колона демобілізованих воїнівНеліричний вступ

І настане час, коли один скаже: «Слава Україні!» і мільйони відповідатимуть: «Героям слава!».
Ці слова Провідника національно-визвольної боротьби українського народу Степана Бандери стали своєрідним епіграфом, лейтмотивом урочистої зустрічі демобілізованих воїнів, які повернулися з російсько-української війни, яка чомусь досі сором’язливо зветься АТО, хоча Президент України Петро Порошенко, ще перебуваючи в статусі кандидата в президенти, говорив, що антитерористична операція повинна тривати не місяці, не тижні і навіть не дні, а години. З тих пір минуло більше двох років, та кінця військовому протистоянню не видно.
Ці слова, дещо їх переінакшивши, повторила на Установчому з’їзді Народного Руху України Олена Бондаренко (не слід плутати з одіозною «регіоналкою» - її повною тезкою, - авт.), яка тоді очолювала Луганську обласну організацію Руху, а згодом склала народним депутатом України. Вона сказала: «І прийде час, коли в Києві скажуть: «Слава Україні!», і Донбас відповість: «Героям слава!».
Прийшов такий час – в Києві на Майдані Гідності пролунало це гасло, натомість Донбас відповів антидержавним збройним заколотом, організованим російською агентурою та підігрітим антиукраїнською пропагандою, яка безперешкодно тривалий час промивала мізки жителям Донбасу.

урочиста мить зустрічі гостей«Свічадо» збирає гостей

У Новостародубському ЗНЗ  не вперше зустрічають вчительську громаду на традиційному форумі «Свічадо». Саме так назвали ветерани освітянської ниви свій клуб, створений свого часу за ініціативи і сприяння начальника відділу освіти Григорія Москальця та керівника освітянскьої профспілки Людмили Горбанець, який восени цього року відзначить свій п’ятнадцятирічний юві-лей.   Кожного року новостародубці до цієї події готуються заздалегідь і натхненно. Ця подія поєднала творчість учительської та учнівської художньої самодіяльності.  На фасаді школи дійство почалося з проведення дитячого флешмобу  «Від Донбасу до Карпат». Затим теплими, щирими вітальними словами та запашним короваєм зустріли гостей господарі навчального закладу, після чого освітяни у супроводі старшокласників крокують по килимовій доріжці до актового залу. І вже за кілька хвилин  зі святково вбраної сцени у виконанні дітей  лунає пісня «Здрастуй, школо!» у виконанні Алли Костюк. Прозвучали фанфари - і ведучі розпочинають  перекличку вчителів-предметників. Потім на сцену виходить ансамбль місцевих вчителів та виконує «Попурі на тему  українських пісень». До Петрівської ветеранської родини першою звертається  голова  ветеранського клубу Н.В. Гуренко. Ніна Василівна, вітаючи учительську спільноту, подякувала усім їм та батькам за виховання у дітей почуття патріотизму, що сьогодні особливо важливо, адже на сході України триває війна. Вона побажала, щоб усі захисники повернулися у свої родини живими. Затим запропонувала вшанувати хвилиною мовчання колег, яких вже немає на цьому світі. А ще Ніна Василівна дякувала новостародубцям за гостинність та висловила сподівання, що ця зустріч додасть наснаги до життя та багато позитивних емоцій. Побажала присутнім щастя, здоров’я, любові та поваги від рідних, колег і колишніх учнів.

(Нарис)

Біля мого вікна росте дуже стара верба, та душа її залишається молодою і доброю. Вона зберігає дупло для шпаків, що прилітають щороку навесні, і двічі на сезон виводять своє потомство. Дуже цікаво спостерігати , як батьки з турботою і піклуванням навчають маленьких перед тим, як летіти у вирій. Який це сімейний клопіт і гамір! Маленькі падають на землю, а батьки щебечуть, кружляють над ними, поки вони відлетять. А вербичка пишається тим, що зберігає їм житло.

учасники та організаториЦими днями у Петровому, на базі відпочинку «Утес», відбувся районний фестиваль дитячих громадських організацій «Живи й процвітай, Україно моя, для миру, для щастя, любові й добра», присвячений 25-й річниці незалежності нашої держави. На урочистій лінійці з цієї нагоди зібралися найактивніші учасники громадського життя навчальних закладів нашого району.
Рідна Україна - найвища вершина щастя і муки, честі й любові. Маєш Вітчизну – значить маєш землю і сонце, небо й повітря.
Моя Батьківщина – це мама і тато,
Це школа, садочок, бабусина хата,
Моя Батьківщина – це білі ромашки
І радісний щебет веселої пташки!
Моя Батьківщина – найкраща, єдина,
І всі називають її – Україна!
У глибину століть сягає історія нашого народу. Україна має багате й славне минуле. Вона виплекала Запорізьку Січ, славетну Києво-Могилянську Академію. Наша Батьківщина виколисала велетнів сили і духу, таких як Петро Сагайдачний, Богдан Хмельницький, Іван Сірко, Григорій Сковорода, Устим Кармелюк, Юрій Дрогобич, Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Михайло Грушевський... Цей перелік, можна продовжити й іменами багатьох наших сучасників, які примножують славу нашої Батьківщини. Чверть століття для держави - ще зовсім маленький термін, але так багато вже пережито її громадянами. Попереду шлях змін та перетворень, а торувати його належить вам, молодому поколінню, тож нехай він буде успішним та результативним.

