22 вересня 2001 року, в день 60-ї річниці з початку підпільно-партизанського руху в Україні в роки Великої Вітчизняної війни, у нашій країні вперше відзначався День партизанської слави, встановлений Указом Президента України №1020/2001 від 30.10.2001.
Свято партизанської слави встановлено в Україні «...на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, увічнення їхньої пам’яті...».
Це - державне визнання внеску народних месників у велику Перемогу над нацизмом, відновлення історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали. Це - свято людей сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом.

завжди готові стати на захист людейМинулої п”ятниці голова райдержадміністрації Сергій Завалій та керуючий справами виконавчого апарату районної ради Борис Гнатюк привітали особовий склад районного сектору управління державної служби з надзвичайних ситуацій з їхнім професійним святом.
Сергій Володимирович зазначив, що рятувальники завжди стоять на бойовому посту, захищаючи людей від пожеж і надзвичайних ситуацій, а коли приходить біда, не шкодуючи власного здоров’я і життя, виконують свій обов’язок.
Він побажав рятувальникам всього найкращого в особистому житті.
- Нехай у вашій службі будуть тільки навчання і поменше реальних бойових виїздів на пожежі і надзвичайні ситуації, - побажав він.
Борис Іванович передав рятувальникам вітання від голови районної ради Тамари Сакари, приєднався до поздоровлень С.Завалія. Начальник Петрівського РС УДСНС в Кіровоградській області Володимир Малюта висловив вдячність керівництву району за підтримку, запевнив, що рятувальники і надалі підвищуватимуть професійні навички, щоб завжди бути готовими стати на захист людей.
С.Завалій і Б.Гнатюк вручили Грамоти районної ради і райдержадміністрації В’ячеславу Бакуну – старшому прапорщику служби цивільного захисту, командиру відділення 32-ї державної пожежно-рятувальної частини, Олександру Бідному – сержанту служби цивільного захисту, старшому пожежному, Галині Козловській – молодшому сержанту служби цивільного захисту, Тарасу Стулію – сержанту служби цивільного захисту, водію 32-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Анатолій Рябоконь

На знімку: завжди готові стати на захист людей.

Управління Держпраці у Кіровоградській області є територіальним органом Державної служби України з питань праці.
Пріоритетними завданнями для інспекторів Держпраці залишається контроль за дотриманням законодавства про працю та створення умов для роботи системи охорони праці на виробництві, гігієни праці, а також з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість населення, загальнообов’язкове державне соціальне страхування в частині призначення, нарахування та виплати допомоги, компенсацій, надання соціальних послуг та інших видів матеріального забезпечення з метою дотримання прав і гарантій застрахованих осіб, здійснення державного регулювання і контролю у сфері діяльності, пов’язаної з об’єктами підвищеної небезпеки.
Першочерговими завданнями Управління Держпраці у Кіровоградській області на 2016 рік визначено продовження роботи щодо проведення заходів, у тому числі превентивних, спрямованих на зниження рівня заборгованості з виплати заробітної плати та рівня нелегальної зайнятості, відкритість у роботі, а також зниження рівня виробничого травматизму, у тому числі - із смертельними наслідками.
Питання трудових відносин та охорони праці в Україні дуже актуальні, оскільки збереження життя наших громадян на робочому місці є надзвичайно важливим.
Держпраці у своїй діяльності акцентує увагу на проведенні превентивної роботи, здійснюючи, в першу чергу, не наглядову, а роз’яснювальну функцію.
З метою посилення співпраці з громадськістю щодо запо-бігання корупції в Управлінні Держпраці у Кіровоградській області функціонує антикорупційна телефонна лінія. У разі спонукання службовими особами Управління Держпраці до отримання ними неправомірної вигоди, зловживання повноваженнями, повідомляйте на номер антикорупційної лінії (0522) 24-57-71.
Також інформацію можна надсилати: на електронні адреси: 11kr@dsp.gov.ua; tu_kirovograd@ukr.net.; на поштову адресу: 25006, м. Кіровоград, вул. Дворцова, 24.

від 8 вересня 2016 року № 39 - р

Про скликання десятої сесії районної ради сьомого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розділу ІІ, пункту 13.6 розділу ХІІІ Регламенту Петрівської районної ради сьомого скликання:
1. Скликати десяту сесію районної ради сьомого скликання 29 вересня 2016 року на 10.00 годину в сесійній залі районної ради за адресою: смт Петрове вул. Святкова, 20.
2. На обговорення винести наступні питання:
2.1.Про затвердження технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки Лисенка Сергія Денисовича (12,2998га).
2.2.Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки громадянам Лисенку Юрію Миколайовичу та Голіку Сергію Володимировичу.
2.3.Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки, наданої в оренду Момоту Максиму Анатолійовичу.
2.4.Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки СФГ «Пролісок» (19,3626 га).
2.5. Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки СФГ «Пролісок» (49,9998 га).
2.6. Про внесення змін до структури та чисельності районної ради та її виконавчого апарату.
2.7.Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки, переданої у власність громадянину Майданнику Володимиру Яковичу.

