Дорогі матроси, старшини, мічмани, офіцери, генерали та адмірали!

Щиро вітаю Вас із Днем Військово-Морських Сил Збройних Сил України!

Військово-Морські Сили України виконують завдання із забезпечення обороноздатності держави, захисту її морських рубежів і гідно представляють нашу країну в міжнародному військово-морському співробітництві.

Морська служба у нас завжди була однією з найпрестижніших військових професій. Овіяна романтикою, легендарною славою воїнів у матроських бушлатах і безкозирках, оспівана у піснях, вона завжди притягувала справжніх чоловіків, людей мужніх, сміливих, безстрашних, відданих своїй Батьківщині. 

Петрівська райдержадміністрація та районна рада вітають судових експертів з професійним святом.

Ваша плідна праця та високий професіоналізм, відданість роботі, принциповість завжди є запорукою у встановленні справедливості українського Правосуддя, захисту прав і свобод громадян, побудови в Україні правової держави.

З нагоди свята бажаємо Вам простого людського щастя, спокою і благополуччя. Нехай злочинів та протиправних дій буде менше, а хороших справ - більше. Миру Вам і добра!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

 

Шановні працівники, пайовики і ветерани споживчої кооперації!

Петрівська районна державна адміністрація та районна рада вітають вас з Міжнародним днем кооперації!

Споживча кооперація - одна з найбільших в нашій країні господарських організацій, яка виконує важливу соціальну роль забезпечення товарами і послугами сільського населення. В галузі споживчої кооперації працюють досвідчені фахівці, знавці своєї справи, які віддано працюють на розвиток галузі.

Тож з нагоди свята прийміть теплі привітання і побажання нових успіхів у служінні на благо людей, нехай ваша праця буде з гідністю оцінена споживачами. Міцного здоров’я Вам, добра та успіхів, дорогі кооператори!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Юність – це незабутня пора в житті кожної людини. Це навіть не вікова категорія чи біологічна стадія розвитку організму, а скоріше стан душі та думок. Не дарма Назим Хікмет, говорив: «Молодість – це мрія. Це – віра. Це – тяжіння до подвигу. Це – лірика та романтика. Це – великі плани на майбутнє. Це – початок усіх перспектив.» Саме тому з року в рік в останню неділю червня в Україні проводять свято, присвячене  цій «весні життя». Петрівчани також дотримуються цієї прекрасної традиції і тому в неділю 28 червня в приміщенні районного Будинку культури відбулося урочисте святкування Дня молоді.

Заходи, приурочені до цього світлого для кожного юного петрівчанина дня, розпочалися з самого ранку з проведення шахового турніру на звання Чемпіона Петрівського району. Учасниками змагань стали юнаки різного віку та розрядів: Богдан Корнієнко, Андрій Ставіла, Євген Дємєнтьєв, Артем Бабіченко, Роман Лук’янов, Артем Рапасій, Дмитро Томишев, Віктор Сердюк та Костянтин Теймуров. Молоді шахісти змагалися за першість у районі у трьох турах. Чемпіоном району став Роман Лук’янов, перемігши опонентів в усіх трьох турах. Медалі за перше, друге та третє місця поділили між собою Дмитро Томишев, Євген Дємєнтьєв та Богдан Корнієнко відповідно. Усі переможці отримали солодкі призи. Та на цьому урочистості не було завершено.

Голова райдержадміністрації С.Завалій здійснив чергову робочу поїздку в плані ознайомлення з районом. Цього разу він, разом зі своїм заступником О.Лукашовим,  побував у Водяному.

Сергій Володимирович перш за все зустрівся з працівниками сільської ради, поцікавився проблемними питаннями, ситуацією в громаді, рівнем співпраці з сільгосптоваровиробниками, які працюють на території сільради.

Однією з проблем є тяганина з вирішенням земельних питань. Справа в тому, що термін дії договорів оренди деяких ділянок закінчився, але з незрозумілих причин орендарі не можуть їх поновити. Важко сказати хто і з якої причини гальмує цей процес, але сільська рада втрачає кошти, які б отримувала, та й земля не обробляється, заростає бур’янами.

26.06.2015 року інспектором Петрівського районного підрозділу на базі Макіївського училища соціальної реабілітації ім. А.С. Макаренка було проведено відкритий виховний захід з неповнолітніми громадянами на тему «Конституція – основа моєї держави».

Метою даного заходу виступило прагнення виховати  відповідальність за свої вчинки, почуття громадського обов’язку, повагу до конституційного законодавства.

Учням було роз’яснено їх конституційні права, обов’язки та відповідальність за їх порушення.

Для визначення рівня правової освіченості підлітків було проведено групове обговорення правових ситуацій.

Учасники сприйняли виховний захід позитивно, активно брали участь в обговореннях.

Катерина Анпілогова, інспектор Петрівського РП КВІ.

У разі виявлення підозрілого предмета, що може бути замаскованим вибуховим пристроєм (надалі ВП), у першу чергу необхідно:

- негайно повідомити старшого начальника про виявлення характерних ознак ВП, місце його знаходження, час виявлення та особу, яка виявила;

- викликати спеціаліста-вибухотехніка через чергову частину МВС чи УДСНС України;

- у разі підтвердження наявності ознак вибухового пристрою організувати евакуацію людей з будівлі чи території, що знаходиться під контролем;

- оперативно виконувати всі рекомендації спеціаліста-вибухотехніка.

