А.Горністова: «У Івана Гейка вже сивина на скронях»Минулої середи – 25 березня – громадськість Петрового та й усього району відзначила визначальну і дуже хвилюючу для усіх нас подію – повернення до рідних домівок демобілізованих воїнів, учасників АТО. Біля районного Будинку культури заздалегідь зібралися рідні та близькі воїнів, представники громадськості селища і просто земляки, вдячні героям за їх подвиг. Вони оплесками, скандуванням гасел: «Слава Україні!», «Герої!», «Смерть ворогам!» зустрічали воїнів, жінки - матері й представниці волонтерського руху – вручили захисникам Вітчизни хліб-сіль.

Усіх воїнів запросили на сцену, після чого до них вийшли керівники району О.Анісімов і С.Тилик, які висловили їм подяку за те, що з честю виконали свій обов’язок. 

- Немає таких слів, якими можна було б висловити всю глибину відчуттів та вдячності до вас за вашу мужність. Свідченням того, що вам довелося пережити, є ось, наприклад, повністю вкрита сивиною голова Івана Гейка, який ще зовсім недавно вражав усіх нас темною густою шевелюрою, - ледь стримуючи сльози, зізналася Світлана Олександрівна. 

Арсеній ЯценюкМіністерство охорони здоров’я разом із Міністерством соцполітики розроблять програму компенсації для малозабезпечених громадян при придбанні ліків і медпрепаратів. Таке доручення вони отримали від прем’єр-міністра Арсенія Яценюка

Коливання курсу гривні, яке допустив Нацбанк, моментально підкинуло догори ціни на ліки. Як імпортні, так і вітчизняні. Зараз ціни кусаються скрізь, але в аптеках – це щось неймовірне. Особливо від цього страждають літні люди та соціально незахищені. Іноді їм ліки потрібні щодня, а пенсії та соціальні виплати не встигають за стрибками цін в аптеках.

На цю проблему звернули увагу в уряді. За дорученням Арсенія Яценюка Міністерство соціальної політики та Міністерство охорони здоров’я, якими керують урядовці за квотою «Блоку Петра Порошенка» Павло Розенко й Олександр Квіташвілі, мають у найкоротші терміни розробити програму компенсації незаможним громадянам за придбані ліки і медичні препарати. Українці сподіваються, що висуванці президентської політсили з цим дорученням справляться.

добровільні помічники Микола Стрілець, Володимир Голуб, Микола Тіпунов, Іван Іванець, Олександр Грива, Іван Карпець, волонтери Алла Горністова, Анатолій Ігнатьєв біля відремонтованого ретроавтомобіля, який уже й не гадав, що знову, як і в молодості, доведеться «намотувати» сотні кілометрів на свої колесаМинуло трохи більше року після того, як спалахнуло трагічне протистояння народу України проти корумпованого режиму Януковича. Тоді влада знехтувала волею наших співвітчизників розпочати шлях до принципів і правил, за якими вже давно живуть мешканці країн Євросоюзу. Все це і привело до мирних мітингів на Майдані, що переросли в Революцію  Гідності, яка завершилася кровопролиттям славних героїв Небесної сотні. Аби зняти з себе відповідальність за скоєне, прокремлівські пропагандисти закидають, що, мовляв, усе це організували США, хоча взагалі переважаюча більшість країн світу підтримали вибір українського народу. У розпалі подій Кремль організував втечу Януковича за вже спланованим сценарієм, аби той згодом «попросив» РФ увести війська на Україну. Тоді і почали наші сусіди рятувати нас від міфічних «бандерівців», видаючи себе за невинних ягнят та маскуючи своє військо під сумнозвісних «зелених чоловічків». Після анексії Криму, висадившись десантом, начебто «народні ополченці» почали нахабно розвішувати свої триколори на державних установах східних областей України. Через рік Путін в документальному фільмі «Крым – путь на Родину» хвалькувато зізнався, як він рятував Януковича і приніс війну в Україну, внаслідок цього вторгнення поклавши в могилу тисячі наших і своїх співвітчизників. Цим самим залишивши серед руїн мирне населення двох східних областей та здійснивши таким чином злочин проти людяності. Отаку нам дружбу нав’язала Москва, втілюючи своє бажання діяти так, як їй заманеться, нехтуючи міжнародними правами й елементами дипломатії. У той час, коли Росія святкує незаконне загарбання Криму, Україна щодня обливається слізьми, прощаючись зі своїми полеглими захисниками, вірними патріотами Батьківщини.

