Ця історія досі викликає неоднозначні оцінки. І це відбувається як з боку суспільно-політичної свідомості обох держав, учасниць згаданої події, так і з боку суто історичного підходу вельми шанованих дослідників. Указ Президента України про «День пам’яті Героїв Крут» № 15 /07, який відзначається 29-го січня, був підписаний 15-го січня 2007-го року.

Цей День, не дивлячись ні на що, назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї вітчизни. День пам’яті Героїв Крут.

учасників урочистого зібрання вітає Тамара СакараДень Соборності України є, як і День Незалежності, головним державним святом. Про єдину Українську державу мріяли впродовж кількох століть патріоти, ця мрія, на відміну від так званих «скрепів» так званого «Руського міра», який безуспішно намагаються будувати Путін з Дугіним та Гундяєвим, освячена кров’ю мільйонів відомих і невідомих борців.

Сьогодні, як і майже 100 років тому, за єдину Україну гинуть її сини і доньки, відстоюючи наше право на власну державу, право бути господарем на власній землі.

З нагоди Дня Соборності в сесійній залі районної ради зібралися працівники апарату районної ради, райдержадміністрації та її підрозділів.

День пам’яті героїв Крут29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут – саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

Їх було триста – студенти та гімназисти. Проти них були тисячі – солдати, фронтовики та матроси більшовицької армії. Нерівний бій. Бій під Крутами, який на декілька днів віддалив захоплення Києва. Бойовий наказ наша молодь виконала.

Січень 1918 року. На столицю України насуваються озброєні до зубів більшовицькі орди під командуванням колишнього царського генерала Муравйова. Київські студенти та гімназисти, прагнучи захистити молоду Українську державу, організували Курінь січових стрільців, щоб дати гідну відсіч загарбникам.

серед нагороджених волонтерів Кіровоградщини наша землячка Алла ГорністоваНа минулому тижні велику групу волонтерів Кіровоградщини було відзначено медалями та орденами від Всеукраїнського об’єднання «Країна» за неоціненну допомогу військовим та поліції в їх благородній місії по захисту єдності і цілісності нашої держави на Сході країни.

Приємно, що серед нагороджених і наша землячка – Алла Павлівна Горністова, яка отримала медаль «За гідність та патріотизм» з рук начальника Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Сергія Кондрашенка. Загалом же цього дня нагороди отримали 30 волонтерів з обласного центру та різних районів Кіровоградщини.

Безсумнівно те, що роблять наші  волонтери, стало справжнім феноменом сучасності і одним з основних запобіжників того, щоб зловісний оскал «Русского міра» не поширився на усю територію південно-східної України.

сучасна техніка розчищає вулиці ПетровогоДавно вже ми не бачили таких снігопадів, як нинішньої зими. Практично, за півтори доби, а особливо в ніч з 17 на 18 січня, кілька областей України, в тому числі і Кіровоградська, потрапили у сніговий полон, а в наступні дні ситуація ще більше ускладнилася. Рух дорогами державного, обласного та місцевого значення був паралізований. Тому служби життєзабезпечення були переведені на режим посиленого цілодобового чергування.

Працівники районної дорожньої служби кинули всі свої сили на розчищення доріг. Їм допомагали, практично, усі сільгосптоваровиробники, а також працівники Петрівського кар’єру, але вітер зводив нанівець їхні зусилля, заново замітаючи щойно розчищені ділянки. Через це багато людей опинилися в сніговому полоні на дорогах. Як повідомив начальник пожежно-рятувальної частини №32 А.Панченко, із заметів було визволено 23 вантажних і 18 легкових автомобілів.

ПДФО

У 2016 році застосовуватиметься базова ставка 18% до усієї бази оподаткування, незалежно від її розміру (п. 167.1 ПКУ). Відтак відмінено обов’язок подавати річну декларацію фізичними особами, якщо протягом податкового (звітного) року оподатковувані доходи нараховувалися одночасно двома або більше податковими агентами і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищує 120 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року.

