Помаранчевої революції і Революції Гідності, які стали доленосними в житті нашої країни та змінили хід української історії. У ті дні мільйони українців об’єдналися і виступили на захист демократичних цінностей, національних інтересів та європейського вибору.
На жаль, за любов до України і право на її майбутнє ми платимо надзвичайно високу ціну. Віддаю шану патріотизму і мужності Героїв Небесної Сотні. Вклоняюся па-м’яті кожного, хто загинув на Сході, захищаючи нас від російської агресії.
Дякую усім, хто виступав проти авторитарного режиму на Майдані, хто тепер відстоює незалежність України у боротьбі із агресором, хто допомагає впроваджувати необхідні нам реформи і щоденною працею змінює країну на краще – нашим мужнім військовим, волонтерам, громадськості.
Лише в єдності ми зможемо перемогти зовнішнього ворога та побудувати нову демократичну державу на основі принципів Гідності і Свободи.
Нехай Господь береже Україну і кожного з нас!
Слава Україні!

Голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко

* * *

Дорогі жителі Петрівщини!

Вітаємо вас з річницею Революції гідності, з Днем Гідності та Свободи!
У цей знаменний день ми з гордістю говоримо про те, що українці – це народ, який у сучасний період новітньої історії боротьби за утвердження української державності зробив свій європейський вибір і заслуговує на повагу світової спільноти.
Прагнення мирного і незалежного життя коштує українцям дуже дорого. Але, у час важких випробувань, ми продемонстрували спроможність відстояти принципи свободи та демократії.
Від щирого серця бажаємо вам здоров’я, щастя, успіхів. Нехай серця наповнюються гордістю за нашу державу, прагненням до єдності та порозуміння, а наша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

Рік 2014-й: «Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції - наш Майдан 2004-го року, який був Святом Свободи, і Революція 2013-го року, Революція Гідності. Це був дуже важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи», - зазначив тоді глава держави Петро Порошенко.
Раніше Указом від 19 листопада 2005 року № 1619/2005 Президент України Віктор Ющенко встановив свято - День Свободи. Було запропоновано святкувати це свято щорічно, 22 листопада, з метою затвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, виховання почуттів національної гідності.
День Свободи в Україні був затверджений Президентом України Віктором Ющенком, враховуючи історичне значення революційних настроїв.
22 листопада 2004 року - дата початку «помаранчевої» революції в Україні, компанії загальнонаціональних протестів, мітингів, пікетів, страйків та інших акцій громадянської непокори проти свавілля влади. Події були організовані та проведені прихильниками Віктора Ющенка, основного кандидата від опозиції на президентських виборах у листопаді - грудні 2004 року.

Шановні працівники сільського господарства!

З давніх-давен Україна славилася своїми землями та добрими і працьовитими людьми. Як відомо, найкращі чорноземи - на Кіровоградщині. Тому й не дивно, що наш славетний край має свої традиції та досягнення у сільському господарстві - однієй з провідних галузей економіки області.
Виконуючи високий обов’язок щодо формування продовольчого потенціалу держави, ви - невтомні трударі Кіровоградщини, щоденною копіткою працею робите вагомий внесок у зміцнення економіки держави, покращення добробуту її жителів.
Завдяки “золотим рукам”, мудрості, досвіду, умілому господарюванню аграріїв живе українська нива.
Завдяки сільським трудівникам полиці наших магазинів усе більше і більше наповнюються високоякісними конкурентоспроможними українськими продуктами, а в кожній українській оселі є хліб.
Дорогі друзі, хай ваше прагнення бачити Україну квітучою, сильною державою додає вам снаги й віри. Нехай обходять стороною природні стихії, а ваші родини живуть у сімейному затишку, щасті, благополуччі та при доброму здоров’ї!

З повагою Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *


Шановні аграрії!

