Юність – це незабутня пора в житті кожної людини. Це навіть не вікова категорія чи біологічна стадія розвитку організму, а скоріше стан душі та думок. Не дарма Назим Хікмет, говорив: «Молодість – це мрія. Це – віра. Це – тяжіння до подвигу. Це – лірика та романтика. Це – великі плани на майбутнє. Це – початок усіх перспектив.» Саме тому з року в рік в останню неділю червня в Україні проводять свято, присвячене  цій «весні життя». Петрівчани також дотримуються цієї прекрасної традиції і тому в неділю 28 червня в приміщенні районного Будинку культури відбулося урочисте святкування Дня молоді.

Заходи, приурочені до цього світлого для кожного юного петрівчанина дня, розпочалися з самого ранку з проведення шахового турніру на звання Чемпіона Петрівського району. Учасниками змагань стали юнаки різного віку та розрядів: Богдан Корнієнко, Андрій Ставіла, Євген Дємєнтьєв, Артем Бабіченко, Роман Лук’янов, Артем Рапасій, Дмитро Томишев, Віктор Сердюк та Костянтин Теймуров. Молоді шахісти змагалися за першість у районі у трьох турах. Чемпіоном району став Роман Лук’янов, перемігши опонентів в усіх трьох турах. Медалі за перше, друге та третє місця поділили між собою Дмитро Томишев, Євген Дємєнтьєв та Богдан Корнієнко відповідно. Усі переможці отримали солодкі призи. Та на цьому урочистості не було завершено.

О 18:00 в Будинку культури розпочався святковий концерт «Незрівнянний молодості час», який відвідали не тільки представники молоді району, а й всі охочі. Урочистий захід відкрив виступ вокально-інструментального ансамблю РБК «Не кажи...». Після того, як гурт виконав кілька пісень, розпочалась офіційна частина свята. Була оголошена хвилина мовчання в пам’ять загиблих воїнів АТО. Зі сцени прозвучали привітання від голови Петрівської районної ради Світлани Тилик та заступника голови районної державної адміністрації Тетяни Панети. Очільниці району пригадали власні молоді роки, побажали юнакам та дівчатам прожити цей короткий, проте яскравий та сповнений оптимізму період життя якомога плідніше, щоб согади про нього лишились в пам’яті назавжди. Після привітань відбулася церемонія нагородження найактивніших представників молоді, що брали участь у культурному та соціально-економічному житті району. Розпорядженням голови Петрівської районної держаної адміністрації та голови районної ради почесною грамотою було нагороджено футбольного тренера-аматора ДЮСШ «Олімп» Олексія Володимировича Агафонова, настоятеля Свято-Покровського храму смт Петрового Дмитра Володимировича Городецького, машиніста екскаватора 6 розряду екскаваторної дільниці №2 Петрівського кар’єру Олександра Олександровича Козаченка, голову цехового комітету Петрівського кар’єру ПАТ «ЦГЗК» Олену Іванівну Назаренко, водія АДС Петрівської дільниці газового господарства, учасника АТО Дмитра Сергійовича Мар’янова, методиста відділу освіти Петрівської районної державної адміністрації Дмитра Олексійовича Сулиму та слюсаря по ремонту обладнання в кар’єрі ВАТ Кривбас ремонт Юрія Олексійовича Скобєлєва.

Розпорядженням Петрівської районної державної адміністрації за сумлінне виконання службових обов’язків та активну участь в розвитку молодіжного руху грамотою нагородили спеціаліста І категорії відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення управління соціального захисту населення Ірину Валеріївну Гончаренко, директора приватного сільськогосподарського підприємства «Зарічне» Андрія Миколайовича Давидовського, ученицю 7-го класу Петрівської дитячої музичної школи Тетяну Ігнатьєву, старшого фельдшера Територіального медичного об’єднання «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області» в Петрівському районі Олену Олександрівну Кравець та електрослюсаря чергового та з ремонту устаткування дільниці з ремонту гірничоелектричного обладнання Петрівського кар’єру ПАТ «ЦГЗК» Олександра Олександровича Стретовича.

Подяку голови районної державної адміністрації було оголошено головному спеціалісту сектору опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей Юлії Миколаївні Давиденко, вчителю біології та екології Новостародубської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ірині Вадимівні Калмиковій, бібліотекарю читального залу Петрівської центральної районної бібліотеки Анні Володимирівні Орос та начальнику штабу районного відділу управління Міністерства внутрішніх справ України в Кіровоградській області Віктору Івановичу Щуру.

Після цього розпочалась концертна програма, основною родзинкою якої став конкурс «Петрівщина закохана», в якому взяли участь дві молоді родини наших земляків: Хрокало Олександр та Людмила і Сидоренко Марія та Олексій. Олександр та Олексій – учасники АТО, що протягом року боронили цілісність нашої держави на Сході. Зал зустрів героїв аплодисментами. Конкурс пройшов у три етапи: презентація пар, «умілі ручки» та презентація домашнього завдання. Перемогу одержало подружжя Сидоренків.

В ході концерту ведучі Дмитро Сулима та Альона Квіташ привітали молодят Романа Бранця та Дарію Капканець з нещодавнім одруженням. Зі словами побажань також виступила директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Стулій. Редакція нашої газети також приєднується до теплих слів привітань, зичить цій чарівній парі довгих та щасливих років спільного життя.

Глядачі також мали змогу насолодитись пісенними виступами земляків. Зі сцени пролунало безліч композицій у виконанні Ірини Нестеренко, Юлії Шевченко, Віталія Прокопенка, дуету «Два куми» та ін.

Крім концерту на глядачів чекали також проведення акції «Молодь за здоровий спосіб життя» та конкурсно-розважальна програма, яку провели у фойє Будинку культури. По закінченню свята була організована безкоштовна дискотека.

Євгенія Кіфенко