чагарники деінде вже підступили впритул до дорожнього покриттяЛіси потрібні, але не на узбіччях доріг

Наша географічна зона бідна на ліси, тож для працівників лісництва збереження існуючих і створення нових лісових насаджень – нагальне завдання. Але не даремно ж існує народна мудрість, яка говорить, що чоботи повинен шити швець, на скрипці грати скрипаль, а борщ варити кухар, бо, якщо вони візьмуться не за свою справу, то нічого доброго з цього не вийде. 

До редакції вже не раз зверталися люди (здебільшого, автомобілісти) зі скаргами на те, що їздити шляхами Петрівщини небезпечно не тільки через те, що вони вкрай розбиті (про це, до речі, у відеоролику в Інтернеті говорив напередодні своєї трагічної загибелі відомий музикант Андрій Кузьменко - більше відомий широкому загалу, як Кузьма, – лідер гурту «Скрябін», який їхав з Олександрії через Петрове в Кривий Ріг), а ще і тому, що узбіччя доріг заросли чагарниками і деревами так, що не видно – що діється за найближчим поворотом. Здається, працівники дорожньої служби вирішили допомогти лісівникам надолужити нестачу лісів, розводячи їх обабіч автомобільних шляхів. Бо ж, дивлячись на лісосмуги біля узбіччя доріг, важко навіть здогадатися – коли востаннє вони проріджувалися?

учасники заходуЗдоров’я нації - суттєвий показник суспільного та економічного розвитку держави. Здоров’я дітей - її майбутнє. Адже близько 75% хвороб у дорослому віці є наслідком умов і способу життя в дитинстві та юності. За словами славетного фізіолога, академіка І. П. Павлова, здоров’я у зрілому віці треба заслужити. Людина могла б жити значно довше, якби не її недбале поводження з власним організмом. Потрібні ґрунтовні знання, велике бажання та сила волі, щоб бути і залишатися здоровим. Проблема здорового способу життя молоді набула такої актуальності, що сьогодні ми говоримо про неї, як про глобальну загрозу всієї нації. Для вирішення її, насамперед, слід усвідомити для кожного з нас значущість самого поняття «здоровий спосіб життя». Поступове усвідомлення на державному рівні значущості профілактики, збереження, підтримки та відновлення здоров’я нації передбачає знаходження шляхів підвищення у молодого покоління усвідомлення цінності здоров’я, здорового способу життя. На сьогодні, в умовах розбудови українського суспільства, проблема стану фізичного, психічного здоров’я підростаючого покоління набуває особливої гостроти, оскільки сучасна ситуація обтяжується високими показниками захворюваності молоді, зниженням якості медичного обслуговування, погіршенням екологічної ситуації, морально-духовною кризою.

Петрівська районна державна адміністрація оголошує конкурс на заміщення вакантних посад державних службовців: головного спеціаліста сектору з питань цивільного захисту відділу регіонального розвитку, містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та з питань цивільного захисту райдержадміністрації; головного спеціаліста сектору роботи із зверненнями громадян та з юридичних питань апарату райдержадміністрації; головного спеціаліста сектору взаємодії з правоохоронними органами, з питань запобігання і виявлення корупції та мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації (тимчасово); головного спеціаліста відділу молоді та спорту райдержадміністрації.

прессконференціяНародні депутати вимагають відсторонити від виконання обов’язків прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, доки Генпрокуратура розслідуватиме факти корупції в Кабміні. Корупційний скандал здійнявся після перевірки Державною фінінспекцією України діяльності міністерств та державних підприємств протягом 2014 року.

Держфінінспекція провела близько 4 тис. ревізійних перевірок, встановивши корупційні збитки державі на суму більш як 7 млрд 600 млн грн. Це вдвічі перевищує суму за звітний період 2013 року, коли урядом керував Азаров разом зі старшим сином Януковича.

«На жаль, результати перевірок державних підприємств свідчать про те, що після Революції гідності системна корупція Януковича-Азарова не була ліквідована, а просто змінила керівника і стала невід’ємною частиною нового уряду. Тепер корупційні схеми в країні очолює уряд Яценюка», – заявив голова Держфінінспекції Микола Гордієнко.

