серед нагороджених волонтерів Кіровоградщини наша землячка Алла ГорністоваНа минулому тижні велику групу волонтерів Кіровоградщини було відзначено медалями та орденами від Всеукраїнського об’єднання «Країна» за неоціненну допомогу військовим та поліції в їх благородній місії по захисту єдності і цілісності нашої держави на Сході країни.

Приємно, що серед нагороджених і наша землячка – Алла Павлівна Горністова, яка отримала медаль «За гідність та патріотизм» з рук начальника Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Сергія Кондрашенка. Загалом же цього дня нагороди отримали 30 волонтерів з обласного центру та різних районів Кіровоградщини.

Безсумнівно те, що роблять наші  волонтери, стало справжнім феноменом сучасності і одним з основних запобіжників того, щоб зловісний оскал «Русского міра» не поширився на усю територію південно-східної України.

Разом з тим – бути волонтером сьогодні особливо складно: не особливо сприятливими для волонтерської діяльності є матеріальні статки переважної більшості наших громадян, які за останні роки стали більш ніж скромними. Та й внутрішньополітична ситуація в країні часом спонукає до того, щоб, опустивши руки, зайнятися собою, своєю родиною, власними проблемами. Адже говоритимемо відверто – ще рік тому більшість із нас очікували не зовсім такого сценарію подій – як на Київських пагорбах, так і на буремному Сході. Однак волонтери не можуть дозволити собі розслаблення, адже за ці місяці, чи, навіть, уже роки, стали для українських бійців другими мамами й батьками, своєрідними янголами-хранителями, які ніколи не полишать в біді своїх мужніх захисників. А тому героїзм волонтерів цілком співмірний з героїзмом наших воїнів, тож можна не сумніватися, що  суспільством цьому явищу згодом буде дана доволі висока оцінка, і про них обов’язково писатимуть в підручниках історії.

Володимир Кіфенко.

почесні нагороди волонтерам

На знімках: серед нагороджених волонтерів Кіровоградщини наша землячка Алла Горністова; почесні нагороди волонтерам.