Новий уряд і новий прем’єр-міністр удвічі підвищили ціну на газ для найбідніших верств населення.
Про це заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі програми «ШустерLIVE».
«Це абсурд, який досягає вже такої межі, що без чесного і відданого країні генпрокурора розібратись тут неможливо», – наголосила політик.
Лідер фракції звернула увагу, що тепер від урядової політики найбільше потерпатимуть найбідніші українці.
«Уряд взяв ціну 7,188 для того, щоб запудрити людям мізки: знизили символічно на 4,3%, щоб на телебаченні хвалитись, що вони зменшили ціну на газ. А потім взяли найбідніші верстви населення, які отримували газ по 3,600 і за опалювальний період могли спожити менше 1200 кубометрів, а це старий житловий фонд, все село. І новий уряд і новий прем’єр-міністр підвищують ціну на газ для найбідніших людей майже в два рази і ставлять 6,879. Такого цинізму ніде більше у світі не існує, щоб при таких зарплатах і пенсіях, коли забрали всі соціальні системи підтримки людей і при цьому підвищують до таких меж, яких немає в інших країнах!» – обурилася Тимошенко.
За її словами, ціни на газ, який йде на тепло і гарячу воду, спеціально підняли, коли завершився опалювальний період.
«І тепер вони будуть промивати мізки людям аж до жовтня і будуть тримати ціну на гарячу воду вже вдвічі вищу, а на опалення вам просто кинуть потім ці платіжки і поставлять перед фактом», – припустила лідер фракції.
Юлія Тимошенко також звернула увагу: «Якщо подивитися на нову ціну на газ, то тепер на кожну тисячу кубометрів буде більше, ніж 3,5 тис податків – це побори з вас!»
«Сьогодні йде запекла боротьба за те, хто очолить компанію «Укргазвидобування», хто стане там керувати і буде дерибанити гроші. Не сумнівайтеся, все це буде робитися під патронатом президента, бо він не може не знати, що там відбувається, у нього всі силові структури і вся система контролю в руках», – вважає лідер «Батьківщини».
Тимошенко назвала екстраординарною ситуацією, коли з українців знімають 52% податку від ціни. Водночас, за її словами, у Великобританії – 4,6%, у Польщі – 18,7%.

 

шикування учасниківТаку назву має Всеукраїнська акція, яка проводиться щороку на підтримку олімпійського руху та з метою залучення молоді до занять фізкультурою і спортом.
У рамках акції в Петрівському НВК «ЗШ ІІ-ІІІ ступенів – гімназія» відбувся забіг на 1000 м., співорганізатором якого став відділ молоді і спорту райдержадміністрації. У спортивному заході взяли участь кращі учні 7 – 10 класів.
Розпочався він з шикування, під час якого вчитель фізкультури Василь Кампо розповів учням про зміст та мету акції, нагадав, що молодь, крім почуття любові до Батьківщини, повинна зростати сильною та загартованою, аби бути готовою до захисту України і праці задля її блага.
В.о. начальника відділу молоді та спорту рай-держадміністрації Ірина Лугова привітала учасників забігу, висловила вдячність за їхню небайдужість та спортивні успіхи. Вона зауважила, що учасники забігу не змагатимуться між собою, адже він має символічне значення, покликаний пропагувати серед молоді здоровий спосіб життя.
Після виконання комплексу вправ задля розминки учасники забігу на чолі з В.Кампо пробігли кілька кіл навколо спортивного майданчика. По завершенні всі вони отримали Подяки відділу молоді та спорту, а одна з найактивніших спортсменок навчального закладу, учениця 8-А класу Аня Сас, яку визнали кращою під час виконання вправ, була нагороджена Грамотою і кубком.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

розминка І.Лугова і В.Кампо привітали А.Сас з перемогою

На знімках: шикування учасників; розминка; І.Лугова і В.Кампо привітали А.Сас з перемогою.

