А.Тук отримує нагороду сина-герояСвяткові заходи з нагоди 24-ї річниці проголошення незалежності України та Дня Прапора цього року були досить скромними. Але свято є свято, і його відзначили на належному рівні.

Показово, що низка святкових заходів розпочалася ще у п’ятницю, 21 серпня, з конкурсно-розважальної патріотичної програми для наймолодших громадян «Хай квітне щаслива моя Україна!». У цей же день голова райдержадміністрації С.Завалій привітав колег зі святом, побажав їм усіляких гараздів, відзначив ряд працівників підрозділів райдержадміністрації нагородами.

Шановні земляки-авіатори!

Щиро вітаю вас із Днем авіації України.

Ви працюєте в одній із найважливіших і найпрестиж-ніших індустрій сучасного світу. Сьогодні ви закріпили свій авторитет не тільки на території України, а й в усьому світі.

Високо оцінюючи професіоналізм і відданість справі кіровоградських льотчиків, бажаю вам, насамперед, миру, високих злетів у житті та праці в ім’я піднесення нашої України і Кіровоградщини, м’яких посадок.

Слава Україні! Героям слава!

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

Шановні земляки, шахтарі Кіровоградщини!

Від імені депутатського корпусу обласної ради та від себе особисто щиро вітаю вас із професійним святом.

Минулого року я спустився в шахту «Центральна» Інгульської шахти – структурного підрозділу державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» по уклонному комплексу на 312 м і особисто пересвідчився, що ваша професія – одна з найскладніших, мужніх і ризикованих.

У непростий для України час ви не тільки добуваєте «чорне золото» й інші корисні копалини з-під землі – багато з вас відправилися на Схід України, аби захистити територіальну цілісність і незалежність нашої Батьківщини. За це вам низький уклін і вічна шана!

Бажаю вам, насамперед, миру, безаварійної роботи, родинного затишку у ваших оселях, благополуччя та достатку вашим сім’ям, успіху в усіх ваших починаннях. Нехай здійснюються мрії та надії на краще майбутнє ваше та України.

Слава Україні! 

З повагою, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

 * * *

Шановні шахтарі!

Районна державна адміністрація та районна рада сердечно вітають вас з нагоди професійного свята – Дня шахтаря!

У цей день прийміть, шановні шахтарі, найкращі вітання й побажання вам міцного здоров’я, оптимізму, справжнього людського щастя, миру та злагоди в сім”ї.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Дорогі школярі, студенти, шановні вчителі, викладачі та працівники навчальних закладів!

Щиро вітаю вас із 1 вересня - Днем знань!

1 вересня – це свято, сповнене хвилюваннями від першого кроку на шкільний поріг, очікуваннями нового від країни знань, радістю від довгоочікуваних зустрічей з друзями. Це яскравий і барвистий день і для дітей, і для їхніх батьків, і для педагогів.

Саме в День знань починається дорога в майбутнє для кожного з нас, дорога формування особистості, громадянина своєї держави, самостійної мислячої людини. Надійними провідниками по цій нелегкій стезі стають вчителі. Тож особливі слова подяки педагогам за неоціненну інтелектуальну працю та духовний внесок у справу.

Прийом у Сергія ЗаваліяОрганізація особистого прийому громадян – важливий захід реалізації конституційного права громадян на звернення. Спілкуючись з громадянами, керівник району має змогу краще знати проблеми, які хвилюють людей, як особисті, так і ті, що стосуються усієї громади.

До голови РДА Сергія Завалія району зі своїми проблемами звернулось декілька громадян.

Заявники звертались із питаннями різного характеру: щодо виділення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства як працівнику соціальної сфери, безперебійного водопостачання по вулиці Кірова селища Петрового, проведення індивідуального опалення у квартирі та щодо виділення фінансової допомоги для поїздки дітей групи «Юні інспектори руху» на всеукраїнські змагання у місто Одесу.

Про надання державних соціальних послуг у I півріччі 2015 року

З метою виконання завдань Президента України, Кабінету Міністрів України та реалізовуючи Програму економічного і соціального розвитку на 205 рік і Програму зайнятості населення району на період до 2017 року, районний центр зайнятості, спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, соціальними партнерами та роботодавцями, проводить відповідну роботу щодо збільшення зайнятості шляхом надання державних соціальних послуг незайнятому населенню району в тому числі безробітній молоді, соціально-незахищеним верствам населення, демобілізованим учасникам АТО, вимушеним переселенцям та інвалідам. 

особистим спілкуванням залишилися задоволеними як Олександр Поворознюк, так і Віталій КварцянийУ протистоянні з маститими опонентами виглядали достойно, але претендувати на Кубок України поки ще зарано

Безумовно, на минулому тижні найголовнішою подією футбольного сезону для уболівальників Петрівщини стала кубкова зустріч за участі наших улюбленців - ФК «Інгулець» та представників української Прем’єр-ліги, команди, яка в поточній українській першості перебуває на досить високій шостій сходинці найсильнішого вітчизняного дивізіону - луцької «Волині», очолюваної одним з найяскравіших метрів українського тренерського корпусу, харизматичним Віталієм Кварцяним. Слід зазначити, що до Петрового «Волинь» прибула у найсильнішому своєму «зірковому» складі, тож численні уболівальники, яких цього дня на трибунах і обабіч ігрового поля зібралося близько двох тисяч чоловік, могли насолодитися грою Сергія Кравченка, вихованця школи донецького «Шахтаря», який став широко відомим завдяки своїм виступам за київське «Динамо» й «Дніпро», та Богдана Шуста – колишнього голкіпера донецького «Шахтаря», не кажучи вже про яскравий виступ квартету досить потужних легіонерів – грузина Олександра Кобахідзе, хорвата Івіци Жуніча, ізраїльтянина Гала Шіша та румуна Флорентіна Матея. Останній, до речі, й став головним героєм матчу, адже саме завдяки двом забитим ним голам «Волинь» і здобула перемогу, пройшовши до однієї восьмої фіналу.

У виїзному матчі п’ятого туру чемпіонату України з футболу серед команд другої ліги наш «Інгулець» в Кременчузі не зміг здолати місцевий «Кремінь», таким чином вперше в поточній першості втративши очки. Загалом же гра в Кременчузі виявилася несподівано малоцікавою, з мінімальною кількістю епізодів, що могли б призвести до взяття воріт, а відтак нульову нічию, з якою, власне, вона й завершилася, можна вважати цілком закономірним підсумком. Що сказати – за всю гру обидві команди створили хіба що по одному моменту, які, з натяжкою, можна було б назвати гольовими, причому обидва ці моменти припали на першу половину зустрічі. Спочатку, десь в середині першого тайму, по воротах «Інгульця» з близької відстані пробивав нападник господарів, але цей м’яч парирував Денис Бобров – певне один з небагатьох гравців нашої команди, хто заслуговує за свою гру найвищої оцінки, а вже під завісу першої половини голом у воротах господарів міг відзначитися Євген Запорожець, опинившись після помилки голкіпера, практично, перед порожніми воротами. Сталося це на 43-й хвилині матчу. Однак позиція, з якої пробивав Євген, була для нього не зовсім зручною, а відтак удар сильним не вийшов, завдяки чому голкіпер господарів зумів виправити свою помилку, дотягнувшись у стрибку кінчиками пальців до м’яча та перевівши його на кутовий. Ось, власне, і усі гострі моменти, які змогли побачити уболівальники цього дня. Другий же тайм, попри очікування, виявився ще більш нудним і малопродуктивним: обидві команди змагалися за центр поля, аби означити для початку свою територіальну перевагу, однак гра цього дня вражала надзвичайно великою кількістю обопільних помилок. М’яч подовгу не змогла потримати жодна з команд, буквально після трьох-чотирьох передач його перехоплювали суперники, котрі, втім, також не могли створити якоїсь гострої комбінації. Лише хвилин за 7-8 до кінця гри «Інгулець», ніби «прокинувшись», спробував перейти до гострих атакувальних дій, затиснувши господарів на їх половині поля, однак жодного небезпечного моменту наші улюбленці створити так і не зуміли, а усі напівмоменти з легкістю ліквідували захисники господарів. До речі, така осічка призвела до втрати нашою командою лідируючої позиції в турнірній таблиці, яку вперше в поточній першості посіли футболісти ковалівського «Колоса» з Київщини, які зуміли на своєму полі розгромити гостей із Сум, добре знайому вже нам «Барсу» з рахунком 7:0. Таким чином, зрівнявшись з «Інгульцем» за кількістю набраних очок (по 13), ковалівці випередили нас за різницею забитих і пропущених м’ячів, маючи в своєму активі +10, тоді як у нас ця різниця залишилася на показнику +7.

На території нашої держави з 20 серпня стартував комплекс профілактичних заходів «Увага! Діти на дорозі!». Своєрідний «місячник безпеки» проводиться щорічно, й вже став доброю традицією. Акція триватиме до 20 вересня.

Літні канікули добігають кінця, а це означає, що на вулицях міст та селищ знову побільшає маленьких пішоходів. Аби нагадати дітям Правила дорожнього руху, призабуті за літній період, інспектори ДАІ проведуть у перші дні вересня уроки з правил безпечної поведінки на дорозі, забезпечать чергування біля шкіл для безпечного пересування дітей до місць навчання.