Сердечно вітаю вас із професійним святом – Днем пра-цівників сільського господарства!
В усі часи, як повелося з діда-прадіда, напружена хліборобська праця була і залишається однією із головних складових розвитку нашої держави, запорукою її процвітання. Ваші працьовиті руки, природна мудрість та багатий професійний досвід плекають сьогодні українську землю.
Впевнений, ваша наполегливість і працелюбність сприятимуть подальшому розвитку сільського господарства на Кіровоградщині.
Хай врожаї колосяться щедрою нивою успіху, ніколи не переводиться на українській землі славний селянський рід, а наполегливість трударів буде належно поцінованою.
Щиро вдячний вам за вашу віддану працю і за любов до землі!

Голова обласної державної адміністрації Сергій КУЗЬМЕНКО

* * *

Усіх жителів Петрівщини щиро вітаю з великим святом – Днем працівників сільського господарства!
Нехай не переводиться селянський рід на українській землі, а праця відданих їй трударів буде належно поцінованою. Особливі слова вдячності хліборобам, тваринникам, організаторам агропромислового виробництва – від самовідданої праці кожного з вас значною мірою залежить здоров’я, добробут і процвітання нашої держави.
Нехай ваші життєві шляхи будуть широкими і ясними, поля –просторими й урожайними, а люди – щасливими і вдячними за вашу працю.
Бажаю вам миру і здоров’я, щастя і добра, достатку і злагоди.

З повагою народний депутат України Анатолій Кузьменко

* * *

Шановні працівники сільського господарства!

Сердечно вітаємо вас із професійним святом.
Відзначення Дня працівників сільського господарства - це визнання державою звитяжної хліборобської праці на благо України, це хвала мозолястим рукам селян, які знають справжню ціну хлібу!
Аграрний сектор економіки тому й іменується базовим, що разом з іншими складає основу життя держави та добробуту її громадян.
Нам відомо, як нелегко сьогодні працювати на землі. Але лише завдяки вашій наполегливій праці та умілому господарюванню досягнення в сільському господарстві останніх років стають загальновизнаними. Це завдяки сільським трудівникам полиці наших магазинів все більше і більше наповнюються високоякісними українськими продуктами, а в кожній українській оселі є і хліб, і до хліба.
Хай і надалі рясно колосяться щедрими врожаями ваші ниви, хай втілюються в життя ваші плани, задуми та спо-дівання на радість вашим рідним, на благо розквіту рідної України та піднесення добробуту всього українського народу. Хай обходять вас стороною природні стихії, а ваші родини живуть у сімейному затишку, щасті, благополуччі та при доброму здоров’ї!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

* * *

Шановні працівники сільського господарства, всі жителі нашого хліборобського краю - Петрівщини!

Прийміть щирі вітання з професійним святом - Днем працівників сільського господарства, що увінчує напружений, сповнений клопотами хліборобський рік. Саме він переконливо доводить спроможність і вміння трудівників села гідно виходити зі складних та інколи непередбачуваних ситуацій.
Впевнені у тому, що ваша наполегливість, працелюбність сприятимуть збереженню та розвитку сільськогосподарської галузі.
Нехай не переводиться селянський рід на українській землі, а праця відданих їй трударів буде належно поцінованою. Добрих вам засівів, рясних сходів та щедрих ужинків!

Олександр Поворознюк, депутат районної ради

* * *

Шановні працівники сільськогосподарського виробництва. Дорогі сільчани!