Бажаємо щастя безмежного, завзяття в роботі, поваги від людей.

І нехай здійснюються плани блискучих ідей!

Спасибі за людяність, щирість сердечну. 

І нехай надалі щасливо живеться Вам.

З повагою чоловік, син, дочка, онуки.

Здоров’я та добробут дітей завжди були основним завданням органів державної влади. А оздоровчий відпочинок на природі, свіжому повітрі, як відомо, цілюще впливає на дитячий організм, сприяє гармонійному фізичному та психічному розвитку. Тому саме з метою створити сприятливі умови для становлення та укріплення дитячого здоров’я в нашому районі започатковано оздоровчу кампанію. В ході цієї кампанії 10 червня 33 дитини, що належать до пільгових категорій населення, були відправлені на відпочинок до дитячого  табору «Бригантина» в Новоархангельську. До числа відпочиваючих потрапили діти-сироти, інваліди, діти учасників АТО, малеча з малозабезпечених та багатодітних родин. 25 путівок було придбано за рахунок районного бюджету та субвенцій сільських та селищних рад. Купівлю ще 8 путівок взяв на себе департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації. Тривалість перебування дітей в таборі становила 21 день.

Найколоритніше та найцікавіше свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят – це свято молоді – Купало або Купайло, що з часом, після прийняття християнства, деякою мірою трансформувалося в церковне свято.

Трактування

Йдеться про народження Івана Хрестителя, яке святкується церквою 7 липня. Після поширення християнства давнє народне свято Купала в результаті «християнського нашарування» почало називатися святом Івана Купала.

Вам бракує коштів? Схоже, що пора писати проект для участі в конкурсі міні-грантів, який днями стартував на Кіровоградщині.

Не секрет, що для ефективної роботи і реальних змін в будь-яких сферах сучасного життя однією з найважливіших рушійних сил є фінансова складова. Невміння і незнання шляхів того, як знайти гроші для суспільно важливих справ, робить слабкими і маловпливовими громадські ініціативні групи в невеликих містах і районних центрах. 

Кіровоградська правозахисна громадська організація «Територія успіху», долучившись до адміністрування всеукраїнського конкурсу проектних пропозицій на отримання гранту для підтримки впровадження демократичних змін на місцевому рівні, запрошує представників громадянського суспільства спробувати в ньому власні сили. І вже з фінансовою підтримкою отримати можливості робити реальні і помітні справи, що наближують демократичні перетворення в країні.

Кабінет Міністрів України визначив Порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, яким передбачено перетин кордону вільної економічної зони «Крим» для іноземців та осіб без громадянства за спеціальним дозволом.

Відповідний дозвіл оформлюється іноземцям або особам без громадянства, які законно перебувають на території Кірово-градської області, Управлінням Державної міграційної служби України в Кіровоградській області.

Попереду чимало яскравих матчів і переконливих перемог

На минулому тижні футболістами ФК «Інгулець» було зіграно два поєдинки і, на жаль, в обох з них наші улюбленці поступилися своїм опонентам з мінімальним рахунком. Так основний склад команди минулої п’ятниці на своєму полі приймав грізну першолігівську «Зірку» і, пропустивши на самому початку поєдинку зовсім необов’язковий гол, так до кінця гри й не зміг відігратися, хоча мав для цього кілька слушних нагод. Натомість резервний склад команди, який, нагадаємо, продовжує брати участь в чемпіонаті України серед аматорів, навпаки – після першого тайму в Одесі перемагав місцеву «Жемчужину», але втримати переможний рахунок не зумів, дозволивши одеситам в другій половині гри зрівняти його, а вже у, фактично, компенсовані арбітром додаткові хвилини і взагалі – вирвати перемогу.

Конкурси

Петрівський РС У ДСНС в області  повідомляє, що впродовж І півріччя 2015 року було проведено два конкурси з питань безпеки життєдіяльності: з 01 по 30 березня 2015 року пройшов конкурс на кращий літературний твір «Захистимо країну від лиха», а з 15 квітня по 15 травня – на кращу ляльку у техніці текстильної пластики. Переможці були нагороджені цінними подарунками.

У ІІ півріччі також відбудуться два конкурси:

- з 15 липня по 15 серпня 2015 року – на кращий виріб у техніці квілінгу «Безпечний спосіб життя – це модно»;

- з 15 жовтня по 15 листопада 2015 року – на кращий виріб в техніці бісероплетіння «Збережемо своє життя та довкілля»

На переможців чекають цінні подарунки. Роботи надсилати за адресою: смт Петрове, вул. Філатова,31

Андрій Бочаров, провідний інспектор Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області.

Найбільш чудовий відпочинок улітку - відпочинок на воді. Окрім того вода – це чудодійний засіб оздоровлення організму. Плавання зміцнює організм, розвиває силу, спритність, витривалість. Людина, яка вміє плавати, почуває себе у воді спокійно і впевнено. Але, на жаль, для декого відпочинок біля води закінчується трагедією. Так, серед основних причин загибелі дітей на воді є невміння плавати та купання без нагляду дорослих.