Президент ФК «Інгулець» Олександр ПоворознюкПрезидент ФК «Інгулець»: Найвище завдання – вихід до УПЛ

У команди з Петрового амбітні плани

Президент ФК «Інгулець» Олександр Поворознюк розповів про завдання на наступний сезон у першій лізі та плани розвитку юнацького футболу.
- Сезон 2015/2016 років у другій лізі був цікавим і, думаю, вболівальникам сподобався й тримав у напрузі до його завершення. Команди у вищих дивізіонах України розпадаються, футболісти розходяться і шукають роботу. Команди другої ліги зуміли добре підсилитися, що підвищило рівень другої ліги. Взимку команди доукомплектувалися кваліфікованими футболістами і в другій частині чемпіонату прохідних матчів не було.
Команди нижньої частини турнірної таблиці, наприклад, «Арсенал-Київщина» і «Нікополь-НПГУ» могли дати бій будь-якій команді й відібрати очки. Радий, що команда виконала поставлене завдання виходу до першої ліги. Дякую футболістам, що витримали ритм. В останній грі був неймовірний настрій у футболістів. Ми більше бажали перемогти, ніж суперник. Висловлюю слова подяки вболівальникам за гарну підтримку команди, за ту чудову атмосферу, що вони створювали на стадіоні. Недаремно, що у чемпіонаті ми лише одного разу програли вдома: поступилися «Енергії» у матчі, який мали вигравати, але фатально не щастило при реалізації створених моментів.
- Яке завдання буде поставлено перед командою на дебютний сезон у першій лізі?
- Найвище завдання – вихід до Прем’єр-ліги України. Ми будемо битися у кожному матчі.
- «Інгулець-2» плануєте заявити до другої ліги?
- Так. Хочемо створити команду, у якій будуть грати футболісти 1998-1999 років народження. Будемоорієнтуватися на молодь з різних куточків України. Ми дамо їм шанс себе проявити у дорослому футболі. Молодим футболістам краще грати у дорослий футбол у другій лізі, ніж виступати у дублях команд Прем’єр-ліги України. У другій лізі вони зможуть краще про себе заявити. Яскравим прикладом є наш Джаба Фхакадзе. Нині його викликають до юнацької збірної України. Вже у другому матчі йому вдалося забити дебютний м’яч. Також відзначу, що нам потрібні ще два тренери, масажист та лікар. Матчі «Інгульця-2» плануємо проводити в селі Володимирівка, де є хороші природнє та штучне футбольні поля. Також плануємо у селі Володимирівка створити школу-інтернат, у якій навчатимуться юнаки 2006-2008 р.н. з різних областей України.

Сайт UA.Футбол

Правила пожежної безпеки під час проведення жнивної кампанії

Шановні аграрії району!

Незабаром почнеться сезон жнив, тому слід пам’ятати основні правила при збирані зернових.
До початку збирання врожаю вся збиральна техніка, агрегати та автомобілі повинні мати відрегульовані системи живлення, змащення, охолодження, а також бути оснащені справними іскрогасниками, обладнані первинними засобами пожежогасіння.
-корпуси комбайнів повинні бути оснащені заземлювальним металевим ланцюгом, що торкається землі;
-перед дозріванням колосових, хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степової смуги, автомобільних доріг та залізниць мають бути обкошені і оборані смугою не менше 4 м завширшки;
-у період воскової стиглості, хлібні масиви необхідно розбити на ділянки площею не більше 50 га. Між ділянками слід робити прокоси не менше 8 м завширшки, посередині прокосів робиться проорана смуга не менше 4 м завширшки;
-Тимчасові польові стани необхідно розташовувати не ближче 100 м від хлібних масивів та оборати смугою 4 м завширшки;
- на хлібному масиві площею понад 25 га, з якого збирається врожай, необхідно мати напоготові трактор з плугом на випадок пожежі;
-у період збирання забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях;
-зернотоки слід розміщувати від будівель та споруд на відстані не ближче 50 м, а від хлібних масивів – не ближче 100 м;
-заправлення паливом збиральної техніки повинно здійснюватись за межами поля (не ближче 30 м ) при непрацюючих двигунах;
-у місцях зберігання сільськогосподарської техніки в польових умовах необхідно розміщувати її на майданчиках, віддалених від скирт соломи, сіна, токів, хлібних масивів на відстані не менше 100 м, а від будівель - не менше 50 м. Ці майданчики мають бути оборані смугою 4 м завширшки;

УРА! Нарешті, це здійснилось,
-У першій лізі «Інгулець»!
Як в середу футбол дивились -
Тривога йшла з наших сердець.
І ось: два - нуль, «Скалу» здолали,
Вже перша ліга на кону.
З «Десною» ми на рівних стали,
Команда здобула ціну!
Тепер в цій лізі закріпитись
І показать достойний клас,
За кожен гол до смерті битись
Та грою радувати нас!
Ми маємо на це надію,
Й команда нас не підведе.
Поворознюк вражати вміє
І, вірю, - всім це доведе.
Весь світ узнає про Петрове
І про команду «Інгулець»,
Наш президент таке дав слово,
А він, як знаємо, - боєць.
Всі вболівальники вітають
Команду й тих, хто їх створив.
І перемог їм всім бажають,
І успіх, щоб до цілі вів.

Володимир Паладько.