Скільки існує село на земельному полотні, воно живе за своїм укладом, менталітетом, розпорядком, які диктує природа. Тож і селяни, завдяки щоденному спілкуванню з природою, повсякденній праці, відзначаються виваженістю і відданістю землі. На ній виростають працьовиті діти, які, в подальшому, через призму знань, отриманих в освітніх закладах, та мудрості і життєвому досвіду батьків, дідів та прадідів, стають кваліфікованими працівниками сільськогосподарського виробництва. І не тільки.
Вони дбайливо плекають землю-годувальницю, яка в повній мірі забезпечує народногосподарський комплекс України сільськогосподарською продукцією та життєво необхідними товарами. Тільки в нашому районі в галузі сільського господарства працює біля 2-х тисяч славних працівників різних професій, які щорічно виробляють більше як по сто тисяч тонн продовольчого зерна та іншої сільськогосподарської продукції.
Тож з нагоди професійного свята Дня працівників сільського господарства президія районної профспілкової організації тепло і сердечно вітає усіх працівників галузі, ветеранів та молодь з професійним святом. Це свято всіх, хто розумом і руками, серцем і душею, з великою любов’ю до землі-годувальниці щодня трудяться заради щедрих врожаїв.
Щиро бажаємо всім добра, щастя, мирної праці, достатку та родинного затишку. Зичу здоров’я і довголіття вам і вашим родинам.
За дорученням президії райкому профспілки

Лілія Куницька, голова районної профспілкової організації працівників АПК

Глибокошановані хлібороби та сільські трударі Петрівщини!

Від усієї душі тепло вітаємо вас із цьогорічним нашим професійним святом – Днем працівників сільського господарства!
Все на землі зростає з рук людських. Хай не болять у вас руки ростити хліб та дітей, творити достаток.
Тож щиро вітаємо усіх людей, причетних до цієї професії: хліборобів, овочівників, тваринників, механізаторів, переробників сільськогосподарської продукції, управлінців галузі зі святом.
Уклінно дякуємо за наполегливу самовіддану працю. Бажаємо здійснення всіх заповітних задумів, здоров’я і радості. Золотими розсипами щастя хай повняться ваші будні й свята.
Все задумане здійс-нити вдасться, і з достатком буде кожна хата.

Дирекція ТОВ «Маяк»

* * *

Дорогі колеги-хлібороби, працівники, пенсіонери і пайовики нашого господарства!

Щиро вітаю вас з професійним святом - Днем працівників сільського господарства!
Це - свято усіх, хто розумом і руками, серцем і душею, у селі і в місті щодня долучається до важливих аграрних справ. Це - свято дбайливих господарів, незалежно від форм власності та господарювання.
Щиро бажаю вам щастя, здоров’я, добробуту, невичерпної снаги та подальших успіхів в ім’я розквіту України.
Велика подяка вам за любов до землі, терпіння і витримку!

З повагою Олександр Поворознюк, генеральний директор ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська»

* * *

Шановні трудівники сіл Ганнівки, Володимирівки, Сергіївки та Рядового!

Щиро і сердечно вітаю вас з Днем працівників сільського господарства!
Це день, коли ми віддаємо данину пошани людям, що взяли на себе найважчу і найважливішу турботу – працювати на землі і годувати країну. Адже з маленького хлібного зернятка починається потужність і сила нашої держави. Ваша праця свята і благородна, вона безперервна, як саме життя.
Бажаю всім сільським трудівникам міцного здоров’я, радості.
Нехай усі дні вашого життя завжди будуть ясними, ниви рясними, а дощі вчасним!

Ніна Цапенко, Ганнівський сільський голова.

* * *

Шановні колеги-хлібороби, пенсіонери, пайовики!

Прийміть мої щирі вітання з нагоди Дня працівників сільського господарства України!
Поздоровляючи вас із цим професійним святом, хочу щиро побажати здоров’я, щастя та наснаги в розбудові вітчизняного аграрного сектора.
Нехай ваше життя буде світлим і сонячним, а підґрунтям вашої професійної діяльності стане цілеспрямованість та енергійність у досягненні нових висот.
Бажаю вам гарного настрою, здійснення всіх мрій та задумів!

Віталій Волков, генеральний директор ПП «Дружба»

* * *

Шановні аграрії!

Сердечно вітаємо вас з професійним святом - Днем працівника сільського господарства!
Ваша праця в усі часи була і залишається нелегкою, але такою важливою та потрібною для добробуту та благополуччя українського народу.
Завдяки вашій наполегливості та умілому господарюванню досягнення в сільському господарстві останніх років стають загальновизнаними. Один урожай в коморі, в засіках, а наступний вже стелиться зеленими рунами, першими паростками осінньої озимини, уже чекає сонця, вологи, людського догляду.
У день професійного свята бажаємо вам прихильної долі, вагомих здобутків, оптимізму, невичерпної енергії та професійної удачі!

