Інтрига збережеться до останнього туру

Отож, всупереч очікуванням, очна зустріч між лідерами турніру в боротьбі за Кубок ім. Миколи Кудрицького, в якій зустрічалися команди ФК «Інгулець» та «Колос» із Зачепилівки Харківської області, дострокового володаря Кубку не визначила: гра, що проходила в рівній, можливо, навіть в надто обережній боротьбі, переможця не виявила і завершилась нічийним рахунком1:1.

А розпочався звітний матч для нас досить неприємно: вже під час однієї з перших атак «Колоса» арбітр зустрічі, угледівши десь порушення у штрафному майданчику володимирівців, вказав на одинадцятиметрову відмітку. Удар нападника зачепилівців Антона Шарка виявився невідпорним. Втім, далі наші гравці вирівняли гру, а зрештою і перехопили ігрову ініціативу. Однак, втілити цю ініціативу в забиті м’ячі у першій половині зустрічі не вдалося. І лише за п’ятнадцять хвилин до закінчення гри наполегливість гравців «Інгульця» таки була винагороджена: тепер вже за порушення у своєму карному майданчику зачепилівцями пенальті був призначений у їх ворота. Олександр Бриль також пробив без шансів для голкіпера, установивши, таким чином, рівновагу – 1:1. Цей рахунок і протримався до фінального свистка. Отже, футболісти «Колоса», зігравши уже всі свої зустрічі на турнірі, здобули 31 очко і поки що посідають першу сходинку в турнірній таблиці. Практично з такими ж показниками, поступаючись першістю лише за різницею забитих і пропущених м’ячів, до фінішу турніру підійшли гравці дніпропетровського «УВД». Натомість наш «Інгулець» поступається лідерам двома очками, але, на відміну від них, має пропущену гру в запасі. Відтак, тепер результат цієї пропущеної гри з дніпропетровською командою «Альфа і Омега», у якій нас влаштовує лише перемога, і визначить володаря Кубка пам’яті Миколи Кудрицького 2015 року.

Загалом команда «Альфа і Омега», яка зараз перебуває на 5-й сходинці (з 13 команд, що беруть участь в розіграші) - досить непоганий і боєздатний колектив. Втім, нашій команді здолати його цілком до снаги. Більше перед останнім туром непокоять так звані навколофутбольні обставини, як це було, наприклад, перед грою «Інгульця» з «УВД», коли до заявочного списку останніх раптом потрапили одразу шість(!) гравців «Колоса», що вже були задіяні в іграх зачепилівців на цьому турнірі. Після зіграної гри, до речі, заявочні протоколи знову були перероблені і вони «знову стали» гравцями «Колоса». Наскільки відповідають духу і букві чесної спортивної боротьби подібні маніпуляції – судіть самі. Однак беззаперечним фактом є те, що в амбітній і маститій Федерації футболу Дніпропетровської області віддавати пальму першості зухвалим новачкам з Кіровоградщини не дуже хочуть, а тому, аби виграти Кубок в останньому матчі, нашим гравцям слід бути не просто сильнішими – а на голову сильнішими, налаштовуючись на гру, можливо, ще більш серйозно, ніж вони недавно це продемонстрували в матчі з Прем’єр-лігівською «Зорею». Та все ж ми віримо в наших хлопців і обов’язково бажаємо їм успіху.

Володимир Кіфенко.