з прощальним словом до колег у якості голови районної ради звертається Світлана ТиликІз сесії районної ради

Позаминулої п’ятниці, саме перед днем виборів до місцевих рад, у сесійній залі районної ради відбулося знакове зібрання: на свою заключну – до того ж ювілейну, п’ятдесяту сесію - вже востаннє зібралися депутати районної ради шостого скликання.

Розпочинаючи сесійне засідання, голова районної ради Світлана Тилик привітала своїх колег з цією радісною, але, водночас, і дещо сумною подією, яка засвідчила ще одну перегорнуту сторінку в історії нашої Петрівщини – сторінку, наповнену різними враженнями та різними емоціями, якими, власне, наповнене усе наше життя. Очевидно, що бути депутатом районної ради шостого скликання було і дуже нелегко, і дуже відповідально – далася взнаки непроста, та що там – відверто трагічна ситуація в політичному житті нашої держави, бурхливі хвилі від якої, безумовно, докотилися й до місцевих органів самоврядування. Про ці «хвилі» неодноразово вже розповідалося на сторінках районки в попередніх репортажах, тож сьогодні на них, очевидно, детально зупинятися не будемо. Можливо, колись, при нагоді…

Шановні залізничники!

Щиро вітаємо вас з професійним святом – Днем залізничника!

Галузь, в якій ви працюєте, посідає важливе місце в економіці України, сприяє розвитку усіх галузей господарства та задовольняє потреби кожного громадянина у перевезеннях.

Робота залізничника вимагає високої відповідальності і справжнього професіоналізму. Виражаємо вдячність за добросовісну працю всім співробітникам галузі. Бажаємо всім працівникам і ветеранам залізниць України, їх рідним і близьким здоров’я, благополуччя і успіхів!

Нехай на всіх життєвих і професійних перехрестях вас супроводжує тільки зелене світло.

Районна державна адміністрація

Районна рада

Звертаюся до вас зі словами подяки за те, що ви не залишилися байдужими на місцевих виборах 25 жовтня. Підтримка блоку Петра Порошенка «Солідарність» і обрання мене депутатом Кіровоградської обласної ради зокрема, свідчить про бажання людей змінити своє життя на краще і про те, що це своє бажання вони пов’язують з нашою командою та нашими однодумцями. Я побував у кожному населеному пункті Петрівщини й щоразу пересвідчувався у мудрості та далекоглядності простих людей.

Розумію, що ваша довіра до мене – це, більшою мірою, поки що  аванс на майбутнє, яке усі ми хочемо зробити кращим. Хочу вас запевнити, що я залишаюся працювати в районі, і крок за кроком, керуючись вашими настановами та працюючи по совісті заради захисту інтересів людей, разом з вами намагатимусь зробити багато корисних справ для району.

Сподіваюся, що не підведу тих виборців, які мене підтримали, а окрім того - докладу всіх зусиль, аби згодом отримати прихильність і тих громадян, що підтримували інших кандидатів.

Отож ще раз дякую вам за довіру. Бажаю всім міцного здоров’я, родинного благополуччя та здійснення найзаповітніших мрій.

Хай у ваших домівках завжди панують мир, спокій і Боже благословення!

Щиро ваш Сергій Завалій.

вітання Сергія Завалія та Тетяни ПанетиТурбота про своїх громадян від народження і до останнього дня є однією з найважливіших ланок діяльності держави. Напередодні Дня працівників соціальної сфери у сесійній залі районної ради зібралася велика когорта працівників цієї  галузі. Не секрет, що до спеціалістів соціальної сфери ставляться дуже високі вимоги, адже основна ціль їх діяльності – допомога людям, а головна риса характеру – людяність.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова районної державної адміністрації Сергій Завалій. Очільник району зробив акцент на важливості цієї місії, яка полягає у турботі про дітей і громадян, що потребують опіки та всебічної уваги. «Ви не залишаєте їх наодинці зі своїми проблемами, намагаєтесь зробити їх життя повноціннішим та більш комфортним», - наголосив Сергій Володимирович. Крім того, він зазначив, що у зв’язку з подіями на Сході країни, соціальні працівники нині переймаються ще й проблемами переселенців із зони АТО. Їм надають матеріальну допомогу, сприяють у працевлаштуванні та у забезпечені перебування дітей у дитячих і шкільних закладах. Під постійною опікою перебувають ветерани війни та праці, воїни-інтернаціоналісти, учасники ліквідації Чорнобильської аварії та учасники АТО.

