Голова райдержадміністрації С.Завалій здійснив чергову робочу поїздку в плані ознайомлення з районом. Цього разу він, разом зі своїм заступником О.Лукашовим,  побував у Водяному.

Сергій Володимирович перш за все зустрівся з працівниками сільської ради, поцікавився проблемними питаннями, ситуацією в громаді, рівнем співпраці з сільгосптоваровиробниками, які працюють на території сільради.

Однією з проблем є тяганина з вирішенням земельних питань. Справа в тому, що термін дії договорів оренди деяких ділянок закінчився, але з незрозумілих причин орендарі не можуть їх поновити. Важко сказати хто і з якої причини гальмує цей процес, але сільська рада втрачає кошти, які б отримувала, та й земля не обробляється, заростає бур’янами.

Є і інші проблеми, які часом нелегко вирішувати, бо сільська рада не належить до тих, які мають солідний бюджет і значні кошти на розвиток.

С.Завалій у супроводі секретаря сільської ради Т.Макогон побував на об’єктах виробничої і соціальної сфери. Перш за все він зустрівся з керівником ПСП «Водянське» Г.Огиром, який ознайомив голову райдержадміністрації з матеріально-технічною базою господарства, розповів про співпрацю з сільською радою, участь в житті місцевої громади. Т.Макогон, до речі, підтвердила, що Г.Огир надає суттєву допомогу громаді, ніколи ні в чому не відмовляє.

Не минув С.Завалій і братське кладовище, де поховані більше двох тисяч загиблих воїнів, причому, практично половина – невідомі солдати. Він схилив голову біля могил, зауважив, що територія кладовища впорядкована, має гарний вигляд.

В сільському будинку культури триває ремонт, глядацька зала потребує реконструкції, бо стеля в ній в аварійному стані, тому в залі вже небезпечно проводити масові заходи. Задіяна лише її невелика частина, де у вільний час молодь грає на більярді, у вихідні і святкові дні в фойє проводяться дискотеки. Підсилюючу і освітлювальну апаратуру для цього віднайшла можливість придбати сільська рада.

Місцевий ФАП, яким завідує Л.Орищенко, має охайний вигляд, є окремі кімнати для прийому хворих і здорових жителів, необхідне обладнання, хоча і не нове. Але приміщення потребує суттєвого ремонту. Однією з головних проблем є співпраця з аптеками, які не доставляють замовлені ліки, тож їх, порушуючи правила, доводиться привозити самотужки.

Сподобався голові райдержадміністрації навчально-виховний комплекс, в якому закінчується ремонт, відповідальне ставлення до роботи виконуючої обов’язки директора Л.Воронцової та інших працівників закладу.

Підводячи підсумки візиту, Сергій Володимирович зауважив, що, хоча Водянська сільська рада і не має достатньої фінансової бази, тут намагаються відшукувати можливості для того, щоб утримувати в належному стані соціальну сферу, задовольняючи потреби жителів. Діє стара істина: хто хоче працювати, той шукає для цього можливості. 

Побачив він і проблеми. Це земельні питання, стан ФАПу, забезпечення жителів водою. Районна влада буде намагатися сільській раді їх вирішувати, як і решті територіальних громад, бо ж ці проблеми у більшій чи меншій мірі притаманні всім територіям.

Анатолій РЯБОКОНЬ.