про виконання програми соціально-економічного розвитку Ганнівської територіальної громади доповідають Ганнівський сільський голова Ніна Цапенко та головний бухгалтер Тетяна ЛіщукНа початку листопада у районній державній адміністрації відбувся цикл співбесід керівників району з очільниками місцевих територіальних громад, на яких здійснювався аналіз виконання програм соціально-економічного розвитку підзвітних територій за січень-жовтень поточного року, вносилися корективи і уточнення щодо виконання запланованого до закінчення року календарного та заслуховувалися орієнтовні плани на наступний, 2017 рік. 

У розмові також взяли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, значну частину повноважень яких їм доводиться здійснювати у співпраці з органами місцевого самоврядування. Десь така співпраця налагоджена краще, а десь сільським та селищним головам вказували на необхідність її поліпшити в тому чи іншому напрямку, але головний висновок від почутого і побаченого – загалом розуміння того, що будь-які питання краще вирішувати спільними зусиллями, існує, до того ж, нерідко, воно супроводжується усвідомленням обох сторін діалогу до ще більшого зміцнення і поглиблення.

Найцінніший скарб батьків – їхні діти. Ростити і виховувати дитину – одне з найвідповідальніших завдань, яке включає багато напрямків: фізичний і розумовий розвиток, розвиток творчих здібностей, навчання моральним нормам, турбота про матеріальне забезпечення тощо. Та головне, на мою думку, полягає у тому, щоб застерегти дитину від необачних вчинків. Не тільки в дитинстві, а й у дорослому житті. Адже, на жаль, немає такої можливості, щоб батьки завжди були поруч з дітьми. Саме тому ми повинні навчити їх самостійно визначати небезпечні фактори і ситуації та відповідно реагувати на них.
Вода, вогонь, газ, електричний струм – звичні для сучасної людини речі, але дитина повинна засвоїти, що будь-які порушення правил безпеки у поводженні з ними призведуть до лиха. Розкажіть сину чи доньці, чим небезпечні гроза, буревій, зсув, повінь, тонкий лід тощо. Що пустощі із сірниками можуть закінчитися пожежею, а безжальний вогонь може забрати навіть життя. Наголосіть, що смертельно небезпечно чіпати вибухонебезпечні або будь-які інші підозрілі предмети, залишені чужі речі, іграшки, які можуть бути замаскованою вибухівкою. Навчайте дітей правилам безпеки і власним прикладом демонструйте їх. Не зважаючи на зайнятість, завжди знаходьте час для спілкування з вашими дітьми про цінність людського життя. Тільки тоді можна бути певним, що в майбутньому вони відповідально ставитимуться до власної безпеки й безпеки своїх близьких.

Віталій Миронюк, начальник Управління ДСНС України у Кіровоградській області, полковник служби цивільного захисту

оїн АТО Павло Мар’янов - один з когорти славних захисників БатьківщиниУкраїна була завжди привітним домом для кожного, хто приходив з миром. На жаль, сьогодні цей дім у небезпеці. Знайшлась сила, яка прийшла в Україну з лихими намірами. Війна стала приводом проявити національний дух народу, силу підтримки та єдність. Ця війна згуртувала наш народ, поєднала його навколо однієї мети – захисту миру, спокою, добра, а також суверенітету та цілісності нашої України.
Молодше покоління має знати і бути вдячним цим захисникам за те, що вони бережуть мир і спокій у нашій державі.

Сьогодні ми хочемо розповісти про достойних синів нашої держави, двох братів - мешканців села Козачого (донедавна хутора Петрівського) Павла та Дмитра Мар’янових, які повернулися із зони АТО. Їхня мама - Наталія Євгеніївна Мар’янова, після розлучення з чоловіком, виховувала трьох синів одна. Роман та Павло – близнюки. Молодший брат Дмитро першим пішов на неоголошену війну захищати мирне населення. Він воював у батальйоні добровольців і мав позивний Діма-Камаз, його бойова машина «КАМАЗ»  добре відома землякам з наших попередніх публікацій.

Світлана Тилик спілкується з громадою вулиці МедоваОсінній вітерець погойдував віти беріз, і золотаве листя парашутиками спускалося на веселу дітвору, котра кружляла на каруселі, інші бавилися в пісочниці, а старші дівчатка налаштовували музичний центр. Цю картину нещодавно можна було спостерігати на вулиці Медовій (колишній - Будьонного) у день відкриття дитячого майданчика. Це свято для малечі стало можливим завдяки  ініціативі депутата Петрівської селищної ради Василя Кравцова та за підтримки Петрівського селищного голови Світлани Тилик. 

