урочиста мить зустрічі гостей«Свічадо» збирає гостей

У Новостародубському ЗНЗ  не вперше зустрічають вчительську громаду на традиційному форумі «Свічадо». Саме так назвали ветерани освітянської ниви свій клуб, створений свого часу за ініціативи і сприяння начальника відділу освіти Григорія Москальця та керівника освітянскьої профспілки Людмили Горбанець, який восени цього року відзначить свій п’ятнадцятирічний юві-лей.   Кожного року новостародубці до цієї події готуються заздалегідь і натхненно. Ця подія поєднала творчість учительської та учнівської художньої самодіяльності.  На фасаді школи дійство почалося з проведення дитячого флешмобу  «Від Донбасу до Карпат». Затим теплими, щирими вітальними словами та запашним короваєм зустріли гостей господарі навчального закладу, після чого освітяни у супроводі старшокласників крокують по килимовій доріжці до актового залу. І вже за кілька хвилин  зі святково вбраної сцени у виконанні дітей  лунає пісня «Здрастуй, школо!» у виконанні Алли Костюк. Прозвучали фанфари - і ведучі розпочинають  перекличку вчителів-предметників. Потім на сцену виходить ансамбль місцевих вчителів та виконує «Попурі на тему  українських пісень». До Петрівської ветеранської родини першою звертається  голова  ветеранського клубу Н.В. Гуренко. Ніна Василівна, вітаючи учительську спільноту, подякувала усім їм та батькам за виховання у дітей почуття патріотизму, що сьогодні особливо важливо, адже на сході України триває війна. Вона побажала, щоб усі захисники повернулися у свої родини живими. Затим запропонувала вшанувати хвилиною мовчання колег, яких вже немає на цьому світі. А ще Ніна Василівна дякувала новостародубцям за гостинність та висловила сподівання, що ця зустріч додасть наснаги до життя та багато позитивних емоцій. Побажала присутнім щастя, здоров’я, любові та поваги від рідних, колег і колишніх учнів.

учасники флешмобуНачальника районного відділу освіти ведуча представила, як головного диригента. І це дійсно так, адже рівень досягнень на педагогічній ниві багато в чому залежить від керівника галузі , а про її результативність свідчить досить високий рейтинг показників роботи педагогів Петрівщини на обласному рівні. Григорій Леонідович передав привітання та слова вдячності учасникам засідання клубу «Свічадо» від керівництва ра-йону. Вітаючи знавців дитячих душ та сердець, «головний диригент» подякував колегам за плідну працю, адже  нині в освітянській галузі відбувається новий етап реформування. Ця вимога часу в розвитку суспільства, що спонукає сьогодні працювати ще краще, ніж учора. Для плідної співпраці з обома гілками влади двері кабінетів керівництва району, як і його особисто - зав-жди відкриті. Є всі сподівання, що завдяки професіоналізму педагогів, при підтримці ветеранів, котрі мають багатий досвід, удасться організувати навчально-виховний процес за новими програмами  та новими шкільними посібниками, що дасть змогу по-ліпшити якість  освіти. Для реалізації поставлених завдань, учителю доступні всі інструменти для виховання та надання знань, задля досягнення результативності, а досвід ветеранів - неабияка підмога в цьому.

вітальне слово Григорія МоскальцяГолова профспілкової організації працівників освіти Людмила Горбанець, звертаючись до колег, зазначила, що їй приємно бачити ось таку велику освітянську родину. Зичила всім здоров’я та довголіття, а ще - щоб у родинах панували лише мир та злагода, побільше радості в житті.
Цікавим виявилося привітання і учнів першого класу місцевого ЗНЗ. Виступ нагадав присутнім у залі їх шкільні роки. Це був лише початок змістовної концертної програми, далі ж на сцені демонструвала свої таланти вся шкільна громада. А фільм про історію розвитку освіти села Новий Стародуб багатьох спонукав до роздумів та споминів про своїх вчителів та однокласників. Новостародубська школа стала колискою багатьох видатних діячів держави та ближнього зарубіжжя. Ведучі називають сімейні династії новостародубських вчителів, бажають всім гостям довгих років життя та щоб їхня доброта і любов до людей знайшла продовження у їхніх учнях. 

Гарячі оплески та усміхнені обличчя присутніх свідчили про те, що вони отримали від концертної програми та від спілкування в ході зустрічі велике задоволення. Григорій Леонідович зазначив, що у цьому закладі панує животворча аура. Тут живуть і працюють креативні, обдаровані вчителі. Свідченням цього є хоча б те, що двоє педагогів цього закладу - Максим Варфоломєєв та Марина Лут - стали переможцями обласного конкурсу «Містер освітянин» («Міс освітяночка»). Він побажав, щоб і надалі джерело духовності наповнювало віру в мирне та щасливе майбутнє України. Усім педагогічним та учнівським колективам побажав успіхів.

Сергій АНДРУСЕНКО.

у залі ветерани освітянської ниви на сцені юні артисти

виступ учительської художньої самодіяльності приємні миттєвості зустрічі

На знімках: урочиста мить зустрічі гостей; учасники флешмобу; вітальне слово Григорія Москальця; у залі ветерани освітянської ниви; на сцені юні артисти; виступ учительської художньої самодіяльності; приємні миттєвості зустрічі.