Управління Держпраці у Кіровоградській області є територіальним органом Державної служби України з питань праці.
Пріоритетними завданнями для інспекторів Держпраці залишається контроль за дотриманням законодавства про працю та створення умов для роботи системи охорони праці на виробництві, гігієни праці, а також з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість населення, загальнообов’язкове державне соціальне страхування в частині призначення, нарахування та виплати допомоги, компенсацій, надання соціальних послуг та інших видів матеріального забезпечення з метою дотримання прав і гарантій застрахованих осіб, здійснення державного регулювання і контролю у сфері діяльності, пов’язаної з об’єктами підвищеної небезпеки.
Першочерговими завданнями Управління Держпраці у Кіровоградській області на 2016 рік визначено продовження роботи щодо проведення заходів, у тому числі превентивних, спрямованих на зниження рівня заборгованості з виплати заробітної плати та рівня нелегальної зайнятості, відкритість у роботі, а також зниження рівня виробничого травматизму, у тому числі - із смертельними наслідками.
Питання трудових відносин та охорони праці в Україні дуже актуальні, оскільки збереження життя наших громадян на робочому місці є надзвичайно важливим.
Держпраці у своїй діяльності акцентує увагу на проведенні превентивної роботи, здійснюючи, в першу чергу, не наглядову, а роз’яснювальну функцію.
З метою посилення співпраці з громадськістю щодо запо-бігання корупції в Управлінні Держпраці у Кіровоградській області функціонує антикорупційна телефонна лінія. У разі спонукання службовими особами Управління Держпраці до отримання ними неправомірної вигоди, зловживання повноваженнями, повідомляйте на номер антикорупційної лінії (0522) 24-57-71.
Також інформацію можна надсилати: на електронні адреси: 11kr@dsp.gov.ua; tu_kirovograd@ukr.net.; на поштову адресу: 25006, м. Кіровоград, вул. Дворцова, 24.