Він передав до ВР звіт про діяльність своєї служби, в якому детально описав усі корупційні схеми уряду Яценюка. Окрім цього, Гордієнко офіційно звернувся до Генпрокуратури, аби вона перевірила оприлюднені факти й притягнула до відповідальності винних у корупції посадових осіб. Голова Держфінінспекції також просить Президента Порошенка взяти під особистий контроль резонансне розслідування.

Інтрига збережеться до останнього туру

Отож, всупереч очікуванням, очна зустріч між лідерами турніру в боротьбі за Кубок ім. Миколи Кудрицького, в якій зустрічалися команди ФК «Інгулець» та «Колос» із Зачепилівки Харківської області, дострокового володаря Кубку не визначила: гра, що проходила в рівній, можливо, навіть в надто обережній боротьбі, переможця не виявила і завершилась нічийним рахунком1:1.

А розпочався звітний матч для нас досить неприємно: вже під час однієї з перших атак «Колоса» арбітр зустрічі, угледівши десь порушення у штрафному майданчику володимирівців, вказав на одинадцятиметрову відмітку. Удар нападника зачепилівців Антона Шарка виявився невідпорним. Втім, далі наші гравці вирівняли гру, а зрештою і перехопили ігрову ініціативу. Однак, втілити цю ініціативу в забиті м’ячі у першій половині зустрічі не вдалося. І лише за п’ятнадцять хвилин до закінчення гри наполегливість гравців «Інгульця» таки була винагороджена: тепер вже за порушення у своєму карному майданчику зачепилівцями пенальті був призначений у їх ворота. Олександр Бриль також пробив без шансів для голкіпера, установивши, таким чином, рівновагу – 1:1. Цей рахунок і протримався до фінального свистка. Отже, футболісти «Колоса», зігравши уже всі свої зустрічі на турнірі, здобули 31 очко і поки що посідають першу сходинку в турнірній таблиці. Практично з такими ж показниками, поступаючись першістю лише за різницею забитих і пропущених м’ячів, до фінішу турніру підійшли гравці дніпропетровського «УВД». Натомість наш «Інгулець» поступається лідерам двома очками, але, на відміну від них, має пропущену гру в запасі. Відтак, тепер результат цієї пропущеної гри з дніпропетровською командою «Альфа і Омега», у якій нас влаштовує лише перемога, і визначить володаря Кубка пам’яті Миколи Кудрицького 2015 року.

Елеваторний комплекс №3 ПрАТ «Креатив» розташований по вул. Заводській, 1 у смт. Балахівка, Петрівського району Кіровоградської області.

Згідно ДСП-173-96 для об’єкту встановлена санітарно-захисна зона 100 м (IV клас небезпеки). Згідно наказу МОНПСУ №108 даний об’єкт відноситься до III групи об’єктів. Перелік викидів та обсягів забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами (т/рік): азоту діоксид (0,00498), вуглецю оксид (0,00495), пил металевий (0,0109), пил абразивний (0,00726) пил насіння соняшнику (0,00233), марганцю оксид (0,000315), заліза оксид (0,0101). Проведений аналіз показав, що забруднюючі речовини в прилеглій житловій забудові об’єкта не перевищують встановлених нормативів (ГДК).

Внести зауваження та отримати більш детальну інформацію можна за адресою: смт. Петрове, вул. Жовтнева, 20, тел.: (237) 9-63-01.

О.М.Бойко, генеральний директор ПрАТ «Креатив»

 ПЕРЕЛІК

об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району, що пропонуються на приватизацію у 2015 році


з/п

Назва об’єкта

Юридична адреса

Рік забудови

Балансоутримувач

1

Будівля котельні

смт Петрове

вул. Ілліча, 5

1977

Петрівський ККП

2

Адміністративна будівля з надвірними будівлями

ЗСЦЗ № 43451

смт Петрове

вул. Ворошилова, 7а

1951

Комунальне підприємство "Капітальне будівництво"

3

Майстерня

смт Петрове

вул. Ілліча, 38

1954

Відділ культури і туризму Петрівської районної державної адміністрвції

4

Гараж

смт Петрове

вул. Ілліча, 38

1974

Відділ культури і туризму Петрівської районної державної адміністрвції

5

Сарай

смт Петрове

вул. Ілліча, 38

1954

Відділ культури і туризму Петрівської районної державної адміністрвції

6

Будівлі та споруди оздоровчого табору ім. Матросова

Кіровоградська область Петрівський район, с. Ганівка вул. Іскрівська, 25

1958

Комунальне підприємство "Капітальне будівництво"