Дирекція та профком ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська»

* * *

Шановні працівники сільського господарства!

Прийміть найщиріші вітання з профе-сійним святом та з нагоди завершення сільськогосподарського року, який приніс для багатьох із вас вагомі здобутки. 
Ваш трудовий подвиг, служіння землі та найблагороднішій професії - хлібороба й годувальника залишаються взірцем для багатьох. 
Хай і надалі рясно колосяться щедрими врожаями ваші ниви, хай втілюються в життя ваші плани, задуми та спо-дівання на радість вашим рідним, на благо розквіту рідної України та піднесення добробуту всього українського народу. 

Інна Беркун, Зеленський сільський голова

* * *

Шановні працівники та пайовики ПСП «Водянське», жителі територіальної громади!

Прийміть щирі та сердечні вітання з нагоди професійного свята – Дня працівників сільського господарства!
Від результатів вашої діяльності забезпечується добробут і благополуччя кожної людини, гарантується продовольча безпека нашої держави. Велика вдячність вам, працівники агропромислового комплексу, за вашу невтомну, наполегливу і сумлінну працю, щедрість душі й теплоту сердець!
У цей святковий день бажаємо вам і вашим сім’ям міцного здоров’я, щастя і благополуччя, успіхів у праці і оптимізму у всіх ваших справах і починаннях. Хай не знають утоми ваші натруджені руки, нехай щедрою буде ваша життєва нива, а труди ваші й надалі збагачують Україну!

Дирекція ПСП «Водянське»

* * *

Шановні хлібороби!

Сердечно вітаємо всіх, хто пов’язав свою діяльність з роботою в сільському господарстві, без кого неможливий розвиток аграрного сектору економіки.
Також з повагою схиляємо голови перед тими працівниками, які чесно відпрацювали в сільському господарстві й пішли на заслужений відпочинок. Адже вони в ті непрості роки, працюючи в колгоспах, радгоспах, забезпечували продуктами харчування населення.
Бажаємо всім вам міцного здоров’я, доброго настрою і вагомих успіхів у роботі, високих урожаїв в наступному сільськогосподарському році. Миру й злагоди, родинного благополуччя, щастя, добра і достатку вам, невтомні тру-дівники села, та вашим сім’ям на многії літа!

Дирекція та профком ТОВ «Малинівське»

* * *

Шановні друзі!

Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем працівників сільського господарства.
З великою повагою ставлюсь до всіх, хто обрав цей відповідальний фах, пишаюсь результатами кропіткої праці досвідчених спеціалістів аграріїв. Попереду у нас складні завдання, і лише спільними зусиллями, єдністю та згуртованістю ми зможемо максимально зміцнити потужності вітчизняного виробництва та збільшити конкурентоспроможність його продукції на ринках продовольства.
У цей передсвятковий день зичу кожному з вас, шановні трудівники села, миру, добра, благополуччя, успіхів і нових професійних звершень.

Анатолій Дорофеєв, генеральний директор ТОВ «Агродар ЛТД»

* * *

Шановні працівники сільськогосподарської галузі, односельці!

Щиро вітаю вас із професійним святом!
Висловлюю глибоку подяку хліборобам, механізаторам, тваринникам, організаторам агропромислового виробництва району. Ваша робота нелегка, але дуже важлива. Адже Україна живе і працює завдяки невтомним трудівникам, які постійно дбають про землю.
Нехай ваша віддана праця і надалі служить на користь державі, на благо України.
Бажаємо радості, успіхів у праці, міцного здоров’я і людського щастя вам і вашим родинам. Нехай щедро родять ниви, хай над ними буде мирне небо, завжди світить сонце, а в кожному домі будуть добро та злагода!
Іван Шульга, Йосипівський сільський голова

* * *

Шановні жителі сіл Червонокостянтинівка, Краснопілля, Новопетрівка та Баштине!