Для пенсій або довічного грошового утримання, розмір яких більший, ніж 3 розміри мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року (4134 грн), до суми перевищення застосовуватиметься ставка ПДФО у розмірі 15%;

- для пасивних доходів зберігатиметься окрема ставка 5% для доходів у вигляді дивідендів, нарахованих резидентами-платниками податку на прибуток підприємств. Решта пасивних доходів (а до них належать, крім дивідендів, проценти, роялті та інвестиційний прибуток) оподатковуватимуться ПДФО за базовою ставкою – 18%.

Педагогічна спадщина В.О. СухомлинськогоРозвиток творчої особистості учнів за допомогою особистісного та ціннісно-орієнтаційного підходу на основі впровадження в практику роботи педагогічних ідей В.О.Сухомлинського

Педагогічна спадщина В.О. Сухомлинського – джерело творчості та глибокого вивчення практичного досвіду для кожного вчителя. Вона відкриває нові можливості для формування і вдосконалення педагогічної майстерності.

Теоретичні положення й методичні знахідки В.О. Сухомлинського щодо формування творчої особистості школяра є вагомим і помітним внеском у вітчизняну й світову педагогіку. «Творчість» як педагогічну категорію видатний педагог розглядав у єдності інтелекту, волі, моральних якостей, емоцій дитини, як глибоко своєрідну сферу духовного життя дітей, в котрому яскраво виявляється індивідуальна самобутність кожної дитини, як одну з умов утвердження моральної гідності, самоповаги. Суть особистісного підходу в тому, що в школу приходять не просто учні, а учні-особистості, зі своїм світом почуттів і переживань. Учитель має враховувати ці особливості і використовувати такі прийоми, в яких кожен учень почуває себе особистістю, відчуває індивідуальну увагу вчителя.

На виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (від 24.12.2015 №911-VIII) Урядом 25.12.2015 року схвалено постанову Кабінету Міністрів України № 1181 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», якою з 1 січня поточного року змінено порядок призначення допомоги дітей одиноким матерям та тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

Як визначається розмір допомоги з 1 січня 2016 року?

Допомога на дітей одиноким матерям надається у розмірі, що дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

Станом на 01.01.2016 року прожитковий мінімум становить:

- для дітей віком до 6 років – 1167 грн.;

- для дітей віком від 6 до 18 років – 1455 грн.;

- для дітей віком від 18 до 23 років за умови навчання – 1378 грн. (в розмірі, як для працездатних осіб).

ВІЙСЬКОВА СЛУЖБА ЗА КОНТРАКТОМ У ЗБРОЙНИХ СИЛАХ УКРАЇНИ

Сухопутні війська, Військово-морські Сили, Повітряні війська

Можливість вибору місця проходження військової служби та посади

Заробітна платня від 7000 грн/міс до 12000 грн/міс.

Робочий день з 9 до 18 або з 8 до 17 та 4 добові наряди (вахти) на місяць, після яких надаються вихідні.

Можливість прийняти участь у миротворчому контингенті НАТО за кордоном. Зарплатня 1000-1200 євро.

Безкоштовне 4-разове харчування

Безкоштовне проживання у гуртожитках

З 1 липня 2015 року сто місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги відкрили свої двері для жителів місцевих громад у всіх регіонах України. З моменту створення до місцевих центрів звернулися більше 35 тисяч українців у цивільних і адміністративних справах. Із них понад 7500 отримали адвокатів, які представляють їх інтереси в судах. У кримінальних справах отримано 350 виправдувальних вироків або випадків закриття провадження за відсутністю складу злочину та понад 11000 випадків звільнення від тюремного покарання, або призначення мінімального покарання.

Олександрійським місцевим центром протягом 6 міс. 2015 року зареєстровано 787 звернень громадян, із яких  по 518 надано консультації, 37 спрямовано до інших установ і організацій для вирішення свого питання, видано 179 доручень адвокатам для захисту і представлення інтересів особи в судах.