Під час спілкування  Василь Борисович розповів, як йому було прикро спостерігати, коли  влітку посеред дороги брьохалися  в калюжі діти.  Тож справою його честі, як депутата,  стало бажання відремонтувати дорогу.  Тоді, не вагаючись, почав діяти, шукаючи шляхи вирішення цієї проблеми. Неодноразово звертався до селищної ради, доки не отримав підтримку селищного голови Світлани Тилик, а згодом до справи долучився і начальник Петрівського залізорудного кар’єру Олександр Тилик. Їм Василь Борисович та мешканці вулиці щиро вдячні, адже тепер дорога полагоджена.

Нагадуємо, що в умовах підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №106 від 28.02.2015 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій», якою передбачено реформування програми надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу.
Право на отримання житлових субсидій мають домогосподарства, у яких витрати на оплату житлово-комунальних послуг, виходячи із соціальної норми житла та соціальних нормативів користування послугами, перевищують розмір визначеного обов’язкового платежу. Субсидія призначається одному із членів домогосподарства, за умови, що він зареєстрований у житловому приміщенні, і якщо на нього відкрито особовий рахунок на оплату житлово-комунальних послуг.

Одна з найдошкульніших проблем сучасності

Цукровий діабет: типи цукрового діабету, причини, діагностика, профілактика, ускладнення
Сьогодні діагноз цукровий діабет, на жаль, не рідкість. Однак досягнення медицини, засновані на постійному вивченні цього захворювання, дозволяють хворим вести нормальне життя, повноцінно працювати і займатися спортом.
Причиною цукрового діабету є недостатність або відсутність гормону інсуліну, внаслідок чого клітини майже не реагують на нього. Оскільки інсулін відповідає не тільки за засвоєння цукру в крові, а й за жировий і білковий обмін, то через його нестачу або надмірність у хворих на цукровий діабет розвивається тяжке порушення обміну речовин. Ще однією з причин захворювання на цукровий діабет II-го типу можуть служити порушення функції підшлункової залози, тому хвороба розвивається повільно, іноді абсолютно приховано. Ознаки та симптоми неявно або повністю відсутні. Це інсулінонезалежний тип, який не потребує ін’єкцій інсуліну. Такий тип цукрового діабету характерний для дорослих і літніх людей.

1. Найменування, місцезнаходження організатора конкурсу:
Виконавчий комітет Петрівської селищної ради Петрівського району Кіровоградської області, 28300, смт Петрове, вул. Святкова,7.
2. Підстава для проведення конкурсу:
Рішення сесії Петрівської селищної ради «Про проведення конкурсу надання послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Петрівської селищної ради» від 02 вересня 2016 року №255/7
3. Місце і час проведення конкурсу, прізвище та посада, номер телефону осіб, в яких можна ознайомитися з умовами надання послуг з вивезення твердих побутових відходів:
3.1. Місце: 28300, Кіровоградська область, Петрівський район, смт Петрове, вул. Святкова, 7.
3.2. Дата:13.12.2016 року
3.3. Час:14:00 за Київським часом
3.4. Контактна особа : Тимошицький Віталій Іванович – головний спеціаліст земельно-комунального відділу селищної ради, тел. (05237) - 9 - 72 - 60.

ось в таких умовах «Інгулець-2» змагався з «Реал-Фармою»Позитивний результат під акомпанемент зливи

Звіт про виступи обох наших команд у 18 турі першості України, відповідно, у Першій та Другій лігах, хотілося б почати з того, що безпосередньо до самої гри має лише непрямий, але, водночас, дуже відчутний стосунок.
От цікаво, за яким принципом складається календар змагань? І чому б в ньому не передбачити можливості перенесення матчів на якісь резервні дні, якщо трапляється таке, що ми спостерігали цієї середи? Та й взагалі, чому б упорядникам календаря, при його складанні, не залучити до співпраці синоптиків? Зараз веду мову про те, що чомусь найбільш щільний графік ігор, фактично, три матчі упродовж одного тижня, припав саме на найбільш дощовий листопадовий тиждень, тоді, як, наприклад, попередньої середи погода для проведення матчів була куди більш сприятливішою.

Розпочато оформлення паспорта у формі картки громадянам з 14 років

З початку листопада у підрозділах Управління Державної міграційної служби України в Кіровоградській області розпочато прийом документів на оформлення паспорта громадянина України у формі картки, починаючи з 14 років.
За новими правилами, затвердженими Кабінетом міністрів України (Постанова від 26.10.2016 № 754), паспорт-картка оформлюватиметься як перший паспорт з 14 років, а також особам, які змінили прізвище, втратили паспорт, або звертаються для вклеювання фотокартки по досягненню 25- та 45-ти річного віку, у випадку непридатності документа для використання. Рішення щодо оформлення паспорта-картки лише у певних випадках прийнято Урядом з метою уникнення ажіотажу навколо оформлення нових паспортів.
Обов’язкова заміна документів законодавством не передбачена, відповідно до закону всі раніше видані документи будуть чинними до завершення строку їх дії. Тому, добровільна (за бажанням) заміна документів тимчасово обмежена виключно з метою уникнення ажіотажу, великих черг та проявів корупції при наданні послуги.