Від усієї душі тепло вітаю вас із цьогорічним нашим професійним святом – Днем працівника сільського господарства. Виконуючи високий обов’язок щодо формування продовольчого потен-ціалу держави, наші невтомні сільські трударі щоденною клопіткою працею роблять вагомий внесок у зміцнення економіки нашого краю, покращення добробуту її жителів. 
Дозвольте подякувати вам за самовіддану й невтомну працю та побажати міцного здоров’я, миру й злагоди в родинах, нових вагомих трудових здобутків в ім’я процвітання рідної України і нашого чарівного краю, добробуту та благополуччя. Хай вам добре нива засівається і за гарної погоди щедрий врожай вродить!

Наталія Канатенко, Червонокостянтинівський сільський голова

* * *

Шановні працівники сільськогосподарської галузі!

Щиро вітаємо вас з нагоди свята – Дня працівників сільського господарства!
Висловлюємо глибоку подяку хліборобам, механізаторам, тваринникам, організаторам агропромислового виробництва району. Наша держава була і залишається осередком міцних сільськогосподарських традицій.
Завдяки золотим рукам, мудрості, досвідченості аграріїв живе наша українська нива. Ми всі сприймаємо це свято як загальне, а не вузькопрофесійне, адже всі ми живемо на землі, кожен – і вчитель, і медичний працівник, і працівник органу місцевого самоврядування маємо стосунок до праці хліборобів.
Щиро вдячні вам за любов до землі, терпіння і витримку.
Бажаємо міцного здоров’я, щастя, добра та наснаги. Хай ваша праця заколоситься щедрою нивою успіху!

Григорій Москалець, начальник відділу освіти райдержадміністрації,
Людмила Горбанець, голова райкому профспілки працівників освіти та науки.

* * *

Щиро вітаємо хліборобів, всіх жителів Чечеліївки та Олександрівки з Днем працівника сільського господарства!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята!
Хай і надалі рясно колосяться щедрими врожаями ваші ниви, хай втілюються в життя ваші плани, задуми та спо-дівання на радість вашим рідним, на благо розквіту краю та піднесення добробуту всього українського народу. Хай обходять вас природні стихії, а ваші родини живуть у затишку, щасті, благополуччі та при доброму здоров’ї!
У день професійного свята бажаю всім вам прихильної долі, вагомих здобутків, миру, невичерпної енергії, професійної удачі!
Голова та виконком Чечеліївської сільської ради

* * *

Шановні працівники та пайовикиТОВ «Чечеліївське»!

Пізня осінь – традиційна пора завершення сільськогосподарських робіт, а ще на цей час припадає професійне свято аграріїв.
Бажаю всім успіхів у праці, енергії, здоров’я міцного, нехай кожному з вас щедро віддячує професійна нива.
Тепла і затишку вашим родинам, щедрого святкового застілля.
Це - свято усіх, хто розумом і руками, серцем і душею, у селі і в місті щодня долучається до важливих аграрних справ.
Щиро бажаю вам щастя, здоров’я, добробуту, невичерпної снаги та подальших успіхів в ім’я розквіту України.
Добрих вам засівів, рясних сходів та щедрих ужинків!

Сергій Даценко, директор ТОВ «Чечеліївське»

* * *

Шановні хлібороби!

Щиро вітаю вас із професійним святом!
Ми свідомі того, що для повного відродження села треба ще багато зробити. Передусім втілити комплексну програму державної підтримки сільгоспвиробника, створити сучасну і дієздатну інфраструктуру агропромислового комплексу, забезпечити належні умови для достойного життя селян.
Нехай не переводиться селянський рід на українській землі, а праця відданих їй трударів буде належно поцінованою. Велика подяка вам за любов до землі, терпіння і витримку. Щастя, злагоди в кожну домівку.
Нехай нива щедро колоситься, здоров’я міцніє, а трудові успіхи примножуються.
Едуард Яротник, Малинівський сільський голова

* * *

Шановні працівники сільського господарства Петрівського, Олександро-Мар’ївки, Зеленого Гаю та Ланів!

