директор Червонокостянтинівського ЗНЗ Н.Гавриленко розповідає про підготовку школи до нового навчального рокуВже не один десяток років з ініціативи районного відділу освіти перед кожним новим навчальним роком здійснюється об’їзд ЗНЗ та ДНЗ. Головна мета - перевірити готовність освітніх закладів до забезпечення якісних умов навчального процесу. Вже тепер можна констатувати, що це дає позитивні результати, адже створення затишку є  однією з найважливіших складових ланок у досягненні успіхів у навчанні та в гармонійному розвитку особистості.

На території Петрівського району нині діє 16 ЗНЗ та 17 ДНЗ. Відповідно до заходів щодо організованого початку нового 2015-2016 навчального року, упродовж літнього періоду особлива увага зверталась на зміцнення матеріально-технічної бази, підготовку енергетичного обладнання навчальних закладів до осінньо-зимового періоду та виконання основних протипожежних заходів.

У рамках програми енергозбереження було заплановано та виконано організаційно-практичні заходи в Петрівському НВК, Володимирівській, Ганнівській, Новостародубській, Петрівській, Червонокостянтинівській, Іскрівській та Чечеліївській ЗШ І-ІІІ ступенів щодо заміни віконних прорізів та в окремих школах вхідних дверних блоків. Здійснено будівництво зовнішніх каналізаційних мереж і споруд Володимирівської школи, герметизацію стиків панельних блоків будівлі Петрівської ЗШ І ступеня, у Луганській ЗНЗ відремонтовано газовий котел, у Балахівській школі полагоджено теплосистему, а у Володимирівській та Петрівській ЗШ І-ІІІ ступенів - покрівлю. Занепокоєння викликає стан даху в Баштинському ДНЗ, адже лише кілька років тому усією громадою району було відновлено роботу цього закладу. На капітальний ремонт було витрачено чималі кошти, а тепер виникла нова проблема з цим приміщенням, яке знаходиться на балансі сільської ради, де з іншої його сторони розміщена ще й бібліотека. Покрівля над нею провисла і потребує негайного ремонту, адже з настанням осінньо-зимового періоду це може привести до негативних наслідків. На ремонт даху потрібні не такі вже й значні кошти, тож невже сільській громаді байдуже, у якому зараз стані знаходиться дитячий садочок?

у Петрівському ЗНЗ гостей приймає директор школи Л.ГнатюкВ усіх приміщеннях ДНЗ і ЗНЗ району проведено поточні ремонти та здійснено ревізію джерел теплопостачання, теплових мереж, котельного обладнання. Згідно санітарних норм харчоблоки забезпеченні холодним і гарячим водопостачанням, водовідведенням. Усі ЗНЗ мають внутрішні туалети, теплові господарства підготовлені до роботи в осінньо-зимовий період. Опалювальний сезон нового навчального року станом на серпень 2015 року в ЗНЗ повністю забезпечений твердим паливом, а у ДНЗ - лише на 53%. На підготовку закладів і установ освіти використано з різних джерел фінансування понад 4 мільйони гривень. Результати моніторингу стану готовності закладів освіти до нового навчального року показали, що більшість їх підготовлені добре, а на території Петрівської селищної ради та Ганнівської, Зеленської, Луганської, Новостародубської, Петрівської, Чечеліївської сільських рад– найкраще.

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімках: директор Червонокостянтинівського ЗНЗ Н.Гавриленко розповідає про підготовку школи до нового навчального року; у Петрівському ЗНЗ гостей приймає директор школи Л.Гнатюк.