водії Ігор Бринчук, Віталій та Іван Гавелі, Андрій КисилицяЗемля споконвічно була, є і залишиться годувальницею всього земного світу, а для селянина – ще й засобом існування. Тож скільки існує село, стільки в нього уклався свій менталітет, устрій, розпорядок, який диктує йому природа. Саме сільське господарство в нашій країні є основним стрижнем економіки, а також запорукою стабільності в майбутньому. Не зважаючи на усі труднощі, працівники галузі залишаються дбайливими господарями, які вміють працювати, впроваджуючи нові технології сільськогосподарського виробництва, щорічно отримують стабільні врожаї основних сільськогосподарських культур.
У кожної людини є місце, де вона народилася, виросла, яким гордиться. Для села Червонокостянтинівка та її мешканців - саме тут починається Україна. І ось сьогодні хочемо розповісти про його працьовитих жителів які, разом з головою СВК«Росія» Володимиром Максімовим, вкладають свою частку життя та душі в нелегку працю на землі. На території господарства розвивається така галузь сільського господарства, як рослинництво - вирощування польових культур на орних землях. Зернове господарство спеціалізується на вирощуванні продовольчих хлібних культур-пшениці, ячменю, жита; продовольчих круп’яних культур - гречки, проса; фуражних - кукурудзи, вівса; технічних культур - соняшнику.

 тракторист Віктор Федорів та електрогазозварювальник Сергій ГорянийЗа якісними показниками криється повсякденна праця хліборобів, яка впливає на економічні показники всього господарства, що дає можливість зміц-нювати його матеріально-технічну базу та допомагає вирішувати соціально-економічні питання кожного учасника трудового колективу, облаштовувати належним чином територію, де живуть і трудяться працівники. Це, зокрема, стосується і соціальних виплат та заробітної плати, що дає змогу щорічно в повному обсязі розраховуватися за земельні паї, сплачувати податкові платежі.
Велика роль у формуванні та контролі бюджету належить головному бухгалтеру Ользі Стахів.
Основний тягар хліборобської праці лягає на плечі рядових працівників, завдяки яким створюється економічна міць господарства. Це, зокрема, водії: Михайло Ушаков, Павло Федорів, брати Андрій та Богдан Кисилиці, Віталій Гавеля, Ігор Бринчук, Микола Коваленко, Андрій Павлючук та Сергій Саєнко; механізатори та комбайнери: Микола Длябога, Сергій Таран, Анатолій Поляков, Вадим Оришака, Віктор та Анатолій Стахіви, Віктор Федорів, Андрій Стрілець, Володимир Киселиця, Сергій Оришака, Микола Пузик, Володимир Шульга, Андрій Морошану, Сергій Деркач.
комбайнер Микола ДлябогаТакож вагомий внесок в розвиток СВК «Росія» роблять керівники підрозділів: завідуючий автомобільним гаражем Василь Масюк забезпечує безперервну роботу автомобілів; бригадир тракторної бригади Микола Мацій відповідальний за справність комбайнів та тракторів; їм допомагає токар високої кваліфікації Володимир Тороп та електрогазозварювальник Сергій Горяний, які завжди можуть надати термінову допомогу.
Не обходиться ладна робота без диспетчерів: тракторної бригади Ірини Красюк та автогаража Тетяни Мацій.

А щоб хлопцям краще працювалося, їм допомагають вправні кухарки Наталія Саєнко і Наталія Потапова, які встигають приготувати обід та в жнива і вечерю ще й свої булочки печуть для трактористів на оранці.
Дуже ладно працює бригада токового Сергія Стеця.
Щиро вдячні вам за терпіння і завелику любов до землі. Нехай ваше життя буде щасливим і гармонійним, а ваші добрі справи продовжують і далі служити в ім’я зміцнення добробуту кожного працівника галузі, кожної родини на ваше благо і на користь нашої незалежної України.

Олена Приходкова.

голова СВК «Росія» Володимир Максімов на току: Павло Федорів, Сергій Стець та Костянтин Можейко

тракторист Анатолій Стахів

На знімках: водії Ігор Бринчук, Віталій та Іван Гавелі, Андрій Кисилиця; тракторист Віктор Федорів та електрогазозварювальник Сергій Горяний; комбайнер Микола Длябога; голова СВК «Росія» Володимир Максімов; на току: Павло Федорів, Сергій Стець та Костянтин Можейко; тракторист Анатолій Стахів.