Щиро вітаю вас з нагоди свята – Дня працівників сільського господарства!
Впевнена у тому, що ваша наполегливість, працелюбність сприятимуть збереженню та розвитку сільськогосподарської галузі. Завдяки вашим старанням, наполегливому та умілому господарюванню досягнення у сільському господарстві в останні роки стають загальновизнаними. Аграрний сектор економіки тому й іменується базовим, що разом з іншими складає основу життя держави та добробуту її громадян.
Бажаємо вам міцного здоров’я, щастя, добра та наснаги. Хай ваша праця заколоситься щедрою нивою успіху!

Наталія Лепська, Петрівський сільський голова

* * *

Шановні жителі Новостародубської сільської ради!

Сердечно вітаємо вас із професійним святом.
Відзначення Дня працівників сільського господарства - це визнання державою хліборобської праці на благо України, це хвала мозолястим рукам селян, які знають справжню ціну хліба!
Хай і надалі рясно колосяться щедрими врожаями ваші ниви, хай втілюються в життя ваші плани, задуми та спо-дівання на радість вашим рідним, на благо розквіту рідної України та піднесення добробуту всього українського народу. Хай обходять вас стороною природні стихії, а ваші родини живуть у сімейному затишку, щасті, благополуччі та при доброму здоров’ї!

Віктор Заїка, Новостародубський сільський голова

* * *

Шановні працівники і пайовики ТОВ «Верес»!

Вітаємо вас із професійним святом - Днем працівників сільського господарства!
Ваша природна мудрість, працездатність та багатий досвід живлять сьогодні українську ниву, стверджуючи істину: якщо є урожай, то у народі – мир і спокій. 
Сердечні вітання  і доземний уклін за невтомну працю усім, хто знає справжню ціну хліба і зрощує зерно на нашій благодатній землі!
Нехай під сонячним небом на українських ланах завжди колосяться щедрі врожаї, а в кожній оселі буде духмяний хліб на столі та добробут!

Дирекція ТОВ «Верес»

Микола ДавидовськийУ нашому районі залишилося вже небагато досвідчених керівників сільгосппідприємств, що ведуть господарювання ще з соціалістичних часів, кінця минулого століття. Микола Давидовський належить до їх славної когорти. Він - чудовий фахівець, мудрий керівник, котрий 33 роки був незмінним очільником сільгосппідприємства, що діє на території Новостародубської сільської ради, обирався депутатом районної ради кількох скликань, а нині обраний від Петрівщини до обласної ради. Микола Олексійович зробив значний внесок у розвиток рідного краю, за що був удостоєний спільної Почесної грамоти обласної адміністрації та обласної ради і нагрудного знака «З добром до людей», має ще кілька державних відзнак і нагород.

водії Ігор Бринчук, Віталій та Іван Гавелі, Андрій КисилицяЗемля споконвічно була, є і залишиться годувальницею всього земного світу, а для селянина – ще й засобом існування. Тож скільки існує село, стільки в нього уклався свій менталітет, устрій, розпорядок, який диктує йому природа. Саме сільське господарство в нашій країні є основним стрижнем економіки, а також запорукою стабільності в майбутньому. Не зважаючи на усі труднощі, працівники галузі залишаються дбайливими господарями, які вміють працювати, впроваджуючи нові технології сільськогосподарського виробництва, щорічно отримують стабільні врожаї основних сільськогосподарських культур.
У кожної людини є місце, де вона народилася, виросла, яким гордиться. Для села Червонокостянтинівка та її мешканців - саме тут починається Україна. І ось сьогодні хочемо розповісти про його працьовитих жителів які, разом з головою СВК«Росія» Володимиром Максімовим, вкладають свою частку життя та душі в нелегку працю на землі. На території господарства розвивається така галузь сільського господарства, як рослинництво - вирощування польових культур на орних землях. Зернове господарство спеціалізується на вирощуванні продовольчих хлібних культур-пшениці, ячменю, жита; продовольчих круп’яних культур - гречки, проса; фуражних - кукурудзи, вівса; технічних культур - соняшнику.


