Здоров’я та добробут дітей завжди були основним завданням органів державної влади. А оздоровчий відпочинок на природі, свіжому повітрі, як відомо, цілюще впливає на дитячий організм, сприяє гармонійному фізичному та психічному розвитку. Тому саме з метою створити сприятливі умови для становлення та укріплення дитячого здоров’я в нашому районі започатковано оздоровчу кампанію. В ході цієї кампанії 10 червня 33 дитини, що належать до пільгових категорій населення, були відправлені на відпочинок до дитячого  табору «Бригантина» в Новоархангельську. До числа відпочиваючих потрапили діти-сироти, інваліди, діти учасників АТО, малеча з малозабезпечених та багатодітних родин. 25 путівок було придбано за рахунок районного бюджету та субвенцій сільських та селищних рад. Купівлю ще 8 путівок взяв на себе департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації. Тривалість перебування дітей в таборі становила 21 день.

Нещодавно до петрівської автостанції прибув автобус, що привіз уже відпочилих дітлахів додому. Юні курортники охоче діляться враженнями, адже позитивні емоції від перебування в оздоровчому закладі так і б’ють через край. Наввипередки вони розказали, як весело та різноманітно проводили час, які приємні спогади залишились з ними після відпочинку: і з тарзанки стрибали, і в ліс у туристичні походи ходили, і в Умань на екскурсію їздили до славнозвісного парку, і в річці купались… Дехто з дітей з особливо ностальгійними почуттями згадує смачну їжу в їдальні. Світлана Попіль, працівниця управління соціального захисту, говорить, що на закритті зміни малеча навіть плакала, так не хотіли покидати «Бригантину», обіцяли один одному повернутись туди наступного року. Один з відпочивальників зізнається: «Я б там і жити залишився.»

На одній поїздці управління соціального захисту не зупиняється. 26 липня близько тридцяти дітей з нашого району , що належать до пільгових категорій, будуть знову відправлені на відпочинок.

Євгенія Кіфенко