Іванівська сільська

виборча комісія

(28321 Кіровоградська область Петрівський район, с. Іванівка, вул. Жовтнева, 18)

Постанова

с. Іванівка,Петрівський район

від 30 жовтня 2015 року № 15

Про встановлення результатів виборів депутатів Іванівської сільської ради в одномандатному виборчому окрузі

Відповідно до статті 85,88 Закону України «Про місцеві вибори» та згідно протоколів дільничної виборчої комісії (350628) та протоколів Іванівської сільської виборчої комісії про підсумки голосування по виборах депутатів Іванівської сільської ради 25 жовтня 2015 року Іванівська сільська виборча комісія постановляє:

Можливість навчатися на курсах водіїв

Запрошуємо демобілізованих учасників АТО пройти безкоштовне навчання на курсах водіїв категорій В, С або перепідготовку (допідготовку) за категоріями D, Е.
Для проходження навчання до управління подаються такі документи:
1. Копія паспорта (1,2 та 11 сторінки);
2. Копія Ідентифікаційного коду;
3. Копія посвідчення водія (для осіб, які бажають пройти перепідготовку за категоріями D, E);
4. Копія медичної довідки щодо придатності до керування транспортним засобом (форма № 083/о);
5. Копія посвідчення учасника бойових дій;
6. Копія довідки про безпосередню участь в АТО встановленого зразка.
Для отримання більш детальної інформації звертайтеся будь-ласка до управління соціального захисту населення Петрівської райдержадміністрації за адресою: вул. Ілліча, 32, смт Петрове, тел.: 9-63-33, 9-63-50, 067943514.

Валентина СИБІРА, начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації

Петрівська селищна

виборча комісія

(28300 Кіровоградська область, Петрівський район, смт Петрове вул. Жовтнева, 7)

Постанова

смт Петрове Петрівського району

від 29 жовтня 2015 року № 11

Про встановлення результатів голосування в одномандатних виборчих округах з виборів депутатів Петрівської селищної ради

Відповідно до ст. 85,88 Закону України «Про місцеві вибори» та згідно протоколів дільничих виборчих комісій, а саме № 350615, 350616, 350617, 350618, 350619 про підсумки голосування по виборах депутатів Петрівської селищної ради 25 жовтня 2015 року Петрівська селищна виборча комісія постановляє:

юні волонтерки готові стати на варті дитячого здоров’яЗа ініціативи райдержадміністрації днями пройшла акція «Здорове покоління – наше майбутнє». Її метою стало прагнення мінімізувати вживання дітьми енергетичних напоїв. Всі дорослі добре знають, якої шкоди здоров’ю завдають так звані «енергетики» і які хвороби вони викликають. Та зрозуміло, що далеко не кожна дитина знає, ба навіть розуміє, до чого може призвести вживання цих напоїв. Саме заради збереження здоров’я підростаючого покоління з усією серйозністю до цього питання підійшла райдержадміністрація, зокрема служба у справах сім’ї, дітей та молоді спільно з районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Вони й розробили спеціальні буклети, що стануть в нагоді всім продавцям шкідливої продукції, а також спеціальні анкети для кожної торговельної точки. Завдяки цьому анкетуванню стало зрозуміло, наскільки відповідальними є люди, що знаходяться по інший бік торговельної вітрини.

Торгівля людьми – сукупність таких ознак: вербування, перевезення, передача, продаж, усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі, у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, насильницькі трансплантація чи донорство, змушення до заняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця, залучення в боргову кабалу, використання шантажу, погроз, насильства.

учасники співають козацьких пісеньПречиста Свята Покрово –

Козаків покровителько!

І наших звичаїв хранителько!

Молюся тобі, Богородице мила,

Щоб славою ти Україну покрила,

Як землю багрянцем дібров,

Щоб ворог тебе не зборов.

Даруй доброту і любов.

Візьми нас під свій Материнський Покров!

У міжсезоння – з надією і сподіванням

Виїзним поєдинком з рівненським «Вересом» завершився осінній відрізок виступів нашої першої команди в чемпіонаті України серед команд другої ліги. Звершився, на жаль, не зовсім вдало, як, власне, й можна було передбачити. Хоча, звичайно, якщо оцінювати виступи «Інгульця» відсторонено від конкретної ситуації, то п’яте місце команди в її дебютному виступі  серед команд майстрів можна було б вважати безсумнівним успіхом. Принаймні, так голосно заявити про себе в перший рік виступів у Професійній футбольній лізі мало кому вдавалося. Втім, прецеденти усе ж є – той же самий ковалівський «Колос», який так само, як і «Інгулець», вперше виступає на професійному рівні. Але, на відміну від наших футболістів, «Колос» виступає більш стабільно і переконливо, а відтак і перше коло, і взагалі усю літньо-осінню частину чемпіонату провів з мінімальними очковими втратами, упевнено очоливши турнірну таблицю. Тож якщо в команді не станеться якогось жахливого провалу, якого, на жаль, не змогли оминути ми, то можна сміливо прогнозувати, що «Колос» таки здобуде одну з путівок до першої ліги. Наші ж справи поки значно сумніші, хоча на початку першості аж до п’ятого турніру саме ми очолювали турнірну таблицю. Продовжилася «чорна смуга» невдач і в Рівному, де наші футболісти зазнали чергової, уже третьої поразки з рахунком 0:2. Причому, господарі були значно ближчими до того, аби збільшити розрив у рахунку, аніж ми до того, аби його зрівняти.