однокласникиЧерез два роки під грушкою

Здрастуй, таке рідне і до дрібниці знайоме наше шкільне подвір’я!
Здрастуй, крислата груша посередині, під якою багато років поспіль гарячково горталися екзаменаційні білети, яка вислухала безліч дівочих і хлоп’ячих секретів!
Скільки разів на цьому подвір’ї малиново заливався шкільний дзвінок: для кого - вперше, для кого - востаннє.
Ось там, праворуч, стояв наш 11-Б, а поруч - ще три, бо тоді було аж чотири випускних класи, як підсумок експериментів з 11 та 10-річною освітою. Тільки було це уже півстоліття тому.
Відлетіли у вирій роки, та ми не забули ні школи, ні своїх однокласників. Були і знакові – двадця-ти-, тридцятиріччя з дня випуску і просто рядові зустрічі.
Та ось цього року 20 серпня наше зібрання було приурочене 50-річчю отримання атестатів зрілості.
І знову нас покликало те саме подвір’я колишньої школи, ця крислата груша.
Хто давно не бачився, з трудом впізнавали один одного, адже роки не щадять...

могили загиблих воїнів в ЧерніговіЗ 20 по 21 серпня поточного року в Чернігові пройшла Всеукраїнська акція «Єдина родина України», в якій взяли участь сім’ї загиблих воїнів АТО з усіх областей України. Ініціаторами та розробниками програми заходу були єдиний волонтерський центр «Єдина родина Чернігівщини», громадські організації «Ресурс», «МАРТ», «Українська асоціація матерів», «Ініціатива «Активні громадяни». Всебічну підтримку в підготовці та проведенні акції надали Чернігівська обласна державна адміністрація та Чернігівська міська рада.
Метою заходу визначили налагодження дружніх стосунків та напрацювання партнерських зв’язків між родинами загиблих воїнів АТО з усіх областей України. Акція складалася з наступних компонентів:
-інтеграційні заходи для знайомства учасників;
-вивчення досвіду діяльності ГО «Єдина родина Чернігівщини»;
-ознайомлення учасників з культурними та історичними пам’ятками м.Чернігова;
-напрацювання графіка подальших спільних дій осередків громадських організацій з різних областей України.
До організації акції були залучені громадські організації та мистецькі колективи Чернігова та області, планувалося, що прибудуть до 400 учасників з усіх регіонів України, її висвітлюватимуть регіональні й загальноукраїнські ЗМІ та телеканали, глядацька/читацька аудиторія яких складатиме близько 200000 жителів України.
Якісними показниками акції стало налагодження дружніх стосунків між сім’ями загиблих воїнів АТО (в соціальній психології це має назву «розділене горе», що суттєво пом’якшує психологічний стан від втрати рідної людини).
До віддалених (перспективних) результатів акції належать плани зареєструвати не менше 5 громадських організацій в інших областях України на кшталт ГО «Єдина родина Чернігівщини», розробка та направлення на розгляд міжнародних донорських агенцій не менше 5 спільних програм (проектів), створення патріотичного руху (без партійних вподобань та протекторату) на відновлення національної свідомості українців.
Джерелами фінансування були визначені обласні державні адміністрації (проїзд учасників від відповідних областей), Чернігівська ОДА, Чернігівська міська рада, районні державні адміністрації Чернігівської області, спонсорські кошти.

плакат, з яким до Володимирівки прибула невеличка група ультрас «Таврії», не залишає жодних сумнівів у їхній позиції щодо державної належності КримуТимчасовий спалах чи ознаки подолання кризи?

Ну ось, нарешті, чорна смуга для петрівських уболівальників перервана (чи надовго, щоправда, – наперед не загадуватимемо). Однак минулої неділі в чемпіонаті України з футболу, відповідно, в першій та другій лігах, перемоги здобули обидві наші команди: «Інгулець» на власному полі впевнено переграв «Тернопіль» з рахунком 3:0, а «Інгулець-2» в Херсоні здолав тамтешній «Кристал» з рахунком 2:1. Причому, наші футболісти вели в рахунку 2:0 аж до кінця матчу, і лише на четвертій, доданій арбітром до основного часу, хвилині господарі змогли відзначитися у наших воротах голом престижу.
Щоправда, недільний успіх наших команд поки що жодним чином не змінив їх турнірних позицій. На жаль, втрачати їх виявилося набагато простіше, аніж потім відвойовувати заново. Так у другій лізі свої перемоги здобули й основні наші конкуренти – «Рух» та «Кремінь», залишивши таким чином нас на третій сходинці. Так само загострилася боротьба і в першій лізі, зокрема, серед тих команд, що прагнуть залишити «зону вильоту», в безпосередній близькості до якої перебуває і наша команда. Тож для того, аби впевнено її полишити, однієї перемоги поки що недостатньо.