Шановні земляки!

Щиросердно вітаю вас із Днем Гідності та Свободи!
Сьогодні ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні та усіх українських вояків, які беруть участь у війні на Сході України, усіх тих, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі. Всі вони залишаються в пам’яті народу назавжди, стають гордістю й прикладом для майбутніх поколінь. Ми відродилися як сучасна європейська нація - нація гордих, вільних і відповідальних громадян, здатних відстояти свою свободу, державність і людську гідність.
І сьогодні, в час змін, нашим святим обов’язком є утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, віддання належної шани патріотизму й мужності.
Низько вклоняюсь Героям Небесної Сотні, адже їх подвиг є неоціненним для України. Сьогодні кожен українець повинен згадати про патріотів під час хвилини мовчання.
Бажаю мирного неба над головою, єдності, благополуччя і добробуту всім українським родинам!
Слава Україні!

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Шановні жителі Кіровоградщини!

21 листопада ми відзначаємо День Гідності та Свободи, який символізує відродження української нації.
Саме цього дня у 2004 та в 2013 роках починалися події Помаранчевої революції і Революції Гідності, які стали доленосними в житті нашої країни та змінили хід української історії. У ті дні мільйони українців об’єдналися і виступили на захист демократичних цінностей, національних інтересів та європейського вибору.
На жаль, за любов до України і право на її майбутнє ми платимо надзвичайно високу ціну. Віддаю шану патріотизму і мужності Героїв Небесної Сотні. Вклоняюся па-м’яті кожного, хто загинув на Сході, захищаючи нас від російської агресії.
Дякую усім, хто виступав проти авторитарного режиму на Майдані, хто тепер відстоює незалежність України у боротьбі із агресором, хто допомагає впроваджувати необхідні нам реформи і щоденною працею змінює країну на краще – нашим мужнім військовим, волонтерам, громадськості.
Лише в єдності ми зможемо перемогти зовнішнього ворога та побудувати нову демократичну державу на основі принципів Гідності і Свободи.
Нехай Господь береже Україну і кожного з нас!
Слава Україні!

Голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко

* * *

Дорогі жителі Петрівщини!

Вітаємо вас з річницею Революції гідності, з Днем Гідності та Свободи!
У цей знаменний день ми з гордістю говоримо про те, що українці – це народ, який у сучасний період новітньої історії боротьби за утвердження української державності зробив свій європейський вибір і заслуговує на повагу світової спільноти.
Прагнення мирного і незалежного життя коштує українцям дуже дорого. Але, у час важких випробувань, ми продемонстрували спроможність відстояти принципи свободи та демократії.
Від щирого серця бажаємо вам здоров’я, щастя, успіхів. Нехай серця наповнюються гордістю за нашу державу, прагненням до єдності та порозуміння, а наша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради