з вітальним словом до освітянської громади звертаються керівники району Світлана Тилик та Сергій ЗавалійУ районі відбулася традиційна серпнева конференція педагогічних працівників

Певне, найголовнішою і найпомітнішою подією минулого тижня стала районна конференція педагогічних працівників, що відбулася в Луганському сільському Будинку культури й, фактично, знаменувала собою початок нового навчального року.

Власне, на діловий продуктивний лад учасників конференції налаштувала вже сама дорога до Луганки, адже якість дорожнього покриття змусила кожного бути  внутрішньо мобілізованим, розігнавши зовсім не притаманні такій відповідальній події дрімоту та розслабленість. Щоправда, не усім вдалося легко і просто здолати цей бар’єр, принаймні без матеріальних втрат і пригод на вибоїнах не змогли добратися педагоги з Водянського НВК та ще якийсь педколектив, що вирушив у дорогу на темно-синій «газельці».

Громадський інститут нотаріальної діяльності є невід’ємною частиною будь-якої правової держави. Розвиток ділових відносин, умов і методів ведення діловодства активно сприяли зміцненню і вдосконаленню цього необхідного інституту.

Багато хто з нас не раз зверталися і продовжують звертатися до послуг численних нотаріальних контор з однією єдиною метою - отримати законний доказ тієї чи іншої інформації. Нотаріально завірений документ має силу законного підтвердження тих чи інших прав, інформації або свідоцтва, яке має і оригінал самого о документа або прямих намірів людини. Отже дуже часто так виходить, що ми, як і наші документи, не можемо бути в двох або більше місцях одночасно. Це природно, однак життя іноді настійно диктує нам інше. Система правових відносин виключає цей, здавалося б, тупиковий момент, надаючи нам можливість закріпити законність тієї чи іншої інформації через авторитет уповноваженого нотаріуса. Це зручність для нас. Для нотаріусів це величезна відповідальність.

У цей День районна державна адміністрація та районна рада вітають всіх нотаріусів та їх помічників з професійним святом, бажаємо усім здоров’я і виваженості, бездоганного професіоналізму та сімейного щастя!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Остались в памяти навсегда!

Здравствуйте, дорогая редакция!

В далеком 1973 году после института я впервые приехала в Петрово и 5 лет преподавала русский язык и литературу в средней школе. Затем уехала из района. И хотя с тех пор прошло уже 37 лет, все равно тот школьный период остается одним из светлых маячков в моей жизни.

ГАННА МИХАЙЛІВНА ФЛЕРЧУК народилася 29 серпня 1925 року в с. Березоточа Лубенського району Полтавської області.

Трудову діяльність розпочала ще у роки війни, у червні 1944 року. Пізніше обрала професію педагога, з 1950 року працювала вчителем в Буховицькій семирічній школі Полтавської області. У 60-х роках переїхала на постійне місце проживання на Петрівщину, в смт Балахівку, де до 1976 року, до виходу на пенсію за вислугою років, працювала вчителем біології та географії Балахівської спецшколи (нині – загальноосвітня школа соціальної реабілітації).

на даний час проживає в Чечеліївці, у доньки, користується авторитетом і повагою серед односельців.

Щиросердно вітаємо Ганну Михайлівну з днем народження, бажаємо усіляких гараздів, сімейного затишку, здоров’я.

С.Завалій – голова райдержадміністрації, С.Дяченко – Чечеліївський сільський голова, В.Сибіра – начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

директор Червонокостянтинівського ЗНЗ Н.Гавриленко розповідає про підготовку школи до нового навчального рокуВже не один десяток років з ініціативи районного відділу освіти перед кожним новим навчальним роком здійснюється об’їзд ЗНЗ та ДНЗ. Головна мета - перевірити готовність освітніх закладів до забезпечення якісних умов навчального процесу. Вже тепер можна констатувати, що це дає позитивні результати, адже створення затишку є  однією з найважливіших складових ланок у досягненні успіхів у навчанні та в гармонійному розвитку особистості.

На території Петрівського району нині діє 16 ЗНЗ та 17 ДНЗ. Відповідно до заходів щодо організованого початку нового 2015-2016 навчального року, упродовж літнього періоду особлива увага зверталась на зміцнення матеріально-технічної бази, підготовку енергетичного обладнання навчальних закладів до осінньо-зимового періоду та виконання основних протипожежних заходів.

житлові субсидіїЗ 1 травня умови надання державної житлової субсидії спрощено, однак у тих, хто вже почав звертатися по допомогу, виникає чимало запитань. Детально розмовляємо на цю тему з начальником управління праці та со-ціального захисту населення Валентиною Сибірою.

Валентино Григорівно, кому призначається субсидія?

— Одному з членів домогосподарства, який зареєстрований у житловому приміщенні і на якого відкрито особовий рахунок на оплату житлово-комунальних послуг.

Право на отримання житлових субсидій мають домогосподарства, в яких витрати на оплату житлово-комунальних послуг, виходячи із соціальної норми житла та соціальних нормативів користування послугами, перевищують розмір визначеного обов’язкового платежу.

Фарби дасть мені матуся,

Малювати я навчуся.

Намалюю рідний край –

Дім в селі, ставок і гай.

До Дня Незалежності України в Петрівському парку відпочинку було влаштовано не тільки традиційний п’ятничний вечір розваг для дітей, а й волейбольний турнір. Сильні команди Петрівської РДА та РВ УМВС показали не тільки захоплюючий двобій, а й чудову командну гру, подивитись яку зібрались всі бажаючі жителі райцентру. Ще з перших хвилин стало зрозуміло, що учасники заради перемоги викладатимуться повністю, й вони дійсно здивували глядачів віртуозною грою. Переможця теж чекали із затамуванням подиху - і ним виявилася команда РДА, з чим ми їх і вітаємо. Цього вечора чоловіки довели, що вони неабиякі спортсмени.

Протягом майже усього літа щоп’ятниці до парку відпочинку у надвечір’я поспішала малеча райцентру. У ньому лунала музика і веселий сміх – розпочиналися дитячі розважальні вечори. Щоразу було щось нове і цікаве: різноманітні конкурси і ігри, забави і веселі запальні дискотеки.

Ці заходи дуже подобалися дітям, тож вони з нетерпінням чекали кожної п’ятниці. Та, на жаль, літо закінчується, школярі незабаром знову переступлять поріг школи, а малеча у дитсадках буде готуватися до того, щоб стати школяриками. Напередодні найбільшого державного свята – Дня Незалежності України пройшов останній вечір відпочинку. Він був таким же яскравим і незабутнім, як і попередні, адже ці заходи на високому професійному рівні і з любов’ю до дітей готували працівники районного Будинку культури. Ми їм щиро вдячні за те, що дарували дітям радісний настрій і щасливий сміх, влаштовуючи для них щоп’ятниці справжнє свято. Сподіваємося, що літні дитячі вечори відпочинку стануть традиційними, наступного року малюки знову будуть їх з нетер-пінням чекати. Щастя вам, дорогі майстри хорошого настрою – культпрацівники - і подальших творчих успіхів!

Анна БЕРЕСЛАВСЬКА, Олеся КРАВЧЕНКО, 

Олена ПИСАРЕНКО, смт Петрове.

Головним у роботі УДМС в Кіровоградській області є дотримання прав громадян на отримання якісних та своєчасно наданих адміністративних послуг у визначені законодавством терміни.

Найбільшим попитом користується отримання громадянами послуги з оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон. За 7 місяців цього року оформлено 17485 паспортів.

Територіальними підрозділами УДМС з початку року документовано паспортом громадянина України 12618 мешканців Кіровоградської області та вимушених переселенців.

На підставі заяв, які надійшли на адресу територіальних підрозділів УДМС в області, було прийнято рішень та оформлено 125 посвідок на тимчасове проживання, 179 дозволів на імміграцію в Україну, 402 посвідки на постійне проживання. Прийнято рішень про набуття громадянства України відносно 160 осіб.

Здавна українські господині славилися своїми рецептами і найсмачнішими стравами та не забували ніколи і про заготівлю, адже взимку це незамінна річ. Зима вже не за горами, а тому й сезон консервування давно розпочато. Сьогодні своїми рецептами консервування поділиться з усіма пані Анна. Останній місяць літа вже на порозі і приніс він нам багато смаколиків, які ми можемо з радістю взимку покуштувати з баночки.

Один складний рубіж успішно подолано, на черзі – наступний

 в атаці «Інгулець» - з м’ячем один з найкращих бомбардирів другої ліги Олександр МішуренкоМинулий тиждень для уболівальників Петрівщини був позначений виключно приємними, позитивними емоціями: не лише чудовою результативністю, але й чудовою командною грою нас порадували обидві наші команди – як «Інгулець», так і «Інгулець-2». Проте, якщо перевага другої команди в матчі чемпіонату області над гостями з Бобринця – футболістами тамтешнього «Новатора» - говоритимемо відверто, була досить очікуваною і прогнозованою, то гра першої команди з чернівецькою «Буковиною» змушувала багатьох прихильників «Інгульця» похвилюватися. По-перше, в грі попереднього туру наші хлопці в Кременчузі відверто здивували маловиразною, нецікавою грою, тож були деякі сумніви в тому, чи зможуть вони налаштуватися на «Буковину» належним чином. По-друге – сама команда з Чернівців, набравши хорошої ігрової форми, викликала у вболівальників певний острах, адже в грі попереднього туру,  яка відбулася у Нікополі, буквально розтрощила місцевий «Нікополь-НГПУ» з рахунком 6:0, тож до Петрового гості прибули в бойовому настрої, налаштовані узяти очки і на нашому стадіоні. Втім острах уболівальників жодним чином не передався гравцям «Інгульця» - очевидно відіграла свою роль після маловиразної нічиєї в Кременчузі «виховна» робота президента клубу Олександра Поворознюка - і, до нашої спільної втіхи, ми знову побачили той «Інгулець», до якого звикли – потужний, швидкий, налаштований на яскраву комбінаційну гру. Не розчарувала і «Буковина», яка дійсно виявилася потужним, бойовитим колективом, на суб’єктивний погляд автора, здається, чи не найсильнішим клубом з тих, які нам довелося бачити на нашому стадіоні за останній місяць (за винятком «Волині» хіба що). Чернівчани упевнено контролювали м’яч, час від часу перехоплюючи ініціативу та самовіддано змагаючись на кожному клаптику футбольного поля. І все ж гра наших хлопців виглядала й гострішою, і цікавішою. Практично вже одна з перших комбінацій наших футболістів призвела до взяття воріт суперників: розігравши м’яч по правому флангу атаки Павло Тарануха досить сильно, точно і несподівано для чернівчан прострілив у штрафний майданчик гостей, виклавши, мов на блюдечку, пас Олександрові Мішуренку, який майстерно відірвався від опіки захисників. Удар головою  нашого форварда виявився також точним, тож голкіпер «Буковини» був змушений капітулювати. Сталося це на четвертій хвилині матчу, щойно диктор по стадіону закінчив знайомити уболівальників зі складами команд. Пригнічені таким початком гравці «Буковини» спробували перейти до масованих наступальних дій, однак щільно «обкласти» ворота «Інгульця» їм не дозволи гострі й стрімкі контратаки наших футболістів, які ще не одного разу змушували хвататися за серце головного тренера гостей Віктора Мглинця. Щоправда кілька гострих атак провели й гості, тож пару разів від, здавалося б, неминучого голу нашу команду порятував її капітан Денис Бобров, котрий знову провів гру упевнено і надійно, уміло диригуючи при цьому й командними діями своїх партнерів.