учасників урочистого зібрання вітає Тамара СакараДень Соборності України є, як і День Незалежності, головним державним святом. Про єдину Українську державу мріяли впродовж кількох століть патріоти, ця мрія, на відміну від так званих «скрепів» так званого «Руського міра», який безуспішно намагаються будувати Путін з Дугіним та Гундяєвим, освячена кров’ю мільйонів відомих і невідомих борців.

Сьогодні, як і майже 100 років тому, за єдину Україну гинуть її сини і доньки, відстоюючи наше право на власну державу, право бути господарем на власній землі.

З нагоди Дня Соборності в сесійній залі районної ради зібралися працівники апарату районної ради, райдержадміністрації та її підрозділів.

До колег звернувся перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Лукашов. Він нагадав, що 22 січня 1919 року сталася визначна подія – підписання Акту Злуки між Українською народною республікою та Західноукраїнською народною республікою, яку ми сьогодні відзначаємо, як День Соборності.

- Це свято повинне мати вищий статус, рівний Дню Незалежності, – вважає Олександр Сергійович. Адже ключовим моментом ідеї соборності є єдність, що для України сьогодні надзвичайно актуально. Що таке єдність? Як максимум – думати однаково, як мінімум – готовність чути один одного. Я переконаний, що більшість людей мають почуття патріотизму. Тому, якщо у такий складний час УНР і ЗУНР змогли об’єднатися, то сьогодні ми просто зобов’язані зберегти єдину Україну, забезпечити її успішний розвиток задля щастя наших дітей і онуків.

Після того, як Олександр Лукашов побажав присутнім всього найкращого, до них звернулася голова районної ради Тамара Сакара.

Тамара Вікторівна переконана:  визначна подія минулого – Акт Злуки – додає упевненості в тому, що у нас буде гарне майбутнє, в якому ми будемо жити краще, цінуватимемо і шануватимемо один одного.

- Любіть один одного і шануйте не тільки 22 січня, а щодня, адже День Соборності – це свято, яке об’єднує Україну, робить її цілісною державою. Тож добра вам, злагоди, любові і, звичайно ж, єдності! – побажала голова районної ради.

Присутніх привітала також керівник апарату райдержадміністрації Ольга Семехова. Вона зауважила, що працівники органів виконавчої влади і місцевого самоврядування є саме тим об’єднуючим стрижнем, що скріплює державу, вони щодня підтверджують це своєю діяльністю. Вона приєдналася до привітань на адресу присутніх, побажала їм всього найкращого.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімку: учасників урочистого зібрання вітає Тамара Сакара.