А.Тук отримує нагороду сина-герояСвяткові заходи з нагоди 24-ї річниці проголошення незалежності України та Дня Прапора цього року були досить скромними. Але свято є свято, і його відзначили на належному рівні.

Показово, що низка святкових заходів розпочалася ще у п’ятницю, 21 серпня, з конкурсно-розважальної патріотичної програми для наймолодших громадян «Хай квітне щаслива моя Україна!». У цей же день голова райдержадміністрації С.Завалій привітав колег зі святом, побажав їм усіляких гараздів, відзначив ряд працівників підрозділів райдержадміністрації нагородами.

Разом з цим цього дня Почесною грамотою райдержадміністрації було нагороджено Олега Гіюка – завідувача сектору взаємодії з правоохоронними органами, з питань запобігання і виявлення корупції та мобілізаційної роботи апарату РДА, Наталію Козюрак – завідувача сектору контролю загального відділу апарату РДА, Аллу Полтавець – головного спеціаліста – головного архітектора відділу регіонального розвитку, містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та з питань цивільного захисту РДА.

парад вишиванок

Грамотою районної державної адміністрації нагороджено Геннадія Білаша – заступника начальника управління, начальника відділу організації виробництва і маркетингу продукції рослинництва та тваринництва управління агропромислового розвитку РДА, Роксолану Козир – головного спеціаліста відділу бухгалтерського обліку, економічного аналізу та кадрового забезпечення управління агропромислового розвитку РДА, Вікторію Стусь – головного спе-ціаліста відділу організації виробництва і маркетингу продукції рослинництва та тваринництва управління агропромислового розвитку РДА.


А наступного дня, 22 серпня, центральна площа та парк відпочинку райцентру вже зранку наповнилися звуками духового оркестру, на площі були розгорнуті виставки робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, ярмарок-продаж сільськогосподарської продукції, в фойє районного Будинку культури розпочалися змагання шахістів. У цей час вулицями райцентру відбулися хода вишиванок під гаслом «Відчуй себе українцем! Одягни вишиванку!» та велопробіг «Молодь єднає Україну». Ближче до дев’ятої ранку яскрава колона петрівчан у вишиванках на чолі з керівниками району у супроводі троїстих музик завершила ходу у Парку відпочинку селища, де й розпочалася урочиста частина свята. З привітаннями до учасників святкових урочистостей звернулися голови райдержадміністрації Сергій Завалій та районної ради Світлана Тилик.

С.Тилик вітає петрівчан зі святомЗокрема, Сергій Володимирович сказав:

- Цей День Незалежності України є знаковим та переломним в історії нашої держави. Сьогодні нам, як ніколи, потрібні згуртованість і єдність, щоб зберегти Україну, забезпечити розвиток держави і добробут її громадян. Нехай це свято дарує нам надію у світле майбутнє, а також на те, що ми 25-у річницю Незалежності  відзначатимемо в мирній єдиній країні.

У свою чергу Світлана Олександрівна зазначила, що непросто жити в часи змін: труднощі і негаразди відчуває кожен з нас. Але район працює стабільно, бюджети всіх рівнів наповнюються, соціальні програми виконуються. Це дає сподівання на те, що і війна, і кризові явища зрештою залишаться в минулому, а на Україну чекає світле майбутнє.

Керівники району вручили нагороди, якими з нагоди свята були відзначені кращі виробничники, працівники органів державного управління, соціальної сфери, представники бізнесу, громадські діячі.

урочисте підняття Державного прапораЯк ми вже повідомляли, Указом Президента України нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) Олександра Хруля – учасника АТО, захисника Донецького аеропорту. Нагороду отримала мама героя Анжела Тук.

Почесної грамоти обласної державної адміністрації і обласної ради удостоєно Наталію Терещенко – завідувача сектору (центру) надання адміністративних послуг – державного адміністратора райдержадміністрації.

Почесною грамотою облдержадміністрації нагороджено Інну Короткову – вчителя української мови та літератури Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів. Грамотою облдержадміністрації відзначено Людмилу Рогожко – старшу сестру медичну поліклінічного відділення ЦРЛ. Подяку облдержадміністрації оголошено Інні Лук’яновій – директору терито-ріального центру соціального обслуговування.

Почесною грамотою обласної ради нагороджено Тетяну Волощенко – завідувача сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації.

Почесною грамотою районної ради і райдержадміністрації також нагороджено групу волонтерів, які беруть активну участь в роботі ГО «Допоможемо воїнам Петрівщини»: Валерія Висоцького, Тетяну Висоцьку, Миколу Головіна, Любов Деркач, Юрія Деркача, Наталію Зарєзіну, Віру Каплун, Лідію Короткову, Марію Лаврентьєву, Ігоря Мовчана, Тетяну Мовчан, Олександра Нємчика, Сергія Полтавця та Ігоря Чудного.

воїни АТО – учасники урочистостей з нагоди Дня Прапора з керівництвом районуПочесною грамотою районної ради і райдержадміністрації нагороджено також Марину Висоцьку – кухаря ЦРЛ, Володимира Галайчука – тракториста СВК «Агрофірма «Маріампольська», Наталію Калмикову – оператора машинного доїння ПСП «Зарічне», Дарію Когут – керівника народного фольклорного колективу «Джерело» Олександрівського сільського клубу, Наталію Лівак – вчителя фізики і математики Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів, Олександра Поворознюка – генерального директора ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська», Григорія Огира – директора ПСП «Водянське», Оксану Оришаку – вчителя біології та географії Червонокостянтинівської ЗШ І-ІІІ ступенів, Валентину Сердюк – заступника головного бухгалтера Петрівської ЦРЛ. Грамотою районної ради нагороджено учасників аматорського духового оркестру районного Будинку культури: Павла Абрамова, Валерія Блоху, Валерія Богуненка, Миколу Василюка, Антона Гриву, Анатолія Михайлюка, Анатолія Рябоконя, Адама Синюка, Миколу Стрижака.

виступає хор РБКПетрівська селищна рада також відзначила подяками ряд працівників. Привітав присутніх зі святом та вручив нагороди селищний голова Ігор Педан. Нагородами відзначені Почесні громадяни селища Віра Смєлова та Олексій Свинострига, а також Олена Лєнська – вихователь ДНЗ №2 «Сонечко», Тетяна Каструбіна – комірник ДНЗ №1 «Рудана», Оксана Бондаренко – двірник КП «Петрівське», Микола Следь – слюсар аварійно-відбудовчих робіт КП «Петрівське», Тетяна Котова – начальник військово-облікового столу селищної ради, Юлія Ясковець – начальник військово-облікового столу селищної ради. Подяками відзначені також учасники волонтерського руху: подружжя Микола та Зоя Сердюки, Анатолій Ігнатьєв, Володимир Чвалко, Іван Дуда, Віра Рева, Юлія Козинець.

Юлія Козинець від імені громадських організацій «Однодумці» та «Спілка воїнів АТО» оголосила підсумки конкурсу вуличного малюнка «Патріотична Петрівщина». Переможцем його стала Ліза Кунова, друге і третє місця у Марини Шарпак та Артема Пушки, відзначені також роботи Софії Доліч та Наталії Щербак. А за малюнок, який прикрасив бетонні плити, що по вул. Жовтневій, біля Братської могили відзначена Вікторія Пушка, яка нагороджена сертифікатом на послуги перукарні «Цирюльня».

змагання шахістів у розпаліПісля завершення офіційної частини відбувся концерт, в якому взяли участь наші самодіяльні виконавці та професійні артисти – ВІА «Живий звук» Кіровоградської філармонії.

До послуг дорослих і дітей були різноманітні атракціони, виїзна торгівля. 

Цей день відзначився знаковою спортивною подією – вперше з футбольною командою «Інгулець», яка успішно представляє Петрівщину у Другій лізі ПФЛ України, змагалася команда Прем’єр-ліги – «Волинь» з Луцька (репортаж про цю подію читайте в окремому матеріалі на 3-й стор.). А завершився день безкоштовною дискотекою для молоді.

Наступного дня відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України.

Біля приміщення районної ради зібралися представники трудових колективів, громадськості, воїни АТО. Їх привітали голова райдержадміністрації Сергій Завалій та голова районної ради Світлана Тилик. Вони говорили про те, що під синьо-жовтим стягом воювали багато поколінь патріотів, борців за незалежність України, під ним нині на Сході України відстоюють честь і гідність держави та її свободу українські воїни. Тож ми маємо бути гідними подвигів борців, пишатися символами держави, дбати про її честь і процвітання.

ВІА «Живий звук»Право підняти Державний прапор отримали воїни АТО Петро Ткачук, Геннадій Гавеля та Олексій Сидоренко.

Сергій Завалій та голова районної організації ветеранів України Олег Гіюк вручили бійцям, які відстоювали незалежність України в боях з російсько-терористичними бандами, відзнаку начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України – спеціальний нагрудний знак «Учасник АТО». Таку ж відзнаку отримали Олександр Коцар, Петро Ткачук, Євгеній Коваль, Сергій Мазуренко, Павло Кращенко, Геннадій Гавеля, Сергій Довганич, Сергій Савченко, Олександр Мироненко, Ігор Дорошенко, Олександр Сидоренко, Дмитро Мар’янов.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання всіх, хто загинув під час неоголошеної війни на Сході України.

А наступного дня – 24 серпня - в церкві Вознесіння Господнього відбувся молебень «В ім’я процвітання України».

Анатолій РЯБОКОНЬ.

В.Стусь отримує нагороду Протоієрей Д.Городецький і ієрей М.Царук проводять молебень

На знімках: виступає хор РБК; змагання шахістів у розпалі; ВІА «Живий звук»; В.Стусь отримує нагороду; Протоієрей Д.Городецький і ієрей М.Царук проводять молебень; А.Тук отримує нагороду сина-героя; парад вишиванок; воїни АТО – учасники урочистостей з нагоди Дня Прапора з керівництвом району; С.Тилик вітає петрівчан зі святом; урочисте підняття Державного прапора.