Як зазначив міністр юстиції П.Петренко, система надання безоплатної правової допомоги в 2016 році буде розширена і отримає функції органів юстиції на місцях. «Ми запускаємо систему розширення центрів з надання безоплатної правової допомоги і передаємо їм функції органів юстиції на місцях. Тож людина, яка приходитиме в такі центри, зможе отримати первинну правову допомогу, допомогу адвоката, необхідні документи як через фронт-офіс, так і через будь - які наші онлайн сервіси, а також консультації. Це ті функції, які має виконувати міністерство юстиції європейського зразка», - зазначив очільник Мін’юсту. За його словами, розвиток системи безоплатної правової допомоги є одним із пріоритетних напрямків роботи на 2016 рік.

Нашу родину спіткало велике горе – на 92-му році життя помер учасник бойових дій у Великій Вітчизняній війні, кавалер ордена Слави ІІІ ступеня і багатьох інших державних нагород Василь Іларіонович ГРЕЧАНИЙ.

Саме у ці дні розгулялася стихія, тож ми дуже вдячні тим, хто допоміг організувати поховання небіжчика. Це голова Петрівської селищної ради С.Тилик, заступник голови районної ради А.Іванова, директор Петрівського кар’єру О.Тилик, начальник Петрівського ККП В.Колісник, начальник та головний інженер Петрівського РЕМ В.Писаренко і Ю.Корж, голова районної організації ветеранів України О.Гіюк, наші сусіди Ю.Остапов, О.Кущ, В.Олійник, Л. Чайка, Т.Олійник.

Спасибі вам, люди добрі, за підтримку і допомогу, дай вам, Боже, доброго здоров’я.

Діти, онуки, правнуки і всі члени родини покійного.

З «Гірником» таки зустрінемося, щоправда не цього разу

На жаль, повторна зустріч у контрольному спарингу між футболістами «Інгульця» та криворізького «Гірника», яка мала відбутися через тиждень після першого очного поєдинку тепер уже на полі криворіжців, так і не відбулася: свої корективи в план підготовки обох команд до наступного футбольного сезону внесла примхлива погода. Ще толком не привівши до належного стану газон навчально-тренувальної бази «Гірника» після попередньої снігової стихії, господарські служби команди виявилися безсилими перед черговою порцією «білих мух», що густо посипалися на землю Криворіжжя саме в день, на який було призначено гру, через що обидві сторони домовилися її скасувати.

І все ж, уже незабаром обидві команди таки зустрінуться між собою. Як щойно стало відомо, в рамках підготовки до весняної частини Чемпіонату України в другій лізі «Інгулець» зіграє в щорічному розіграші Кубку Придніпров’я, організованому Дніпропетровською обласною федерацією футболу. Так от, в розіграші Кубку, участь в якому підтвердили 14 команд, «Інгулець» потрапив до однієї групи якраз із «Гірником», а окрім них у цій же групі позмагаються за Кубок молодіжний склад «Олександрії» (U-21) та новокаховська «Енергія». Перший поєдинок наші улюбленці проведуть 12 лютого з «Енергією» (якій, нагадаємо, ми маємо віддати борг за прикру поразку в Чемпіонаті України на домашньому стадіоні з рахунком 0:1), 14 лютого, сподіваємося, погода вже не завадить зустрітися з «Гірником», а заключний матч в групі 16 лютого «Інгулець» проведе з молодіжкою «Олександрії».

Подальша ж участь в Кубку визначатиметься успішністю виступу в груповому етапі. Тож побажаємо удачі нашим футболістам.

Володимир Кіфенко.

дорогу, милу, лагідну, ніжну, люблячу матусю, бабусю, дружину

Ніну Михайлівну Висоцьку!

В день Вашого, Матусю, ювілею

Ми дружно Вас вітаємо сім’єю.

Здоров’я й щастя зичимо Вам щиро,

Щоб серце Ваше, Мамо, не боліло,

Щоб радісним і довгим був Ваш вік

З добром, любов’ю, спокоєм і миром!

З повагою чоловік, син, невістка, дочка, зять і онуки.