У 2016-2017 році ГО «Десяте квітня» на території Одеської, Миколаївської та Кіровоградської областей реалізує проект, спрямований на правовий та соціальний захист внутрішньо переміщених осіб «Правовий захист населення, постраждалого від конфлікту» - у співпраці з Данською радою у справах біженців.
У рамках проекту надається правова допомога, індивідуальна підтримка найуразливіших, підтримка громадських ініціатив внутрішньо переміщених осіб. Всі види допомоги у рамках проекту надаються безкоштовно.
Контактна особа у Кіровоградській області - Володимир Кудря (м.Кропивницький, вул. Велика Пермська, 11/2,
тел.: 0680791858, 0991670999).

Управління соціального захисту населення РДА.

Шановні жителі Петрівщини!

Вкотре нагадуємо: якщо ви, або члени вашої сім’ї та родичі належите до категорії громадян, які мають право на отримання субсидії, не потрібно відмовлятися від невеликої допомоги з боку держави.
Отримати субсидію зовсім нескладно. Якщо розмір вашої плати за житло та комунальні послуги становить понад 22% сукупного доходу всіх членів сім’ї, сміливо звертайтеся за допомогою.
За призначенням субсидії на оплату комунальних послуг має право звернутися власник житла або головний винаймач чи довірена особа власника житла.
За більш детальною інформацією звертайтесь до управління соціального захисту населення за адресою: смт Петрове, вул. Центральна, 32, тел. 9-63-33, 9-63-50.

Управління соціального захисту населення РДА.

Відповідно до Порядку проведення конкурсу щодо набуття права оренди об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району, затвердженого рішенням районної ради від 05 квітня 2012 року № 227, Петрівська районна державна адміністрація повторно оголошує намір щодо передачі в оренду наступного об’єкта:

 № з/п  Назва вільного об’єкта  Характеристика об’єкта  Місце розташування об’єкта   Площа об’єкта 
 1.  Частина нежитлового приміщення  Частина підвального приміщеня ПРУ №43438 (кімнати 8,10)  смт Петрове, вул. Центральна (Ілліча), 21  57,1

 

Умови конкурсу: 1. Стартовий розмір орендної плати - 706,36 грн. на місяць. 2. Використання об’єкта оренди - розміщення торговельного об’єкта з продажу непродовольчих товарів. 3. Використання об’єкта конкурсу за умови безумовного виконання вимог Порядку використання захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони) для господарських, культурних та побутових потреб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2009 року № 253 зі змінами, та інших нормативно-правових актів, які діють у сфері цивільного захисту населення, зокрема за умови забезпечення можливості приведення його у готовність до використання за призначенням у строк, що не перевищує 12 годин.

4. Належне утримання об’єкта конкурсу відповідно до вимог Інструкції щодо утримання захисних споруд ци-вільної оборони у мирний час, затвердженої наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 09 жовтня 2006 року № 653 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 02 листопада 2006 року за № 1180/13054.
5. Компенсація переможцем конкурсу витрат, пов’язаних з проведенням незалежної оцінки об’єкта оренди.
Дата і час проведення конкурсу – 09 грудня 2016 року о 10.00.
Місце проведення конкурсу – сесійна зала районної ради.
Кінцевий строк прийняття заяв про участь у конкурсі – 06 грудня 2016 року.
Заяви про участь у конкурсі з переліком необхідних документів подаються до відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації за адресою: смт Петрове, вул. Святкова (Жовтнева), 20, кабінет № 103.
Довідки за тел. 9-62-62

Геннадій Горбанець, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації