У виїзному матчі п’ятого туру чемпіонату України з футболу серед команд другої ліги наш «Інгулець» в Кременчузі не зміг здолати місцевий «Кремінь», таким чином вперше в поточній першості втративши очки. Загалом же гра в Кременчузі виявилася несподівано малоцікавою, з мінімальною кількістю епізодів, що могли б призвести до взяття воріт, а відтак нульову нічию, з якою, власне, вона й завершилася, можна вважати цілком закономірним підсумком. Що сказати – за всю гру обидві команди створили хіба що по одному моменту, які, з натяжкою, можна було б назвати гольовими, причому обидва ці моменти припали на першу половину зустрічі. Спочатку, десь в середині першого тайму, по воротах «Інгульця» з близької відстані пробивав нападник господарів, але цей м’яч парирував Денис Бобров – певне один з небагатьох гравців нашої команди, хто заслуговує за свою гру найвищої оцінки, а вже під завісу першої половини голом у воротах господарів міг відзначитися Євген Запорожець, опинившись після помилки голкіпера, практично, перед порожніми воротами. Сталося це на 43-й хвилині матчу. Однак позиція, з якої пробивав Євген, була для нього не зовсім зручною, а відтак удар сильним не вийшов, завдяки чому голкіпер господарів зумів виправити свою помилку, дотягнувшись у стрибку кінчиками пальців до м’яча та перевівши його на кутовий. Ось, власне, і усі гострі моменти, які змогли побачити уболівальники цього дня. Другий же тайм, попри очікування, виявився ще більш нудним і малопродуктивним: обидві команди змагалися за центр поля, аби означити для початку свою територіальну перевагу, однак гра цього дня вражала надзвичайно великою кількістю обопільних помилок. М’яч подовгу не змогла потримати жодна з команд, буквально після трьох-чотирьох передач його перехоплювали суперники, котрі, втім, також не могли створити якоїсь гострої комбінації. Лише хвилин за 7-8 до кінця гри «Інгулець», ніби «прокинувшись», спробував перейти до гострих атакувальних дій, затиснувши господарів на їх половині поля, однак жодного небезпечного моменту наші улюбленці створити так і не зуміли, а усі напівмоменти з легкістю ліквідували захисники господарів. До речі, така осічка призвела до втрати нашою командою лідируючої позиції в турнірній таблиці, яку вперше в поточній першості посіли футболісти ковалівського «Колоса» з Київщини, які зуміли на своєму полі розгромити гостей із Сум, добре знайому вже нам «Барсу» з рахунком 7:0. Таким чином, зрівнявшись з «Інгульцем» за кількістю набраних очок (по 13), ковалівці випередили нас за різницею забитих і пропущених м’ячів, маючи в своєму активі +10, тоді як у нас ця різниця залишилася на показнику +7.

Звітний тур дарував ще один результат, який ми не можемо залишити поза увагою: у Нікополі чернівецька «Буковина» (команда, з якою ми зустрічатимемося вже в наступному турі) на очах нікопольських уболівальників розтрощила місцевий «Нікополь-НПГУ» з рахунком 6:0(!). Тож, враховуючи, на якому зараз доброму ходу «Буковина», котра, до речі, посідає вже третю сходинку в турнірній таблиці одразу за «Колосом» та «Інгульцем», можемо спрогнозувати, що цієї неділі на нашу команду чекає доволі непростий бій, у якому, як мовиться, уже нікуди відступати.

Водночас, минула середа дарувала нам і одну радісну новину: її ми отримали від нашої другої команди.

Уболівальники Петрівщини пам’ятають, якою непростою для наших футболістів виявилася перша домашня гра Кубку України серед аматорів з командою «Зоря-Черкаський Дніпро-2». Її ми виграли, нагадаємо, з рахунком 2:1. Рахунком не надто переконливим, адже в тій грі без помітного втручання арбітра в розстановку сил на полі не обійшлося. Не надто втішно розпочався для нас і матч-відповідь у Білозір’ї: уже на початку гри господарі відкрили рахунок і, окрилені успіхом, кинулися «добивати» команду гостей. Однак наші хлопці доволі швидко отямились і вже за 10 хвилин встановили рівновагу: потужним і точним ударом відзначився Олександр Ніколаєнко. Після цього ігрова й територіальна перевага перейшла до нашої команди, логічним підсумком якої став гол Артема Сінчікова, забитий в середині другого тайму. Отож – підсумкова перемога знову з рахунком 2:1 і вихід до 1/8 фіналу, де суперниками наших хлопців стануть футболісти «Колоса», що з Хлібодарівки (Херсонська область). Про час і місце цього етапу кубкових змагань ми повідомимо додатково.

Володимир Кіфенко.