Світлана Тилик спілкується з громадою вулиці МедоваОсінній вітерець погойдував віти беріз, і золотаве листя парашутиками спускалося на веселу дітвору, котра кружляла на каруселі, інші бавилися в пісочниці, а старші дівчатка налаштовували музичний центр. Цю картину нещодавно можна було спостерігати на вулиці Медовій (колишній - Будьонного) у день відкриття дитячого майданчика. Це свято для малечі стало можливим завдяки  ініціативі депутата Петрівської селищної ради Василя Кравцова та за підтримки Петрівського селищного голови Світлани Тилик. 

Під час спілкування  Василь Борисович розповів, як йому було прикро спостерігати, коли  влітку посеред дороги брьохалися  в калюжі діти.  Тож справою його честі, як депутата,  стало бажання відремонтувати дорогу.  Тоді, не вагаючись, почав діяти, шукаючи шляхи вирішення цієї проблеми. Неодноразово звертався до селищної ради, доки не отримав підтримку селищного голови Світлани Тилик, а згодом до справи долучився і начальник Петрівського залізорудного кар’єру Олександр Тилик. Їм Василь Борисович та мешканці вулиці щиро вдячні, адже тепер дорога полагоджена.

Питання дозвілля дітей турбувало не лише депутата, а й громаду вулиці. Тоді разом звернулися до підприємця Юрія Гриви, аби той виділив від своєї території зарослу чагарниками ділянку землі для облаштування дитячого майданчика. І добре, що він не відмовив. Відтоді і закипіла робота, до якої долучилася більшість жителів Медової. Серед активістів - Василь Береславський, Віктор Висоцький, Дмитро Сулима, Петро Ірискін, Сергій Полтавець, Віктор Шевченко, Олег Лазоренко, Яків Кирнац, Марія Вишнякова, Ірина Лепська та Зінаїда Васьковська. Ентузіасти доклали багато зусиль, аби підготувати місце для установки гойдалок, каруселі та пісочниці. Поки чекали поставки цього обладнання, своїми силами обладнали волейбольний майданчик, тепер мають намір установити ще кілька лавок.
Василь Кравцов пригощає дітворуДоки ми спілкувалися з Василем Борисовичем, біля майданчика поступово збиралися мешканці вулиці. На урочисте відкриття запросили і селищного  голову. Ця  приємна і радісна подія співпала з річницею обрання  Світлани Олександрівни на цю посаду. Вона, під час промови, коротенько проінформувала про те, що вдалося зробити за цей час по благоустрою селища: полагоджено дахи на 9 багатоповерхових будинках, облаштовані прибудинкові території, за рахунок місцевого бюджету створені більш комфортні умови в дитячому садочку «Рудана», заасфальтовано і підсипано щебенем місцеві дороги, а відкриття вже не одного такого ігрового майданчика є ознакою  того, що селище поступово змінюється, це лише початок, адже зробити належить ще більше. Тож кількість добрих справ залежить   від активності депутатів та громади. «Прикладом того, як потрібно дбати про свій край, є практичні справи вашого депутата Василя Кравцова, у виборі якого ви не помилилися», - зазначила вона і побажала громаді подальших успіхів. Світлана Олександрівна прибула на свято не одна, а з Казковим Їжачком, котрий разом з нею пригощав дітей та дорослих солодощами.
радісна мить веселих розвагЗатим В.Б.Кравцов теж подякував усім небайдужим у створені більш комфортних умов проживання по цій вулиці. Він також назвав найактивніших дітей, а це: Леся Глазичева, Аня Ірискіна, Даша Береславська, Таня Кравцова, Ярослава Бабенко, котрі теж виконували посильну роботу, щоб мати свій куточок для розваг. Василь Борисович теж пригостив їх цукерками. З нагоди такої події висловив свої думки безпосередній учасник будівництва майданчика Василь Береславський. Дякував усім причетним до цієї доброї справи, бажав здоров’я і наснаги до суспільно-корисної роботи та бережливого ставлення до спільного майна. А Яків Кирнац, окрім слів подяки, підніс Світлані Тилик запашний коровай, який вона розділила з жителями цієї вулиці. Діти продовжували насолоджуватися іграми на майданчику, а Світлана Тилик та Василь Кравцов тим часом поїхали на вулицю Олексія Лисенка оглянути місце, де теж планується ремонт дороги та спорудження аналогічного дитячого майданчика.

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімках: Світлана Тилик спілкується з громадою вулиці Медова; Василь Кравцов пригощає дітвору; радісна мить веселих розваг.